Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ
  • [02] Έως τις 15/2 η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ
  • [03] Σταϊκούρας: Αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών ΦΠΑ
  • [04] Δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στον 5ο όμιλο της Ευρωλίγκας
  • [05] Ο Fitch υποβάθμισε την Κύπρο

  • [01] Τσίπρας: Εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ

    Ως «θετική» αποτιμά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική μας πρόταση, γιατί οι συνομιλητές μας είδαν ότι αυτή έχει πολιτική βάση».,

    «Βρήκαμε ανοικτά αυτιά. Παρά τις διαφορές μας, βρήκαμε κάποια σημεία επαφής και προσδιορίσαμε ένα πλαίσιο συζήτησης, συμφωνώντας στο βασικό: ότι το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, είναι αναποτελεσματικό», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης και αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι «έχουμε αποκομίσει πολύ χρήσιμες εμπειρίες» από τις επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στις ΗΠΑ και ότι με την επίσκεψη «στοχεύαμε στη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ευρώ και τις «διάφορες φήμες» που ακούγονται κατά διαστήματα, είπε: «Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε. Μπορεί να γίνει κριτική στο πώς μπήκαμε στο ευρώ, τώρα είμαστε όμως στο 2013 και εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ. Και δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή».

    [02] Έως τις 15/2 η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

    Έως τις 15 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν απογράφηκαν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία.

    Η απογραφή μπορεί να γίνει είτε στις τράπεζες είτε στα ΕΛΤΑ, ανάλογα με το πού υπάρχει ο λογαριασμός στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη για κάθε συνταξιούχο, ενώ μετά τη 15/2/2013 η απογραφή θα μπορεί να γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

    Για τους περίπου 15.000 συνταξιούχους του Οργανισμού που δεν έχουν απογραφεί έως σήμερα έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης τους.

    Για όσους απογραφούν εκπρόθεσμα η σύνταξη θα επαναφέρεται ανάλογα με τη ροή καταβολής συντάξεων, μέσω του ενιαίου συστήματος ελέγχου και πληρωμών συντάξεων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

    [03] Σταϊκούρας: Αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών ΦΠΑ

    Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών του ΦΠΑ, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως είπε ο υφυπουργός βασικός στόχος είναι να πιστώνεται γρηγορότερα το ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες, αλλά και να ελέγχονται, από τις φορολογικές αρχές, όσοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. ?Πρόθεσή μας μας είναι να αξιολογείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο τρόπος επιστροφής?, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην εκδήλωση, με θέμα: ?Προκλήσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη το 2013?, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

    [04] Δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στον 5ο όμιλο της Ευρωλίγκας

    Με αντεπίθεση διαρκείας στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε την ανατροπή, διατήρησε το αήττητο στην φάση των «16», στερώντας παράλληλα από τον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να κάνει ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ με 58-54 από τους Ισπανούς, οι οποίοι -αν και... τραγικοί , όπως και η ελληνική ομάδα, από τα 6.75 (6/28!)- πέτυχαν το «διπλό», σε αγώνα για την 5η αγωνιστική της Β' φάσης, και υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό στη 2η ήττα του στον 5ο όμλο, χωρίς ωστόσο αυτή να είναι καταδικαστική.

    Τα δεκάλεπτα: 20-11, 37-27, 49-44, 54-58

    [05] Ο Fitch υποβάθμισε την Κύπρο

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά δύο βαθμίδες, σε B από BB-, με αρνητική προοπτική, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση.

    Στην ανακοίνωσή του, που εξέδωσε στο Λονδίνο, ο Fitch αναφέρει ότι η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή του πως η υποστήριξη που θα χρειαστεί να παράσχει η κυβέρνηση στον τραπεζικό τομέα πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από ό,τι προέβλεπε ο οίκος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 January 2013 - 21:30:22 UTC