Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τί φέρνει στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ;
  • [02] Για συγκρότηση νέου κοινωνικού συνασπισμού έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Έλληνας μεταξύ των απαχθέντων στη βόρεια Νιγηρία
  • [04] Μείωση φορολογικών συντελεστών προτείνει με άρθρο της στην Καθημερινή η Ντ. Μπακογιάννη
  • [05] Κατολίσθηση στη Λεωφόρο ΑΘηνών-Σουνίου
  • [06] Σεισμικές δονήσεις στη Ζάκυνθο, στην Πύλο και στη Φλώρινα
  • [07] Πάνω από 150.000 πιστοί στην πλατεία του Αγ. Πέτρου για την ομιλία του Πάπα

  • [01] Τί φέρνει στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ;

    Στην Αθήνα για επίσκεψη-αστραπή διάρκειας έξι ωρών θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    Για ιδιαίτερα «σημαντική επίσκεψη στην Αθήνα» κάνουν λόγο κύκλοι από το προεδρικό μέγαρο, των Ηλυσίων, ενώ η επίσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί αρχικά για το Νοέμβριο, κατόπιν για τον Δεκέμβριο και τελικά κανονίστηκε για τον Φεβρουάριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένεται να υποβάλει προτάσεις συνεργασίας στον Έλληνα πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να αναζωπυρωθεί η εμπιστοσύνη των Γάλλων επενδυτών.

    Πάντως είναι γνωστό, ότι, από το προεδρικό γραφείο στα Ηλύσια Πεδία ο Φρανσουά Ολάντ παρακολουθεί την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και γνωρίζει πολύ καλά τη βελτίωση των ελληνικών θεμάτων σε επίπεδο μακροοικονομίας.

    Στην καθημερινή του ατζέντα πάντως περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που «στοιχειώνουν» την ευρωζώνη.

    [02] Για συγκρότηση νέου κοινωνικού συνασπισμού έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος

    Η συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού συνασπισμού στη θέση του παλιού που διαλύθηκε αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ και θα συζητηθεί στο συνέδριο, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα για την υγεία που διοργάνωσε ο Τομέας υγείας.

    Ο παλιός Συνασπισμός, ανέφερε, έχει διαλυθεί, γιατί διερράγη ο ίδιος ο ιστός της κοινωνίας. Και πρόσθεσε ότι στη θέση του πρέπει να συγκροτηθεί ένας άλλος κοινωνικός Συνασπισμός, τον οποίο θα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να διατηρήσει τα βασικά του χαρακτηριστικά, να συνεχίσει να είναι πατριωτικό, λαϊκό και ριζοσπαστικό.

    Πρέπει, ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στην κοινωνία, μέσω και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, για να δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφική τάση στην κοινωνία, στην οποία μπορούν να ανήκουν όσοι έχουν βαθιά συναίσθηση του γενικού συμφέροντος.

    [03] Έλληνας μεταξύ των απαχθέντων στη βόρεια Νιγηρία

    Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το Σάββατο βράδυ, μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο νωρίτερα το υπουργείο εξωτερικών. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για απαγωγή επτά ατόμων.

    Δύο πηγές των δυνάμεων ασφαλείας είπαν πως μεταξύ των απαχθέντων είναι ένας Βρετανός, ένας Ιταλός, ένας Έλληνας και περισσότεροι από ένας Λιβανέζοι εργαζόμενοι.

    Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ένας ιταλός πολίτης απήχθη κατά την επιδρομή, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστό το όνομά του ή την ηλικία του.

    Στη Βηρυτό, αξιωματούχος της λιβανέζικης κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι έχουν απαχθεί δύο Λιβανέζοι που εργάζονταν στη Setraco.

    [04] Μείωση φορολογικών συντελεστών προτείνει με άρθρο της στην Καθημερινή η Ντ. Μπακογιάννη

    Μείωση φορολογικών συντελεστών, νέο φορολογικό μηχανισμό, άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, ιδιωτικοποιήσεις και δραστικό περιορισμό με σχέδιο του δημοσίου και του προσωπικού του, προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη με άρθρο της στην Καθημερινή.

    Η βουλευτής Επικρατείας αφού αναφέρεται αναλυτικά στα στοιχεία της ύφεσης και της ανεργίας, τονίζει ότι όλοι, ανεξαρτήτως κομμάτων, συμφωνούμε ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη.

    [05] Κατολίσθηση στη Λεωφόρο ΑΘηνών-Σουνίου

    Κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίτερα στο 39ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στο ύψος της γέφυρας Κουβαρά με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα από Λαύριο προς Αθήνα.

    Η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από τη δεύτερη είσοδο Κερατέας.

    [06] Σεισμικές δονήσεις στη Ζάκυνθο, στην Πύλο και στη Φλώρινα

    Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν από το πρωί σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 5.12 τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμός 5 Ρίχτερ με επίκεντρο περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Λίγο αργότερα, στις 7.42 σημειώθηκε νέα δόνηση, επίσης 5 Ρίχτερ, με επίκεντρο τριάντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου. Στις 2.06 το μεσημέρι νέα σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά 3,5 Ρίχτερ έγινε αισθητή στη Φλώρινα. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε κοντά στην πόλη.

    [07] Πάνω από 150.000 πιστοί στην πλατεία του Αγ. Πέτρου για την ομιλία του Πάπα

    Πάνω από 150.000 πιστοί συνέρρευσαν σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, για την καθιερωμένη ομιλία και ευλογία του πάπα μετά τη λειτουργία που τελείται στο εσωτερικό του ναού.

    Στην ομιλία του, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στους πειρασμούς του Ιησού, τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος πειρασμός σήμερα σχετίζεται με τον κίνδυνο να μην κατανοηθεί το πραγματικό μήνυμα του Θεού, δίνοντας υπερβολικό βάρος στο κυνήγι της διασημότητας και στα υλικά αγαθά».

    «Στις κύριες στιγμές της ζωής, έχουμε μπροστά μας ένα σταυροδρόμι: θέλουμε να ακολουθήσουμε το εγώ ή τον Θεό; Το ατομικό συμφέρον ή το πραγματικό καλό», διερωτήθηκε ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ ο οποίος τάχθηκε και υπέρ της «ανανέωσης της Εκκλησίας».

    Σύμφωνα με σχολιαστές, οι αναφορές αυτές συνδέονται και με την επιλογή του πνευματικού πατέρα των Ρωμαιοκαθολικών να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα και να ζήσει σε μοναστήρι, μέσα στο Βατικανό.

    Στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα -στην πλατεία του Αγίου Πέτρου- κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει εντυπωσιακή συμμετοχή καθολικών από όλο τον κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 February 2013 - 13:30:23 UTC