Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν έως την Τετάρτη την απεργία οι ναυτεργάτες
  • [02] Άρης-ΠΑΟΚ 2-2, Βέροια-Πανθρακικός 2-0 και ΟΦΗ-Κέρκυρα 2-0

  • [01] Συνεχίζουν έως την Τετάρτη την απεργία οι ναυτεργάτες

    Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των ναυτικών, μετά τη νέα 48ωρη απεργία, που εξήγγειλε το πρωί η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Τη συμβολή των ακτοπλόων, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών, ζήτησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος το απόγευμα συναντήθηκε με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

    Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, ανέφεραν ότι οι ακτοπλόοι είδαν θετικά την προτροπή του υπουργού για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ναυτεργάτες, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ επισήμαναν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές εταιρείες, εξαιτίας της μείωσης της επιβατικής κίνησης και της έλλειψης ρευστότητας εκ μέρους των τραπεζών.

    Στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλης, ο αντιπρόεδρος των διεθνών πλόων Σπύρος Πασχάλης και ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Βαρδινογιάννης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΝ όπου αναμένεται να εξεταστεί το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

    Την ίδια ώρα οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, ενώ φαίνονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες αναφέρουν ότι το πλοίο «Φαιστός Παλλάς» θα αναχωρήσει απόψε από το Ηράκλειο Κρήτης για τον Πειραιά, μεταφέροντας 130 νταλίκες με οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα, τα Χανιά και το Τυμπάκι.

    Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στελεχών της ΠΝΟ με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

    Στο μεταξύ η Διοίκηση της ΠΝΟ ζητά την παρέμβαση του υπουργείου για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλουν πλοιοκτήτριες εταιρείες σε ναυτεργάτες, ενώ κάνει λόγο για συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο αίτημα για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου το οποίο, όπως τονίζει η ΠΝΟ, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτεργάτες στην ανεργία.

    Η ΠΝΟ αποφάσισε επίσης τη σύμπτυξη κοινού μετώπου με εργαζόμενους άλλων κλάδων και τους κάλεσε σε κοινή σύσκεψη.

    Πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης προτίθεται να αποστείλει αύριο και νέα επιστολή προς την ΠΝΟ με την οποία θα τους καλεί σε διάλογο. Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αρνήθηκε να προσέλθει σε απογευματινή συνάντηση με τον υπουργό θεωρώντας ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια θετική απάντηση στα αιτήματα των ναυτεργατών.

    Τα πλοία, λόγω της νέας απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 αύριο το πρωί (Δευτέρα 4/2) έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης (6/2).

    [02] Άρης-ΠΑΟΚ 2-2, Βέροια-Πανθρακικός 2-0 και ΟΦΗ-Κέρκυρα 2-0

    Δύο φορές προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο ο Άρης ισοφάρισε ισάριθμες φορές με τον Αγκάνθο (5΄, 71΄ πεν.) κι έτσι έληξε ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα του «Δικεφάλου», που από το 71΄ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κωνσταντινίδη με 2η κίτρινη κάρτα, σημείωσαν οι Αθανασιάδης (2΄) και Καμαρά (26΄).

    Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε η Βέροια, που νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό στην πόλη της Ημαθίας, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Γκιγέρμο, που πέτυχε και τα δύο γκολ (18΄, 48΄).

    Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Τα τέρματα των Κρητών σημείωσαν οι Παπάζογλου (28΄) και Περογαμβράκης (45+1΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 February 2013 - 21:30:23 UTC