Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η εποχή μας έχει ανάγκη να θεωρεί ανθρώπους σαν τον Γαλιλαίο σύγχρονους της»
  • [02] Κύπρος: Οικονομία και δανειακή σύμβαση θα καθορίσουν την ψήφο των εκλογών
  • [03] Χιλιάδες πανευρωπαϊκοί έλεγχοι θα γίνουν για ίχνη κρέατος αλόγου σε έτοιμα φαγητά

  • [01] «Η εποχή μας έχει ανάγκη να θεωρεί ανθρώπους σαν τον Γαλιλαίο σύγχρονους της»

    Ανεβαίνει ξανά στη σκηνή για ένα μονόλογο. Που επίσης, σκηνοθετεί. Άγγελος Αντωνόπουλος. Ακούραστος και τολμηρός .

    Ως Μαρξ συγκίνησε, προβλημάτισε και άφησε εποχή. Το 2013, εν μέσω κρίσης αξιών και οικονομίας, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ιστορική φυσιογνωμία, του επιστήμονα Γαλιλαίου και θέτει ως προβληματισμό, ένα κρίσιμο ερώτημα; Είναι η επιστήμη το όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις που αγκυλώνουν τη σκέψη;

    «Το μήνυμα του έργου -λέει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άγγελος Αντωνόπουλος- το δανείζομαι από τους θεατές και κυρίως από τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι κάθε βράδυ και σε κάθε παράσταση μου διατυπώνουν τη συγκίνηση τους και την επιρροή που ασκεί πάνω τους ο Γαλιλαίος σαν επιστήμονας και σαν άνθρωπος. Πιστεύω ότι η εποχή μας έχει ανάγκη να θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους σύγχρονους της».

    Από τον Μαρξ στον Γαλιλαίο, πως καλύπτεται αυτή η τεράστια χρονική και φιλοσοφική προσέγγιση;

    «Η ιδεολογική σχέση του Μαρξ με το Γαλιλαίο καταργεί την απόσταση και είναι σαν μια συνέχεια πορείας» λέει ο Άγγελος Αντωνόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τον ρόλο του στην παράσταση που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες(28 Ιανουαρίου) στο Θέατρο Τριανόν της οδού Κοδριγκτώνος, (Δευτέρα και Τρίτη) (20:00μμ).

    [02] Κύπρος: Οικονομία και δανειακή σύμβαση θα καθορίσουν την ψήφο των εκλογών

    Με τη σκέψη στην έξοδο από την δεινή οικονομική κατάσταση και στο γεγονός ότι ακόμη δεν υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση , παρά την κατ΄αρχήν συμφωνία για το μνημόνιο, οι Κύπριοι προσέρχονται αύριο στις κάλπες για την εκλογή του έβδομου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δημοσκοπικά έχει διαφανεί ότι οι δείκτες δυσαρέσκειας για τον τρόπο χειρισμού από την κυβέρνηση Χριστόφια των θεμάτων οικονομίας είναι σε εξαιρετικά άσχημο επίπεδο.

    Το κύμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας στην κοινή γνώμη είναι απότοκο σε μεγάλο βαθμό των οικονομικών δυσκολιών που περνά η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μια μερίδα των Ακελικών ψηφοφόρων, η οποία σε δείκτες που αφορούν την οικονομία και εσωτερική διακυβέρνηση να παραμένει σταθερά δυσαρεστημένη.

    Για πρώτη φορά το κυπριακό δεν κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία. Επίσης , για πρώτη φορά απερχόμενος πρόεδρος ( ο κ. Δ. Χριστόφιας) δεν διεκδικεί επανεκλογή, ενώ υπάρχει και ρεκόρ υποψηφίων, οι οποίοι ανέρχονται στους ένδεκα. Αυτοί είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΔΗΚΟ, ο Σταύρος Μαλάς, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Λιλλήκας, που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ και μεγάλη μερίδα του ΔΗΚΟ, και οι Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, Γεώργιος Χαραλάμπους, Λάκης Ιωάννου, Μακαρία 'Αντρη Στυλιανού, Λουκάς Σταύρου, Σόλων Γρηγορίου, Ανδρέας Ευστρατίου και Κώστας (Ούτοπος) Κυριάκου. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βασικοί διεκδικητές είναι οι τρεις πρώτοι με τον Νίκο Αναστασιάδη να έχει προβάδισμα. Τα δύο μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι, αποφάσισαν ψήφο κατά βούληση.

    [03] Χιλιάδες πανευρωπαϊκοί έλεγχοι θα γίνουν για ίχνη κρέατος αλόγου σε έτοιμα φαγητά

    Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πραγματοποιήσουν χιλιάδες ελέγχους στα προμαγειρεμένα φαγητά που περιέχουν βοδινό κρέας για να εξακριβωθεί αν περιέχουν κρέας αλόγου, την ώρα που το διατροφικό σκάνδαλο επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, κι ενώ η γαλλική εταιρία Spanghero την οποία κατηγορεί το Παρίσι, δηλώνει αθώα.

    Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν χθες να πραγματοποιήσουν σχεδόν 2.250 ελέγχους. Από 10 έως 150 ελέγχους θα διενεργήσει κάθε χώρα, κυρίως στο επίπεδο των διανομέων προϊόντων διατροφής, τα οποία προορίζονται για τους καταναλωτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 February 2013 - 9:30:20 UTC