Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία
  • [02] Γ. Προβόπουλος: Τα χειρότερα τελείωσαν
  • [03] Ογδόντα χρόνια από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία
  • [04] «Nέφος» από τη Microsoft
  • [05] Ο Νισύριος Τζον Κατσιματίδης διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης
  • [06] Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 30χρονου ορειβάτη
  • [07] Την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας

  • [01] Αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία

    Για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών μίλησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς και του Κατάρ, Σεΐχης Αλ Θάνι, μετά τη συνάντησή τους στην πρωτεύουσα Ντόχα.

    Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καταγράφηκε η αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, που θα προχωρήσουν με καθορισμένα βήματα το προσεχές διάστημα.

    Οι τομείς που μπήκαν στη συζήτηση ήταν -μεταξύ άλλων- ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός, και οι κατασκευές.

    Ο κ. Σαμαράς, είπε ότι η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, ενώ ο ομόλογός του τού Κατάρ είπε ότι κι εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις (πχ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και ότι αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Τ. Ερντογάν

    [02] Γ. Προβόπουλος: Τα χειρότερα τελείωσαν

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία των Financial Times κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα χειρότερα τελείωσαν».

    Στην εκτίμηση αυτή, όπως είπε, συνηγορεί το γεγονός ότι έχουν ψηφισθεί όλοι οι νόμοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τον βηματισμό της για την εφαρμογή όλων των επιμέρους τμημάτων του προγράμματος.

    [03] Ογδόντα χρόνια από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία

    Με μια σειρά εκθέσεων που υπογραμμίζουν τη "διαρκή ευθύνη" της Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα, όπως τόνισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, το Βερολίνο θα θυμηθεί αύριο την πρόσφατη ιστορία του καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

    Σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία οι επισκέπτες διακρίνουν τον Αδόλφο Χίτλερ ενώ χαιρετά το πλήθος από το παράθυρο της καγκελαρίας, το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 1933. Νωρίτερα, ο ηγέτης του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (NSDAP) είχε διοριστεί καγκελάριος και ο πρόεδρος Πάουλ φον Χίντεμπουργκ του είχε δώσει εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

    Η φωτογραφία αυτή είναι μία από τις δεκάδες που παρουσιάζονται στην έκθεση "Βερολίνο 1933, στο δρόμο προς τη δικτατορία" η οποία φιλοξενείται σε έναν ιστορικό χώρο, την πρώην έδρα της Γκεστάπο, της μυστικής αστυνομίας της ναζιστικής Γερμανίας.

    Η έκθεση αυτή, μέσα από φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και αφίσες διατρέχει τους πρώτους μήνες του ναζιστή δικτάτορα στην εξουσία. "Ήρθε η ώρα! Βρισκόμαστε στη Βιλελμστράσε (την έδρα της καγκελαρίας), ο Χίτλερ είναι καγκελάριος του Ράιχ. Όπως στα παραμύθια!" έγραφε ο Γιόζεφ Γκέμπελς, ο μελλοντικός υπουργός Προπαγάνδας του καθεστώτος, στο ημερολόγιό του, στις 31 Ιανουαρίου 1933.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] «Nέφος» από τη Microsoft

    Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τη διεθνή διάθεση του Office 365 Premium για οικιακή χρήση, μια νέα υπηρεσία που παρέχεται στο «νέφος» (cloud computing).

    H υπηρεσία περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη συλλογή εφαρμογών Office, ενώ δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασής της σε μέχρι πέντε υπολογιστές, που μπορεί να είναι Windows tablet, PC ή Mac. Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 99 ευρώ ή 10 ευρώ το μήνα, περιλαμβάνοντας χώρο στο Skydrive και κλήσεις Skype.

    Ταυτόχρονα, η Microsoft ξεκίνησε σήμερα και τη διάθεση της ακαδημαϊκής έκδοσης του Office 365, που απευθύνεται σε φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό, στο κόστος των 79 ευρώ για μία συνδρομή τεσσάρων ετών.

    Επίσης, η εταιρεία προχώρησε στη διεθνή διάθεση των ανανεωμένων εκδόσεων της κλασικής σουίτας γραφείου «Office 2013 για Οικιακή Χρήση και Μαθητές», «Office 2013 για Οικιακή Χρήση και Μικρές Επιχειρήσεις» και «Office Professional 2013». Η διεθνής διάθεση του «Office 365 για Επιχειρήσεις» θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου.

    [05] Ο Νισύριος Τζον Κατσιματίδης διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

    Ένας Έλληνας, ο Τζον Κατσιματίδης, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Ο δισεκατομμυριούχος Κατσιματίδης ήταν παλαιότερα υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος και ενίσχυε οικονομικά υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, όπως τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον.

    Τα τελευταία χρόνια ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και προσδοκεί να είναι ο υποψήφιός του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

    Ο κ. Κατσιματίδης επιδιώκει να διαδεχτεί στο ανώτατο αξίωμα της αμερικανικής μεγαλούπολης τον επίσης δισεκατομμυριούχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ (Ρεπουμπλικανό-ανεξάρτητο), ο οποίος το 2008 κατάφερε να αλλάξει τη νομοθεσία και από δυο συνεχόμενες θητείες που δικαιούταν, να επανεκλεγεί το 2009 για μια τρίτη τετραετή θητεία.

    Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Gristedes.

    [06] Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 30χρονου ορειβάτη

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες στην χαράδρα της περιοχής «Λάπατο» Παπίγκου για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που κατακρημνίστηκε χθες το πρωί και η τύχη του αγνοείται. Το ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα», αλλά και ιδιωτικό ελικόπτερο που μισθώθηκε από την οικογένεια του ορειβάτη, «χτένισαν» όλη την περιοχή, χωρίς να εντοπίσουν το παραμικρό.

    Ταυτόχρονα, διασώστες της ΕΜΑΚ και ιδιώτες έμπειροι ορειβάτες, όπου ήταν δυνατόν ερεύνησαν, αλλά η απότομη χαράδρα βάθους 500 μέτρων αλλά και οι τεράστιοι όγκοι χιονιού, (σε μεγάλη έκταση ξεπερνά τα 3 μέτρα), δεν επέτρεψαν την συστηματική και σωστή έρευνα, αφού δημιουργούνταν συνεχώς επικίνδυνες χιονοστιβάδες. Ακόμη και όταν ελικόπτερα πετούσαν πολύ χαμηλά, πάλι υπήρχε μετακίνηση όγκων χιονιού. Μια μικρή ελπίδα φάνηκε το απόγευμα όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ζητήθηκε η συνδρομή της, ενισχύοντας το σήμα της στην χαράδρα εντόπισε το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου, που ήταν σε λειτουργία. Αυτή η εξέλιξη εξετάζεται πλέον λεπτομερώς και δεν έγινε γνωστό ποια τακτική θα ακολουθηθεί στη συνέχεια.

    Στο μεταξύ αντιδράσεις προκάλεσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα 30.000 ευρώ που ζητήθηκαν για να πετάξει το «Σούπερ-Πούμα» στην περιοχή του Παπίγκου, προκειμένου να γίνουν οι έρευνες. Το υπουργείο επισημαίνει ότι με το έγγραφο που στάλθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου στις 10.36 το πρωί, γίνονταν λόγος για αποστολή επειγόντως ελικοπτέρου στη θέση «Λάπατο», προκειμένου να γίνει ανάσυρση τραυματία ορειβάτη και η σχετική δαπάνη σύμφωνα με την διαδικασία που εφαρμόζεται θα καλύπτονταν από την Περιφέρεια Ηπείρου. Από το υπουργείο τονίζεται ότι, δεν αναφέρθηκε πουθενά για αγνοούμενο ορειβάτη και για έρευνα για τη διάσωσή του, που σε αυτή την περίπτωση για τα έξοδα, βαρύνεται το δημόσιο και κανένας άλλος. Παρ' όλα αυτά σε 10 περίπου λεπτά το ελικόπτερο ήταν στον αέρα με κατεύθυνση το Πάπιγκο, όπου έφθασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Όταν χθες οι πιλότοι ενημέρωσαν τους προϊσταμένους τους για τον αγνοούμενο ορειβάτη, το ελικόπτερο πέταξε σήμερα κανονικά για έρευνα, χωρίς να ζητηθεί το παραμικρό από την Περιφέρεια ή άλλον φορέα.

    [07] Την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας

    Τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, τους δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας και τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη έβαλε στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών για την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Βασίλης Χαλντούπης, κατά την πρόταση που διατύπωσε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Την ίδια ώρα, απάλλαξε των κατηγοριών τους τούς τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και άλλους δέκα υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ στη συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση. Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται μέσα στο επόμενο 15θήμερο.

    Υιοθετώντας τους ισχυρισμούς που διατύπωσε κατά την προ ημερών απολογία του ο «κεντρικός» κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση Π. Σαξώνης, που μίλησε για «κρυφές» συναντήσεις με τον άλλοτε γενικό γραμματέα, μεταφορά χρημάτων σε «σακούλες» για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» της οποίας ηγείτο ο τέως δήμαρχος, ο εισαγγελικός λειτουργός υπήρξε «καταπέλτης» τόσο για τον Β. Παπαγεωργόπουλο όσο και για το «δεξί του χέρι» Μ. Λεμούσια.

    «Επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των ισχυρισμών Σαξώνη. Δεν είναι μυθεύματα αυτά που λέει, έχουν λογική αλληλουχία», είπε ο κ. Χαλντούπης και αναφερόμενος στον τέως δήμαρχο σημείωσε: «Είναι αδιανόητο να μη γνώριζε ο δήμαρχος για τον διαχειριστή της Ταμειακής Υπηρεσίας. Ήξερε για τα νυχτερινά μαγαζιά και το πολυτελές αυτοκίνητο. Ανέχθηκε να διαχειρίζεται τις ασφαλιστικές εισφορές ένας άνθρωπος της νύχτας. Προέτρεψε το Λεμούσια να βρει τρόπο ώστε να εκταμιεύονται χρήματα με διαδικασία που να προσδίδει νομιμοφάνεια. Ο Παπαγεωργόπουλος φοβούμενος να κάνει παράνομη συναλλαγή ενήργησε δια του Λεμούσια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 January 2013 - 19:30:21 UTC