Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρές φθορές στον προθάλαμο του γραφείου του Ι. Βρούτση
  • [02] Μέρκελ: Διαρκής η ευθύνη της Γερμανίας για τα εγκλήματα των Ναζί
  • [03] ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: Η βία πρέπει να αποδοκιμάζεται έμπρακτα
  • [05] Ζητούν την τιμωρία των δραστών και των υπεύθυνων της Marfin
  • [06] Πάροχοι υγείας: Τέλος τα παραπεμπτικά με πίστωση
  • [07] Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το ΙΚΑ
  • [08] Τσαυτάρης: Θέμα ημερών η αποπληρωμή των αγροτών από τις βιομηχανίες
  • [09] Συνελήφθη για χρέη ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»
  • [10] Λουκέτο σε 41 ξενοδοχεία της Αθήνας την τελευταία τριετία
  • [11] Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα
  • [12] Πρόγραμμα εθελούσιας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [13] Σκότωσε τη μητέρα του για να πάρει τη σύνταξή της
  • [14] Ένοπλος κρατά όμηρο ένα εξάχρονο αγόρι στην Αλαμπάμα

  • [01] Σοβαρές φθορές στον προθάλαμο του γραφείου του Ι. Βρούτση

    Σοβαρές υλικές φθορές προκλήθηκαν στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το οποίο κατελήφθη το πρωί από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Μετώπου μπήκαν στο κτίριο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, εισερχόμενοι ένας ένας και δηλώνοντας στην είσοδο ότι προορισμός τους ήταν τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

    Φθάνοντας στον 8ο όροφο, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στον προθάλαμο του υπουργικού γραφείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν τρεις γυναίκες υπάλληλοι του γραφείου. Λίγο αργότερα έφθασαν στον ίδιο χώρο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

    Πριν από λίγο, επετράπη η είσοδος των δημοσιογράφων στον χώρο και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες των υπηρεσιών σήμανσης της ΕΛΑΣ.

    Η πόρτα του γραφείου του διευθυντή του υπουργού Εργασίας ήταν σπασμένη, όπως και μια ντουλάπα, με την οποία οι υπάλληλοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Ακόμη, στον ίδιο χώρο βρίσκονταν σκορπισμένοι φάκελοι και άλλα αντικείμενα.

    Οι διαδηλωτές, πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν κατόρθωσαν να μπουν στο γραφείο του υπουργού, στο οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρισκόταν από το πρωί ο ίδιος.

    [02] Μέρκελ: Διαρκής η ευθύνη της Γερμανίας για τα εγκλήματα των Ναζί

    Για «διαρκή ευθύνη» της Γερμανίας για τα εγκλήματα των Ναζί, έκανε λόγο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, εγκαινιάζοντας σήμερα έκθεση με τίτλο «Βερολίνο 1933 - Ο δρόμος προς την δικτατορία», με θέμα τους πρώτους έξι μήνες μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία, στο Ίδρυμα «Τοπογραφία του Τρόμου». Η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι τα γεγονότα της 30ής Ιανουαρίου 1933 πρέπει να αποτελούν για τους Γερμανούς «διαρκή υπενθύμιση» ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά από μόνα τους.

    Με αφορμή την 80ή επέτειο από την ημέρα που ο Χίτλερ έγινε Καγκελάριος, η Μέρκελ τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν επιτυγχάνει από μόνη της κι επισήμανε ότι η άνοδος του χιτλερικού καθεστώτος δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την συμμετοχή της ελίτ και τμήματος της γερμανικής κοινωνίας ή έστω χωρίς την ανοχή τους: «Όλα αυτά, τα ποια κάνουν ζωντανή και ανθρώπινη μια κοινωνία, χρειάζονται ανθρώπους που σέβονται και φροντίζουν ο ένας τον άλλον και αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εαυτό τους και για τους άλλους, ανθρώπους που δείχνουν θάρρος και παίρνουν ανοιχτά θέσεις, για τις οποίες είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν εμπόδια και κριτική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    [03] ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό».

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές».

    [04] Σ. Κεδίκογλου: Η βία πρέπει να αποδοκιμάζεται έμπρακτα

    «Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.

    Παράλληλα τόνισε ότι η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα και πως η επιδρομή στο γραφείου του κ. Βρούτση και οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του, είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα.

    [05] Ζητούν την τιμωρία των δραστών και των υπεύθυνων της Marfin

    Την καταδίκη των δραστών του εμπρησμού στη Marfin, αλλά και των υπεύθυνων της τράπεζας για παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα, ζητά με δήλωσή της η οικογένεια της εγκύου η οποία με άλλους δύο συναδέλφους της βρήκαν φρικτό θάνατο από τη φωτιά.

    Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή την κλήση σε απολογία δυο κατηγορούμενων για τον φονικό εμπρησμό.

    [06] Πάροχοι υγείας: Τέλος τα παραπεμπτικά με πίστωση

    Δεν θα εκτελούν επί πιστώσει παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων σε ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) όλοι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από την 1η Φεβρουαρίου, καθώς ξεκινούν επίσχεση εργασίας απέναντι στον Οργανισμό, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των οφειλομένων.

    Οι πάροχοι υγείας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦΠΦΥ), ζητούν, μεταξύ άλλων, ισότιμη μεταχείριση ως προς τους χρόνους εξόφλησης με άλλους παρόχους υγείας, άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2012 και χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλομένων των ετών 2009, 2010 και 2011 έως τις 28/2/2013.

    [07] Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το ΙΚΑ

    Παράσταση διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις συντάξεις και τις νέες ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι επίσης και για τις οκτώ ημέρες καθυστέρησης καταβολής της σύνταξης τους, που προέκυψε από τη νέα ρύθμιση διαφοροποίησης της ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων διαφορετικών ταμείων.

    ?Με τους νέους υπολογισμούς και την αύξηση των κρατήσεων έχουμε περικοπές από 5% έως 20% από την αρχή του χρόνου και με τις οκτώ μέρες που χάθηκαν κατά μέσο όρο κάθε συνταξιούχος έχασε έως και εκατόν σαράντα ευρώ? δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.

    [08] Τσαυτάρης: Θέμα ημερών η αποπληρωμή των αγροτών από τις βιομηχανίες

    «Η τιμή του πετρελαίου είναι πολύ υψηλή και πραγματικά δεν μπορούν οι αγρότες να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κόστος της ενέργειας. Αυτή την ώρα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους επιστρέψουμε το κομμάτι του κόστους που αναφέρεται στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Το κάναμε πέρυσι, δώσαμε 160 εκατ. ευρώ για αυτόν το σκοπό, θα το κάνουμε και φέτος. Τώρα 80 εκατ. και τα άλλα 80 τον Σεπτέμβριο, γιατί τότε θα βγουν να μαζέψουν τα βαμβάκια, τα τεύτλα κλπ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

    Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι χθες εγκρίθηκε δάνειο προς τις εξαγωγικές βιομηχανίες προκειμένου να πληρωθούν οι αγρότες εγκαίρως, σημειώνοντας. «Ζητούσε η βιομηχανία από την Αγροτική Τράπεζα ένα δάνειο 2-3 μηνών για να ξεπληρώσει γρηγορότερα τους γεωργούς και στη συνέχεια να πάρει τα χρήματα από τους πελάτες της στο εξωτερικό για να εξοφλήσει την τράπεζα. Αυτό τώρα δεν υπάρχει. Το αίτημα αυτό μεταφέρθηκε στη νέα ΑΤΕ- Πειραιώς. Όμως, η ΑΤΕ-Πειραιώς έπρεπε να πάρει έγκριση από την τρόικα... Εμείς κάναμε τις παρεμβάσεις μας. Ενεκρίθη το δάνειο χθες και θα αρχίσουν να δίνονται χρήματα στους γεωργούς».

    [09] Συνελήφθη για χρέη ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»

    Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, για χρέη του νοσοκομείου προς το ΙΚΑ, που ανέρχονται σε 6.677.408,11 ευρώ.

    Ο κ. Μαρτίνης συνελήφθη μέσα στο νοσοκομείο και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

    Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [10] Λουκέτο σε 41 ξενοδοχεία της Αθήνας την τελευταία τριετία

    Πληγές εξακολουθεί να μετράει το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, με κορυφαίο πρόβλημα να αναδεικνύεται η αρνητική εικόνα της πόλης, η οποία "ταξιδεύει" στις αγορές του κόσμου και επηρεάζει τις τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

    Σύμφωνα με μελέτη της GBR Consulting, "έρευνα ικανοποίησης πελατών ξενοδοχείων Αττικής και μελέτη απόδοσης των ξενοδοχείων", η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, το 2012, παρουσίασε πτώση 31,9%, με το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο να σημειώνει με τη σειρά του πτώση 39,9%. Σε ό,τι αφορά τη μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα, αυτή δεν ξεπερνά το 55%.

    Ενδεικτικό της κακής εικόνας που βιώνει ο τουριστικός προορισμός της Αθήνας είναι το γεγονός ότι το 2012 σε σχέση με το 2007, οι διεθνείς αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μειώθηκαν κατά 27%, με την Κρήτη να έχει περισσότερες διεθνείς αφίξεις απ? ότι η Αθήνα.

    Το πλήγμα πάντως από το κλείσιμο των 41 ξενοδοχείων στην Αττική (από τα 230) τα τελευταία τρία χρόνια, για τον προορισμό είναι σημαντικό, όπως εξηγήθηκε, και αντί να αυξηθούν οι πληρότητες για τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, εν τέλει μειωθήκαν, όπως φαίνεται από την έρευνα της GBR.

    [11] Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα

    Σημαντική μείωση σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Κεντρικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Τον μήνα αυτόν οι οφειλές προς τους ιδιώτες της κεντρικής κυβέρνησης σημείωσαν μείωση κατά 376 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στο τέλος του έτους στα 524,2 εκατ. ευρώ από 900,2 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου. Πρόκειται για εξέλιξη η οποία είναι αποτέλεσμα της έγκρισης και καταβολής της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα που επέτρεψε στο ελληνικό δημόσιο να ξεκινήσει την εξόφληση των οφειλών του προς τους ιδιώτες.

    [12] Πρόγραμμα εθελούσιας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους θα έχει αποκατασταθεί η κερδοφορία του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που θα αφορά περίπου 700 εργαζομένους, από το σύνολο των περίπου 3.000 που απασχολεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε συνέντευξη Τύπου.

    Η εθελούσια έξοδος θα κρατήσει μια με δύο εβδομάδες και στην περίπτωση που δεν υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα η διοίκηση του ΤΤ θα ξανασκεφτεί τι άλλα μέσα έχει στη διάθεσή της, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΤΧΣ Χαράλαμπος Κύρκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    [13] Σκότωσε τη μητέρα του για να πάρει τη σύνταξή της

    Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να δολοφόνησε το 2011 τη μητέρα του και στη συνέχεια να έκρυψε το πτώμα της για να εισπράττει τη σύνταξή της.

    Ο άνδρας, 38 ετών που φέρεται να «σκότωσε τη μητέρα του το 2011 και να έκρυβε το πτώμα της μέχρι σήμερα», συνελήφθη χθες Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας. Ο άνδρας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης σήμερα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απάτης.

    [14] Ένοπλος κρατά όμηρο ένα εξάχρονο αγόρι στην Αλαμπάμα

    Ένας ένοπλος άνδρας ανέβηκε σε ένα σχολικό λεωφορείο στην πολιτεία Αλαμπάμα των ΗΠΑ σκότωσε τον οδηγό και διέφυγε κρατώντας ένα εξάχρονο παιδί όμηρο, ενώ στη συνέχεια κατέφυγε σε ένα υπόγειο, όπως μετέδωσαν σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WSFA, ο άνδρας ανέβηκε στο σχολικό λεωφορείο χθες Τρίτη το απόγευμα, σκότωσε τον οδηγό και κράτησε όμηρο ένα από τα παιδιά. Στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο σε ένα υπόγειο. Η αστυνομία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

    «Είμαστε στην αρχή της έρευνας», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέιτσελ διοικητής της αστυνομίας της πόλης Νόθαν, στην κομητεία Χιούστον της Αλαμπάμα.

    Σύμφωνα με το WSFA, όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν κλείσει, ενώ τρία σχολεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για σήμερα εξαιτίας της κατάστασης ομηρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 January 2013 - 15:30:23 UTC