Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σήμερα
  • [02] Γαλλική ψήφος εμπιστοσύνης
  • [03] Νομοσχέδιο για την προστασία των ανέργων
  • [04] "Μας έχεις καταστρέψει" φωνάζουν οι Ιταλοί στον Μπερλουσκόνι

  • [01] Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σήμερα

    Την πρώτη γενική 24ωρη απεργία του 2013, πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα

    Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Στην απεργία συμμετέχουν, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, και πωλητές λαϊκών αγορών.

    Μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα εκτελούν κανονικά δρομολόγια, μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των μέσων και του προσωπικού.Τα δρομολόγια όμως του ΜΕΤΡΟ από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δε θα πραγματοποιούνται λόγω της απεργίας στον Προαστιακό.

    Αναμένεται, επίσης, κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό, την Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο.

    Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

    Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού. Ενδέχεται ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

    Κλειστές θα είναι σήμερα και οι λαϊκές αγορές.

    [02] Γαλλική ψήφος εμπιστοσύνης

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση πρόσφερε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ με την ημερήσια επίσκεψη στην Ελλάδα.

    «Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω στον ελληνικό λαό την στήριξη της Γαλλίας και την εμπιστοσύνη στην δράση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε: «δεν ήλθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς ?άκουσα να λέγεται και αυτό- αλλά για να δείξω αλληλεγγύη και να επανέλθει η εμπιστοσύνη, για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα. Από την ημέρα που εξελέγην προσπάθησα να πείσω τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες για το γεγονός ότι η Ελλάδα έπρεπε και πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη».

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας λέγοντας ότι «κανένας λαός στην Ευρώπη δεν έχει υποστεί μια τέτοια δοκιμασία» και σημείωσε: «πρέπει να είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, έπρεπε να γίνουν θυσίες και μεταρρυθμίσεις, ήδη έχουν υπάρξει αποτελέσματα, πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα κάθε δυνατότητα για να πετύχει τους στόχους της».

    Ο κ. Ολάντ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλη την Ευρώπη με την ταχύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών κονδυλίων ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά. Έμφαση έδωσε και στις αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από το επόμενο ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν περισσότερα κονδύλια για την Ελλάδα ενώ προβλέπεται συμμετοχή της στο κονδύλι ύψους έξι δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ειδική αναφορά στις γαλλικές επενδύσεις έκανε ο κ. Ολάντ, ο οποίος υπογράμμισε: «Ήρθα στην Αθήνα για να κινητοποιήσω τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είμαι εδώ για να στηρίξω τις επενδύσεις. Από την στιγμή που θα αρχίσουν οι αποκρατικοποιήσεις οι γαλλικές επιχειρήσεις θα είναι παρούσες». Ανέφερε ότι υπάρχει γαλλικό ενδιαφέρον για την ενέργεια, τους υδατικούς πόρους, τις κατασκευές.

    Είπε, επίσης, ότι με το δικό του Ταμείο Παρακαταθηκών θα συμμετάσχει στο ειδικό ταμείο που θα δημιουργηθεί για την ενίσχυση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια και τεχνογνωσία σε τομείς όπως η Διοίκηση, η Υγεία η Άμυνα και προανήγγειλε ότι στο προσεχές διάστημα Γάλλοι αξιωματούχοι θα επισκεφτούν την Ελλάδα.

    Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην ελληνική ΑΟΖ και στα ενεργειακά κοιτάσματα που διαθέτει η χώρα μας λέγοντας ότι «η ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Αν μπορέσει η Γαλλία να συνεκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου με την Ελλάδα θα το κάνει».

    Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, είπε ότι η επίσκεψη του κ. Ολάντ στην Αθήνα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για την βοήθεια που έχει προσφέρει στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση αλλά και μέτρων κατά της ανεργίας που θα θωρακίσουν την κοινωνική μας συνοχή. Συζητήσαμε για ευκαιρίες γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς όπως η ενέργεια και οι κατασκευές και την πιθανότητα ενεργού ανάμιξης γαλλικών εταιρειών στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε συμφωνία για τον τουρισμό». Το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Αθήνα -με εντολή του κ. Ολάντ- ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών για να συζητηθούν θέματα λαθρομετανάστευσης, ενώ η γαλλική πλευρά προσφέρθηκε να ενεργοποιήσει και το ινστιτούτο Παστέρ για να υπάρξει αρωγή στα θέματα Υγείας.

    [03] Νομοσχέδιο για την προστασία των ανέργων

    Μέτρα προστασίας υπέρ των ανασφάλιστων ανέργων, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και βαριές κυρώσεις για υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές, προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο «σκούπα» 76 άρθρων του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή.

    Με το σχέδιο νόμου παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012.

    Ακόμη, προβλέπεται ότι η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα μητρώα του Οργανισμού.

    Συνιστάται επίσης στον ΟΑΕΔ, ειδικός λογαριασμός ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων για τη χορήγηση βοηθήματος σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και ειδικός λογαριασμός για την υλοποίηση προγραμμάτων των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που καταργήθηκαν.

    Λαμβάνεται μέριμνα για τη σύντμηση του χρόνου αναμονής για την έκδοση των αναπηρικών συντάξεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η χορήγηση αναπηρικής σύνταξης για ένα εξάμηνο, εφόσον εκκρεμεί επανεξέταση από υγειονομική επιτροπή και ο δικαιούχος είχε κριθεί με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Αν η τελική γνωμάτευση προσδιορίσει μικρότερο ποσοστό αναπηρίας η διαφορά θα παρακρατείται. Στις επιτροπές θα συμμετέχουν και γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

    Εισάγονται ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των παρβατικών συμπεριφορών που «χρεώνουν» τα ασφαλιστικά Ταμεία με παράνομες χορήγησεις συντάξεων, επιδομάτων και παροχών υγείας

    Έτσι, μέσω του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» θεσπίζεται η σύζευξη των ηλεκτρονικών συστημάτων των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, ώστε να καθίσταται ευχερής ο έλεγχος κάθε μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

    [04] "Μας έχεις καταστρέψει" φωνάζουν οι Ιταλοί στον Μπερλουσκόνι

    Επεισοδιακός υπήρξε ο τρόπος που απομακρύνθηκαν,χθες βράδυ,από ομιλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνεδριακό κέντρο του Μιλάνου δύο πολίτες, που θέλησαν με δυναμικό τρόπο να αμφισβητήσουν τον ?Καβαλιέρε?.

    Ο πρώτος, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του επονομαζόμενου και «μίστερ τιβί» του φώναξε «μας έχεις καταστρέψει». Όπως αναφέρουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης «χρειάσθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να τον προστατεύσει και να τον συνοδεύσει εκτός της αίθουσας, διότι υπήρχαν αρκετοί μαινόμενοι υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι, που θα μπορούσαν ακόμη και να τον λιντσάρουν».

    Λίγο αργότερα, μια γυναίκα ρώτησε με έντονο ύφος «αν, όντως, η κεντροδεξιά εννοεί να κλείσει την υπηρεσία Equitalia, η οποία εισπράττει πρόστιμα και φόρους περασμένων ετών για λογαριασμό του ιταλικού κράτους».

    Σύμφωνα με τις εικόνες και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μεγάλων εφημερίδων, και στην περίπτωση αυτή , μία μερίδα των συμμετεχόντων στην προεκλογική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, επιχείρησε να επιτεθεί στη γυναίκα, η οποία είχε ισχυρισθεί πως «έχει καταστραφεί από τα πρόστιμα που τις επιβλήθηκαν λόγω φορoλογικών oφειλών». Η ίδια συνοδεύθηκε εκτός του συνεδριακού κέντρου υπό αστυνομική προστασία.

    Στην συνέχεια όμως ξέσπασε ένταση και ανάμεσα στους ίδιους τους υποστηρικτές του «Καβαλιέρε»: ένα μέρος του ακροατηρίου απεμάκρυνε κάποιους κεντροδεξιούς οπαδούς, οι οποίοι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν με την σειρά τους απομακρύνει από την αίθουσα τους δυο αμφισβητίες του Μπερλουσκόνι.

    Αρχικά, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας προσπάθησε να διασκεδάσει την εντύπωση από το επεισόδιο, δηλώνοντας ότι « αναμφίβολα, οι επικριτές του θα πρέπει να ήταν οπαδοί της Γιουβέντους».

    Κατόπιν όμως ζήτησε από την εξέδρα «να υπάρξει, άμεσα, η πρέπουσα παρέμβαση»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 February 2013 - 5:30:21 UTC