Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλες διαδηλώσεις στην Πορτογαλία κατά των μέτρων λιτότητας
  • [02] Συνέντευξη του Μισέλ Φαΐς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το νέο του μυθιστόρημα «Κτερίσματα»
  • [03] Νεκρή 72χρονη στην κοινότητα Κάνδαλος Καλαβρύτων έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι της
  • [04] Εγκλημα με θύμα μια 34χρονη στη Νίκαια, μετά απο συζυγικό καυγά
  • [05] Επίθεση με μολότωφ στα εργοτάξια Σκουριών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική
  • [06] Τουλάχιστον 79 νεκροί και σχεδόν 200 τραυματίες από την βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν
  • [07] Για δεύτερη φορά έγινε μπαμπάς ο Χιου Γκραντ
  • [08] Ο ΠΟΥ καλεί σε επαγρύπνηση μετά το 12ο κρούσμα λοίμωξης από το νέο κορονοϊό στον κόσμο

  • [01] Μεγάλες διαδηλώσεις στην Πορτογαλία κατά των μέτρων λιτότητας

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο, από το βορρά έως το νότο της Πορτογαλίας, κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κεντροδεξιά κυβέρνηση, κάτω από την κηδεμονία των διεθνών πιστωτών.

    «Αλλαγή πορείας, νέα πολιτική» ήταν μερικά από τα συνθήματα, που αναγράφονταν στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές στη Λισσαβόνα, όπου περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν μετά από κάλεσμα του CGTP, του κύριου συνδικάτου της Πορτογαλίας.

    «Οι θυσίες μας πάνε στα χέρια των τραπεζιτών και των πολιτικών» φώναζαν οι διαδηλωτές κυματίζοντας τις κόκκινες σημαίες του συνδικάτου. Ο γενικός γραμματέας του CGTP, Αρμένιο Κάρλος ανέφερε ότι η συμμετοχή στη διαδήλωση διαμαρτυρίας έφτασε σε μερικές «δεκάδες χιλιάδες» σε είκοσι πόλεις της Πορτογαλίας.

    [02] Συνέντευξη του Μισέλ Φαΐς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το νέο του μυθιστόρημα «Κτερίσματα»

    Από το ιστορικό σφαγείο στο σφαγείο της οικογένειας και από εκεί στο ερωτικό. Έτσι περιγράφει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μισέλ Φάις την πορεία την οποία ακολουθεί στο καινούργιο του βιβλίο(Κτερίσματα), που είναι ένα μυθιστόρημα για τα προαιώνια οικογενειακά αγκάθια αλλά για το σεξουαλικό πένθος: το θρήνο για όλους τους έρωτες που χάθηκαν χωρίς να καταφέρουν να αντλήσουν από τη σφοδρή επιθυμία της σωματικής επαφής το παραμικρό συναίσθημα για τη σωτηρία της ψυχής.

    Μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος, επιμελητής εκδόσεων αλλά και θεατρικός συγγραφέας, ο Μ. Φάις λέει ότι ο τρόπος της γραφής του είναι ο τρόπος του συνειρμού, της σπασμένης αρχιτεκτονικής και της ατονικής μουσικής και αρνείται να διακρίνει μεταξύ λογοτεχνίας που είναι εντός κρίσεως και λογοτεχνίας η οποία έχει στρέψει την πλάτη της στα μεγάλα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία. Η γραφή και η λογοτεχνία, τονίζει, βρίσκονται στο μέσον μιας μόνιμης ιδεολογικής, αισθητικής και ανθρωπιστικής κρίσης που απαιτεί τη συνεχή εγρήγορση του συγγραφέα.

    [03] Νεκρή 72χρονη στην κοινότητα Κάνδαλος Καλαβρύτων έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι της

    Τραγικό τέλος μέσα στο σπίτι της βρήκε νωρίς σήμερα το πρωί μία 72χρονη στην κοινότητα Κάνδαλος Καλαβρύτων.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία Καλαβρύτων ειδοποιήθηκε στις 6.00 τα πρωί για φωτιά σε μονοκατοικία στην κοινότητα Κάνδαλος. Όταν οι πυροσβέστες έφθασαν στην περιοχή, άρχισαν αμέσως το έργο της κατάσβεσης, ενώ όταν κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, βρήκαν νεκρή την 72χρονη.

    Η γυναίκα έμενε μόνη της στο σπίτι. Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα.

    [04] Εγκλημα με θύμα μια 34χρονη στη Νίκαια, μετά απο συζυγικό καυγά

    Έγκλημα, με θύμα μια 34χρονη γυναίκα απο την Ουκρανία, σημειώθηκε στη Νίκαια.

    Δράστης, είναι ο 46χρονος σύζυγός της, αρμενικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 46χρονος, μετά απο καυγά, επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι την 34χρονη στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν.

    Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

    [05] Επίθεση με μολότωφ στα εργοτάξια Σκουριών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική

    Επίθεση με βόμβες μολότωφ επιχείρησαν τη νύχτα άγνωστοι κουκουλοφόροι στα εργοτάξια Σκουριών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο παραβιάζοντας την πύλη του εργοταξίου περιέλουσαν με βενζίνη σημεία των εγκαταστάσεων και έβαλαν φωτιά ενώ προπηλάκισαν τους φύλακες τραυματίζοντας έναν εξ αυτών.

    Από την Αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία προσαγωγών υπόπτων ατόμων για εμπλοκή στο συμβάν.

    [06] Τουλάχιστον 79 νεκροί και σχεδόν 200 τραυματίες από την βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

    Η χθεσινή νέα βομβιστική επίθεση η οποία είχε στόχο μέλη της σιιτικής μειονότητας σκότωσε 79 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους σχεδόν 200 στην Κουέτα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

    Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία Πακιστάν εναντίον της θρησκευτικής αυτής μειονότητας, στην οποία ανήκει περίπου το 20% των 180 εκατ. πολιτών της χώρας, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες.

    Η έκρηξη της βόμβας, που είχε τοποθετηθεί σε ένα βυτιοφόρο όχημα και πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, σημειώθηκε λίγο πριν κλείσει μια πολυσύχναστη, γεμάτη κόσμο αγορά σε μια σιιτική συνοικία όπου ζουν κυρίως μέλη της εθνοτικής ομάδας των Χαζάρων.

    Η Κουέτα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, που γειτονεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν κι αποτελεί θέατρο σφοδρών θρησκευτικών συγκρούσεων αλλά και πολλών επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

    Την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση ανέλαβε με μήνυμά της προς δημοσιογράφους στην περιοχή η Λασκάρ ε Τζάνγκβι, μια ένοπλη σουνιτική οργάνωση που είχε ιδρυθεί την δεκαετία του 1990 και είναι επίσημα εκτός νόμου στο Πακιστάν.

    [07] Για δεύτερη φορά έγινε μπαμπάς ο Χιου Γκραντ

    Ο διάσημος ηθοποιός Χιου Γκραντ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έγινε πατέρας για δεύτερη φορά καθώς η επίσης ηθοποιός Τίγκλαν Χονγκ γέννησε ένα αγοράκι.

    «Σε απάντηση σε κάποιους journos (δημοσιογράφοι)» έγραψε ο Βρετανός ηθοποιός στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Είμαι ενθουσιασμένος. Η κόρη μου έχει τώρα έναν αδελφό. Έχουν μια υπέροχη μαμά», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Χιου Γκραντ. «Και για να είμαι απολύτως σαφής. Είμαι μπαμπάς», πρόσθεσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σε νεότερο τιτίβισμα του.

    Ο 52χρονος Γκραντ γνωστός για τις ταινίες «Notting Hill» και «Σχετικά με ένα αγόρι», δεν αποκάλυψε το όνομα του παιδιού στο Twitter.

    [08] Ο ΠΟΥ καλεί σε επαγρύπνηση μετά το 12ο κρούσμα λοίμωξης από το νέο κορονοϊό στον κόσμο

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί σε επαγρύπνηση μετά τον εντοπισμό στη Βρετανία ενός ακόμη κρούσματος λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, συγγενή του SARS, καθώς είναι το 12ο κρούσμα που διαγιγνώσκεται στον κόσμο.

    "Ενώπιον της σημερινής κατάστασης και αξιόπιστων πληροφοριών, ο ΠΟΥ ενθαρρύνει όλα τα κράτη μέλη (του οργανισμού) να συνεχίσουν να ελέγχουν την εκδήλωση κρουσμάτων του οξέος σοβαρού αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) και να εξετάζουν επισταμένως κάθε ασύνηθες σύμπτωμα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

    Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι ο νέος κορονοϊός εντοπίστηκε σε έναν κάτοικο της χώρας που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους δύο ακόμη ασθενείς στους οποίους διαγνώστηκε ο ιός στη διάρκεια της εβδομάδας.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε να εξετάζεται η πιθανή παρουσία του "νέου κορονοϊού σε ασθενείς που εκδηλώνουν ανεξήγητη πνευμονία ή σε ασθενείς που παρουσιάζουν μια ανεξήγητη οξεία αναπνευστική νόσο με επιπλοκές και η οποία δεν ανταποκρίνεται στην θεραπευτική αγωγή".

    Εκτενής έρευνα πρέπει να διενεργείται κάθε φορά που εκδηλώνονται ομαδοποιημένα κρούσματα και όταν προσβάλλονται εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, επιμένει ο ΠΟΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 February 2013 - 9:30:24 UTC