Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για τους αγρότες
  • [02] Φάκελος με σφαίρα εστάλη στη ΔΟΥ Χανίων
  • [03] Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλιππίδης στο επι κοντώ
  • [04] Να κηρυχθεί διατηρητέο το παλαιό Μουσείο Ακρόπολης ζητούν οι αρχαιολόγοι
  • [05] Το Facebook δεν θα δημιουργήσει δικό του κινητό τηλέφωνο
  • [06] Αποκαλύπτουν πώς εξαπλώνεται η ηπατίτιδα C μέσω τοξικομανών
  • [07] Να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με τα επεισόδια κάλεσε το ΚΚΕ ο Σ. Κεδίκογλου
  • [08] «Αν ο λαός συμβιβαστεί με τα άδικα θα δει και χειρότερα» λέει η Αλ. Παπαρήγα

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για τους αγρότες

    Σύσκεψη πραγματοποιείταιστο Μέγαρο Μαξίμου, για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή υπoυργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού Μ. Χαρακόπουλου.

    Στο μεταξύ, παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι αγρότες, περιμένοντας τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύσκεψη.

    "Να δούμε τι θα ανακοινωθεί και ανάλογα θα δράσουμε?, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος. Τα μπλόκα των αγροτών ολοένα και ενισχύονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία, ενώ οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

    Στις Σέρρες οι αγρότες αποφάσισαν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων με ενδεχόμενη παράταξη των τρακτέρ τους στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών ? Προμαχώνα.Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο στην περιοχή της Μαυροθάλασσας να στηθεί και δεύτερο μπλόκο στο ήδη υπάρχον στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της εθνικής οδού Σερρών ? Καβάλας.

    Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

    [02] Φάκελος με σφαίρα εστάλη στη ΔΟΥ Χανίων

    Αναστάτωση προκλήθηκε στην εφορία Χανίων όταν χθες, με την πρωινή αλληλογραφία, έφτασε και ένας φάκελος που περιείχε μια σφαίρα των 9 mm και ένα προειδοποιητικό σημείωμα.

    Τον φάκελο άνοιξε η προϊσταμένη της υπηρεσίας Ερασμία Πρωτοπαπαδάκη, η οποία ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία που παρέλαβε τον φάκελο.

    Όπως διαπιστώθηκε, μέσα στο φάκελο υπήρχε ένας μικρότερος φάκελος που περιείχε τη σφαίρα και ένα σημείωμα γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή το οποίο έγραφε: «Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Κρητική Επανάσταση».

    « Δεν είναι ευχάριστη για κανένα μια τέτοια έκπληξη» δήλωσε η προϊσταμένη της ΔΟΥ που επιβεβαίωσε το περιστατικό. Παράλληλα, ανέφερε ότι ήδη έχει καταθέσει στις αρχές για το περιστατικό, ενώ υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων. Σύμφωνα με την ίδια, είναι η πρώτη φορά που στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία στα Χανιά καταγράφεται τέτοιο συμβάν.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σφραγίδα των ΕΛΤΑ στον φάκελο είναι από το Ηράκλειο, ενώ την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

    [03] Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλιππίδης στο επι κοντώ

    Η ανοδική πορεία του Κώστα Φιλιππίδη επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο διεθνές του Λιντς.

    Ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής και ένας από τους κορυφαίους της Ευρώπης ανέβηκε με την τρίτη προσπάθεια πάνω από τα 5,83 μ. και άφησε στην ιστορία το 5,80 μ. που πέτυχε στις 23 Αυγούστου του 2012 στη Λοζάννη και το 5,75 μ. που σημείωσε στις 18 Φεβρουαρίου του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, που αποτελούσαν πανελλήνια ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο αντίστοιχα.

    Ο αθλητής, που κατέλαβε την πρώτη θέση, βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού, καθώς πριν το 5,83 μ., ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,77 μέτρα.

    [04] Να κηρυχθεί διατηρητέο το παλαιό Μουσείο Ακρόπολης ζητούν οι αρχαιολόγοι

    Να επανεξεταστεί η πρόσφατη γνωμοδότηση που ελήφθη στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων σχετικά με τη μη κήρυξη του παλαιού Μουσείου Ακρόπολης ως διατηρητέου μνημείου, ζητάει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

    «Το παλαιό Μουσείο να κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο για λόγους ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας. Παράλληλα να δοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα μέσα για να εκκινήσει έναν νέο κύκλο ζωής που θα καταστήσει το παλιό Μουσείο κύτταρο ανανέωσης στην κατεύθυνση της σύγχρονης λειτουργίας του χώρου» δηλώνει ο ΣΕΑ.

    Η ανοικοδόμησή του κτιρίου ξεκίνησε στα μέσα του 19ου αιώνα σε σχέδια του αρχιτέκτονα Π. Κάλκου. Έπειτα από μία σειρά επεκτάσεων και προσθηκών έλαβε την τελική του μορφή περί τα μέσα του 20ού αι. με την επιμέλεια του αρχιτέκτονα Π. Καραντινού. Η αρχιτεκτονική του μορφή είναι απέριττη, συμμετρική και κλασικίζουσα, αποδίδοντας τα ρεύματα της εποχής του. Ελήφθη μέριμνα ώστε το κτήριο να αναπτύσσεται σε υψομετρική στάθμη χαμηλότερη από την κρηπίδα του όμορου Παρθενώνα, ώστε να μην προκαλεί οπτική όχληση στους επισκέπτες, αλλά και στην εικόνα του Βράχου από μακριά. Η επιλογή των υλικών ως προς τους χρωματικούς τόνους αλλά και την υφή ήταν τέτοια, ώστε να εναρμονίζεται με το περιβάλλον του Βράχου.

    «Το παλαιό Μουσείο έκλεισε τον μεγάλο πρώτο κύκλο της ζωής του με την -αναμφισβήτητα αναγκαία- κατασκευή του νέου Μουσείου για την Ακρόπολη. Έκτοτε μένει κενό φέροντας ακόμη τα σημάδια των εκθεμάτων στο κέλυφος του, αλλά και την πατίνα της μακρόχρονης λειτουργίας του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [05] Το Facebook δεν θα δημιουργήσει δικό του κινητό τηλέφωνο

    Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αρνήθηκε για ακόμη μια φορά ότι το κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά το δικό του κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με το BBC.

    Σε μια ακόμη προσπάθεια να διαλύσει τις φήμες που αιωρούνται εδώ και καιρό σχετικά με το θέμα, ο Ζούκερμπεργκ χαρακτήρισε «λάθος στρατηγική» ενδεχόμενη κυκλοφορία κινητού τηλεφώνου από το Facebook.

    «Οι άνθρωποι με ρωτάνε συνεχώς εάν θα δημιουργήσουμε το δικό μας κινητό τηλέφωνο» δήλωσε χαρακτηριστικά το «αφεντικό» του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως.

    «Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στη δημιουργία του δικού μας κινητού τηλεφώνου. Αυτή δεν είναι η σωστή στρατηγική για εμάς» πρόσθεσε ο Ζούκερμπεργκ.

    «Το σημαντικό για εμάς είναι ότι διαθέτουμε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας και οφείλουμε να κάνουμε το Facebook ακόμη καλύτερο και προσιτό σε μεγαλύτερη γκάμα συσκευών. Πρέπει να εξελιχθούμε περισσότερο» κατέληξε ο ιδρυτής του Facebook.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [06] Αποκαλύπτουν πώς εξαπλώνεται η ηπατίτιδα C μέσω τοξικομανών

    Πρώτη φορά Έλληνες και Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να εξιχνιάσουν τον τρόπο που εξαπλώνεται σε ένα πληθυσμό η ηπατίτιδα C. Ρόλο - κλειδί παίζουν οι τοξικομανείς που χρησιμοποιούν σύριγγες. Καθένας απ΄ αυτούς, που είναι ήδη φορέας της ηπατίτιδας, μολύνει κατά μέσο όρο άλλους 20, δέκα από τους οποίους μέσα στα πρώτα δύο χρόνια μετά την αρχική μόλυνση του χρήστη.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γκίκα Μαγιορκίνη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε συνεργασία με επιστήμονες του πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής) και του Imperial College του Λονδίνου (Σχολή Δημόσιας Υγείας), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό υπολογιστικής βιολογίας "PLoS Computational Biology", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν στοιχεία για τους χρήστες ναρκωτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν ενέσεις. Όπως ευελπιστούν, τα ευρήματά τους θα οδηγήσουν σε πιο έγκαιρη διάγνωση και έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου, προτού εξελιχτεί σε επιδημία.

    Σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 180 εκατ. άνθρωποι ζουν με τον ιό της ηπατίτιδας C, οι περισσότεροι χωρίς καν να το γνωρίζουν. Όσοι είναι φορείς, συχνά δεν αναπτύσσουν συμπτώματα, παρά, αφ? ότου περάσουν 20 χρόνια και στο μεταξύ μολύνουν άλλους ανθρώπους, χωρίς να το συνειδητοποιούν.

    Επιμέλεια: Π.Δρακόπουλος

    [07] Να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με τα επεισόδια κάλεσε το ΚΚΕ ο Σ. Κεδίκογλου

    Για ανταγωνισμό μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο, εμμέσως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη στάση τους στα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας.

    «Η σκηνή του κ. Λαφαζάνη και του κ. Στρατούλη να τρέχουν πίσω από το ΠΑΜΕ λέει πολλά» είπε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

    Επέμεινε πως οι φθορές στο γραφείο του υπουργού Εργασίας προκλήθηκαν από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

    «Φαίνεται να είναι πάγια τακτική σε τέτοια επεισόδια να υπάρχει κάποιος με κάμερα από την πλευρά όσων διαμαρτύρονται για να καταγράψει το συμβάν» είπε ο κ. Κεδίκογλου, καλώντας το ΚΚΕ να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο.

    [08] «Αν ο λαός συμβιβαστεί με τα άδικα θα δει και χειρότερα» λέει η Αλ. Παπαρήγα

    «Από το ίδιο βράδυ των εκλογών καλέσαμε τον λαό να είναι σε δράση και αντεπίθεση. Και όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε δράση» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αποκρούοντας εμμέσως τα περί ακτιβισμού του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα.

    Αναφερόμενη στα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας έκανε λόγο για διάθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κρατική καταστολή. Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο αγώνας που απαιτείται θα είναι πολύ σκληρός και μακρόχρονος», αλλά σημείωσε πως «οι αγώνες δεν θα έχουν άμεση αποτελεσματικότητα».

    Αν ο λαός συμβιβαστεί με τα άδικα θα δει και χειρότερα, εκτίμησε η κ. Παπαρήγα και προσέθεσε ότι «ο λαός δεν θα πρέπει να πιστεύει ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης σε αυτά που τραβάει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 February 2013 - 9:30:23 UTC