Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους δρόμους κατεβάζουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Θεσσαλίας
  • [02] Ο αριστερός πρώην πρωθυπουργός Ζέμαν εξελέγη νέος πρόεδρος της Τσεχίας
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος

  • [01] Στους δρόμους κατεβάζουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Θεσσαλίας

    Στους δρόμους κατεβαίνουν το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αποφάσισαν ναπαρατάξουν τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα. Εκεί θα αποφασίσουν για την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους.

    Η απόφαση ελήφθη νωρίτερα, το μεσημέρι, σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και Ενωτικών Ομοσπονδιών Συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

    Στο μεταξύ, το πρωί, αγρότες από την Ημαθία απέκλεισαν συμβολικά για περίπου μία ώρα την Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κουλούρας. Την ίδια ώρα, αγρότες της Δράμας παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

    Οι αγρότες έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στη αυριανή πανελλαδική συνέλευση του κλάδου που θα γίνει στον Πλαταμώνα Πιερίας για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων σε επίπεδο Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

    [02] Ο αριστερός πρώην πρωθυπουργός Ζέμαν εξελέγη νέος πρόεδρος της Τσεχίας

    Ο αριστερός πρώην πρωθυπουργός Μίλος Ζέμαν εξελέγη νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας με καταμετρημένο το 94% των ψήφων.

    Αντίπαλος του 68χρονου Ζέμαν, ο οποίος εξασφάλισε το 55,8% της ψήφου ήταν ο 75χρονος γαλαζοαίματος δεξιός Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ που συγκέντρωσε το 44,2%.

    Οι δύο αντίπαλοι είχαν έρθει στήθος με στήθος στον πρώτο γύρο αυτών των προεδρικών εκλογών, στις 11 και 12 Ιανουαρίου, με 24,21% για τον Ζέμαν, πρωθυπουργό από το 1998 ως το 2002, και 23,4% για τον Σβάρτσενμπεργκ, υπουργό Εξωτερικών στους κόλπους της κυβέρνησης του Πετρ Νέτσας η οποία προωθεί πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας.

    Ο Ζέμαν θα είναι ο τρίτος πρόεδρος από την ανεξαρτητοποίηση της Τσεχικής Δημοκρατίας το 1993 ύστερα από τη "Βελούδινη Επανάσταση" του 1989 με πρωταγωνιστή τον Βάτσλαβ Χάβελ.

    Ο Χάβελ διετέλεσε πρόεδρος από το 1989 ως το 2003. Επόμενος πρόεδρος ήταν ο ευρωσκεπτικιστής οικονομολόγος Βάτσλαβ Κλάους, η δεύτερη πενταετής θητεία του οποίου εκπνέει στις 7 Μαρτίου. Αμφότεροι εξελέγησαν από το κοινοβούλιο.

    Αυτές ήταν οι πρώτες εκλογές στις οποίες οι πολίτες της Τσεχίας κλήθηκαν να εκλέξουν απευθείας τον πρόεδρο της χώρας.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος

    Για "διγλωσσία και πολιτική αναξιοπιστία" κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τονίζει ότι οι "αγώνες του λαού θα δημιουργήσουν τους όρους για τη δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης".

    "Ο κ. Σαμαράς αποκαλύφθηκε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, ακολουθώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Η ακροδεξιά του ιδεολογία είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία", αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει απόσπασμα από ομιλία του πρωθυπουργού στις 3/2/2011 στην ΚΟ της ΝΔ και σημειώνει: "πότε ο πρωθυπουργός έλεγε την αλήθεια, τότε ή σήμερα που προσπαθεί να επιβάλει με τη βία, την καταστολή, τον πολιτικό τσαμπουκά και την παραβίαση των νόμων, το δόγμα της μηδενικής ανοχής επιστρατεύοντας απεργούς σε μια επίδειξη αυταρχισμού χωρίς προηγούμενο; Πότε ήταν ειλικρινής, τότε που κατήγγελλε το 1ο μνημόνιο ως το λάθος φάρμακο που σκοτώνει ή τώρα που εφαρμόζει την πιο ακραία εκδοχή του; Που πήγε η προεκλογική του δέσμευση για την εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο;".

    Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε: «Η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά- που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις- είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε την κατανόησή μας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού...»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 January 2013 - 15:30:21 UTC