Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άσμουσεν: Η Ελλάδα έχει καλύψει τα δύο τρίτα ενός μαραθωνίου
  • [02] Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες
  • [03] Διάρρηξη στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη
  • [04] Τρεις νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες σε επεισόδια στην Αίγυπτο
  • [05] ΠΑΣΟΚ: Με επιπόλαιο τρόπο η συζήτηση για το ΔΝΤ
  • [06] Τουλάχιστον 110 τραυματίες σε νέα επεισόδια στο Πορτ Σάιντ

  • [01] Άσμουσεν: Η Ελλάδα έχει καλύψει τα δύο τρίτα ενός μαραθωνίου

    Η Ελλάδα έχει καλύψει τα δύο τρίτα ενός "μαραθωνίου", δηλώνει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" της Κυριακής. Τονίζει, ωστόσο, ότι το τελευταίο "είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι", το οποίο απαιτεί "οικειοποίηση" του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση, τους πολίτες, τα συνδικάτα.

    Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. 'Ασμουσεν αναγνωρίζει "με μεγάλο σεβασμό, αυτά που έχουν ήδη γίνει στην Ελλάδα", σημειώνει ότι "πρέπει να γίνουν κι άλλα", εκτιμά ότι είναι ορατά τα πρώτα θετικά σημάδια και προσθέτει: "Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: πρέπει και φέτος ο κόσμος να δείξει αντοχή, γιατί το πρόγραμμα πρέπει να παραμείνει εντός στόχων και θα χρειαστεί χρόνος ώσπου να δούμε περισσότερα αποτελέσματα".

    [02] Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

    Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά τη μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα, Πιερίας, που έληξε πριν από λίγη ώρα.

    Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

    «Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ.Λιλιόπουλος.

    Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο, όπως μας είπε ο κ. Λιλιόπουλος. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

    «Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

    [03] Διάρρηξη στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη

    Θύμα διαρρηκτών έπεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Άγνωστοι παραβίασαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπαλκονόπορτα του ισογείου στη μονοκατοικία της κ. Κανέλλη στην Εκάλη την ώρα που η βουλευτής κοιμόταν μέσα και άρπαξαν, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, 800 ευρώ, διάφορα τιμαλφή και τα κλιειδιά του αυτοκινήτου της με το οποίο διέφυγαν.

    Η κ. Κανέλλη αντελήφθη την κλοπή το πρωί που ξύπνησε και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση.

    «Η προειδοποιητική εισβολή σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη έχει πέραν της ληστείας και άλλους στόχους που διερευνώνται από το κόμμα μας.

    Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς. Το πολιτικό μήνυμα αυτής της εισβολής επιστρέφεται στους εμπνευστές της. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι τους θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

    [04] Τρεις νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες σε επεισόδια στην Αίγυπτο

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σήμερα στο Πορτ Σάιντ (σύμφωνα με νεότερο απολογισμό) στα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν την πόλη αυτή στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Αιγύπτου για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 ντόπιων φιλάθλων.

    Τα τρία θύματα, αναμεσά τους και ένας 18χρονος άνδρας που χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα, σκοτώθηκαν κατά την κηδεία μερικών από τα 31 θύματα της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Περισσότεροι από 430 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την κηδεία αυτή την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι.

    Πυροβολισμοί άγνωστης προέλευσης ακούστηκαν, ενώ τα σώματα των νεκρών τυλιγμένα σε λευκά σάβανα, μεταφέρονταν από ένα τζαμί προς το νεκροταφείο, προκαλώντας πανικό και στη συνέχεια έντονες αντιδράσεις του πλήθους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    "Δεν υπάρχει κανένας Θεός εκτός από τον Αλλάχ", φώναζε το πλήθος που ακολουθούσε την πομπή στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

    Μερικοί εξέφραζαν επίσης την οργή τους κατά της ισλαμικής εξουσίας, φωνάζοντας: "Κάτω η εξουσία του Ηγέτη" της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

    [05] ΠΑΣΟΚ: Με επιπόλαιο τρόπο η συζήτηση για το ΔΝΤ

    Με εντυπωσιακά επιπόλαιο τρόπο διεξάγεται στη χώρα μας η συζήτηση περί ΔΝΤ, ακόμα και τώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών του ΠΑΣΟΚ, που σχολιάζουν την τροπή που τείνει να πάρει η συζήτηση ύστερα από την αποκάλυψη λανθασμένων εκτιμήσεων του Ταμείου για την Ελλάδα.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας «έκθαμβος από την αμερικανική πολιτική αθωώνει το ΔΝΤ και καταδικάζει τις ελληνικές κυβερνήσεις για τις περικοπές μισθών, κάποιοι θέτουν ως προτεραιότητα την αποχώρηση του ΔΝΤ ώστε στο πρόγραμμα στήριξης να μείνουν μόνο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

    Στην Ιπποκράτους απορούν γιατί όσοι θέτουν παρόμοια θέματα «δεν αναρωτιούνται τι έλεγαν και τι έκαναν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ όταν το ΔΝΤ έκανε εσφαλμένες μακροοικονομικές εκτιμήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα».

    Και υπενθυμίζουν τα περιστατικά της περιόδου τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου 2011 όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε συγκρουστεί με την τρόικα λόγω, ακριβώς, των εσφαλμένων εκτιμήσεών της σχετικά με την ύφεση . Τότε η τρόικα είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα δυσαρεστημένη. Και όπως επισημαίνουν στην Ιπποκράτους, εκείνη την περίοδο, όσοι τώρα κάνουν λόγο για αποχώρηση του ΔΝΤ από τον μηχανισμό στήριξης έκαναν λόγο για «μπλόφα» και επικρίνοντας, μάλιστα τον κ. Βενιζέλο. Ωστόσο, όπως τονίζεται, εκείνη η σύγκρουση «οδήγησε στο δεύτερο βελτιωμένο πρόγραμμα και στο κούρεμα του χρέους».

    [06] Τουλάχιστον 110 τραυματίες σε νέα επεισόδια στο Πορτ Σάιντ

    Περίπου 110 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές, που παρακολούθησαν τις κηδείες των θυμάτων των χθεσινών επεισοδίων στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, και αστυνομικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

    Χθες, Σάββατο, βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Πορτ Σάιντ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 κατηγορούμενων στη δίκη για την ποδοσφαιρική τραγωδία την περασμένη χρονιά.

    Τα επεισόδια στο Πορτ Σάιντ δημιουργήθηκαν μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και αστυνομικών που προκάλεσαν το θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 530 σε όλη τη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 January 2013 - 17:30:22 UTC