Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να χαλαρώσει τώρα τις μεταρρυθμίσεις
  • [02] Αναβλήθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τις δικαστικές Ενώσεις
  • [03] Στάση εργασίας στο Δημόσιο στις 31 Ιανουαρίου
  • [04] Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού για το ματς με τη Σιένα
  • [05] Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες
  • [06] Βενιζέλος: Η χώρα θα κάνει τη στροφή, σε πείσμα των δυνάμεων του αδιεξόδου
  • [07] Συνεδριάζει η Προανακριτική
  • [08] Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει δημοσκόπηση της Pulse
  • [09] Αναβλήθηκε για αύριο η αγωγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατά της απεργίας στο Μετρό
  • [10] Με γρήγορους ρυθμούς, η αποπληρωμή των εφάπαξ
  • [11] Κλάους: Δεν προκάλεσε η Ελλάδα το πρόβλημα
  • [12] Προχωρούν τα έργα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

  • [01] Μέρκελ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να χαλαρώσει τώρα τις μεταρρυθμίσεις

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα να μην χαλαρώσουν οι οδυνηρές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, λέγοντας πως η Ένωση πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα επωφεληθεί πλήρως από την κρίση του χρέους για να εκσυγχρονιστεί και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

    "Η πολιτική εμπειρία δείχνει ότι συχνά χρειάζεσαι πίεση για να γίνουν διαρθρωτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις", τόνισε η Μέρκελ στην ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

    "Γι' αυτό, το συμπέρασμά μου είναι ότι, αν η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να εφαρμόσουμε σήμερα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα αύριο", πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

    Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την "ανησυχία" της έναντι της νέας νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας που, σύμφωνα με ορισμένους, μπορεί να ξαναζωντανέψει ένα "νομισματικό πόλεμο".

    [02] Αναβλήθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τις δικαστικές Ενώσεις

    Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους όλων των δικαστικών Ενώσεων, με πρωτοβουλία του Μαξίμου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε στις δικαστικές Ενώσεις.

    Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων, προκειμένου να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό θέματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων και το οικονομικό.

    [03] Στάση εργασίας στο Δημόσιο στις 31 Ιανουαρίου

    Την κήρυξη στάσης εργασίας στον Δημόσιο Τομέα για την Παρασκευή 31η Ιανουαρίου 2012 απότις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η στάση πραγματοποιείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».

    Με την έναρξη της στάσης εργασίας στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία, προς την πλατεία Συντάγματος.

    [04] Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού για το ματς με τη Σιένα

    Η Ευρωλίγκα απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός, ζητώντας την επανάληψη της εντός έδρας αναμέτρησης της περασμένης εβδομάδας με τη Σιένα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των «16».

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης ηττήθηκαν στο ΣΕΦ με 74-72, με τον Μπόμπι Μπράουν να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι 1.7΄΄ πριν τη λήξη, όμως οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν επειδή το χρονόμετρο είχε «κολλήσει» για κάποια δευτερόλεπτα στα 10΄΄, υποστηρίζοντας ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο. Ανέφεραν μάλιστα ότι υπάρχει δεδικασμένο από αγώνα της Γκέτινγκεν με τη Μπεσίκτας για το Eurocup, χωρίς όμως να καταφέρουν να κερδίσουν την ένσταση.

    [05] Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες

    Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, «χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης με συντονισμό και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλες τις συγκοινωνίες» και «καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτό τον αγώνα και να απαιτήσουν να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

    «Ο λαός υποφέρει και ταλαιπωρείται από την κυβερνητική πολιτική και όχι από τους αγώνες των εργαζομένων. Τα αιτήματα και ο αγώνας τους είναι δίκαιος» αναφέρει το ΚΚΕ το οποίο ζητά από «τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη των εργαζομένων και όλου του λαού στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες».

    [06] Βενιζέλος: Η χώρα θα κάνει τη στροφή, σε πείσμα των δυνάμεων του αδιεξόδου

    Αισιοδοξία, στηριζόμενη, κυρίως, στην αλλαγή κλίματος στη χώρα, αλλά και στον διεθνή περίγυρο για την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, χωρίς, πάντως, να αγνοεί τα «πάμπολλα» όπως είπε, προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως στο εξάμηνο που διανύουμε μέχρι τον Ιούνιο, ούτε και την απειλή λήψης νέων μέτρων που προέκυψε από την έκθεση του ΔΝΤ. «Η χώρα θα κάνει τη στροφή, σε πείσμα των ετερόκλητων δυνάμεων του αδιεξόδου και της καταστροφής» τόνισε.

    Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε διγλωσσία στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς παρουσιάζει δύο διαφορετικές εικόνες για τη χώρα, μία στο εσωτερικό και μια στο εξωτερικό και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αναζητάει τον παλιό του εαυτό, αλλά τον καινούργιο, ενώ κάλυψε την απόφαση για την πολιτική επιστράτευση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    [07] Συνεδριάζει η Προανακριτική

    Συνεχίζεται από τις 12:30 μετά το μεσημέρι η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή μόλις πριν από λιγό ξεκίνησε να ασχολείται με την κατάρτιση της λίστας μαρτύρων, που θα κληθούν να καταθέσουν.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου, σχετικά με τις χθεσινές διαρροές διαλόγων, που αφορούσαν διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα.

    Στην Προανακριτική έγινε μακρά συζήτηση για το αν θα πρέπει να δοθεί στα μέλη της το επίμαχο «στικάκι» με τη «λίστα Λαγκάρντ» για να υπάρξει εντέλει η κατάληξη ότι μπορεί να το πάρει όποιο μέλος της επιθυμεί.

    Επιπλέον, τα κόμματα συμφώνησαν να εξεταστούν τα «ίχνη» του «στικ» από πραγματογνώμονα και γι αυτό θα καλέσουν στην Επιτροπή τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανόλη Σφακιανάκη.

    [08] Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει δημοσκόπηση της Pulse

    Μικρό προβάδισμα 1,5% του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έναντι της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

    Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 21,5 των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (σε σχέση με 23,5% τον Νοέμβριο του 2012) και το 20% τη ΝΔ (19% τον Νοέμβριο). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12% (12%), το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (6,5%), το ΚΚΕ με 5% (5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (3,5%). Άλλο Κόμμα απάντησε το 5,5% (5,5%), Λευκό/Αποχή το 11,5% (10,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) το 9% (8,5%).

    Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24% και η ΝΔ 22,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 13,5%, ΠΑΣΟΚ με 7,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, όπως και το ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ με 4,5% και Άλλο Κόμμα με 6,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 10,5% των ερωτηθέντων.

    Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 29% των ερωτηθέντων (26% τον Νοέμβριο του 2012) και τον Αλέξη Τσίπρα το 22% (23,5% τον Νοέμβριο). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 46% (47%), ενώ ένα 3% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

    [09] Αναβλήθηκε για αύριο η αγωγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατά της απεργίας στο Μετρό

    Αναβλήθηκε για αύριο η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με την οποία στρέφεται κατά των επτά Σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

    Η συζήτηση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του «Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η απόφαση για επιστράτευση των απεργών δεν τους γνωστοποιήθηκε μέχρι και την εκφώνηση της απόφασης.

    [10] Με γρήγορους ρυθμούς, η αποπληρωμή των εφάπαξ

    Ξεπεράστηκαν οι στόχοι του χρονοδιαγράμματος, που είχε τεθεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ και την απορρόφηση από το υπουργείο Εργασίας των κονδυλίων, που είχαν οριστεί από την εκταμίευση της δόσης του δανείου.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, κατά την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, τον προηγούμενο μήνα, απορροφήθηκαν 100 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους 2.456 εφάπαξ, περισσότερα δηλαδή από τον στόχο των 2.200 εφάπαξ που είχε τεθεί.

    Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των 26 εργαζομένων, που ασχολούνται σήμερα με την εκκαθάριση, θα αυξηθεί και ότι ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι, κατά το επόμενο τρίμηνο, να καταβάλλονται τουλάχιστον 3.200 εφάπαξ τον μήνα.

    [11] Κλάους: Δεν προκάλεσε η Ελλάδα το πρόβλημα

    «Δεν προκάλεσε η Ελλάδα τα σημερινά ευρωπαϊκά προβλήματα. Αυτή η χώρα είναι το θύμα της νομισματικής ζώνης και χρειάζεται τη δυνατότητα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη» δηλώνει ο Πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό ?Capital?.

    «Δεν θα πρέπει να μιλά κανείς για μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας, αλλά της ίδιας της ουτοπίας της Ευρωζώνης» επισημαίνει ο Τσέχος Πρόεδρος και προσθέτει ότι πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, είχαν από καιρό αντιληφθεί ότι «η ιδέα ενός κοινού νομίσματος για ολόκληρη την Ευρώπη θα ήταν εσφαλμένη και επικίνδυνη και θα οδηγούσε σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αναγκαστική αντιδημοκρατική συγκέντρωση».

    [12] Προχωρούν τα έργα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

    Το εργοτάξιο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (πρώην Φιξ), επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αναμόρφωσης στο κτίριο, το οποίο με τη νέα του μορφή αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Μάρτιο του 2014.

    Ο κ. Τζαβάρας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, διαπίστωσε ότι το έργο «εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και εντός των χρονικών ορίων, που προβλέπονται από τη σύμβαση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 January 2013 - 15:30:23 UTC