Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισιτήριο υγείας για ανασφάλιστους
  • [02] Αρχίζει η αξιολόγηση στους δήμους
  • [03] Κατάθεση Χρ. Αθανασίου στην Προανακριτική
  • [04] Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού

  • [01] Εισιτήριο υγείας για ανασφάλιστους

    Η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη και πάσχουν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, επέμεινε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε περίπτωση που έχει να κάνει με την υγεία των συμπολιτών μας και ειδικά αυτών των πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και το ζήτημα του «εισιτηρίου υγείας» για τους ανασφάλιστους, πρόγραμμα που απευθύνεται σε 200.000 συμπολίτες μας τα επόμενα δύο χρόνια, και με το οποίο θα έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    «Ο Πρωθυπουργός επέμεινε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που εντάσσεται στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε ο κ. Λουκουρέντζος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Επέμεινε, επίσης, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες οι οποίες προσφέρονται μέσων των προγραμμάτων της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, ούτως ώστε να ενισχύσουμε την απορροφητικότητα των κονδυλίων. Θυμίζω ότι το υπουργείο Υγείας είχε τη μικρότερη δυνατή επίδοση στον τομέα αυτό» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Μάλιστα προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες μας, ήδη θέτουμε σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για εκείνους οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι τώρα.

    [02] Αρχίζει η αξιολόγηση στους δήμους

    Στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών σε έντεκα δήμους και τρεις Περιφέρειες της χώρας, πιλοτικά, καθώς ύστερα από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, αυτοί οι δήμοι θα μετάσχουν, κατά προτεραιότητα και με δική τους βούληση, στην αξιολόγηση.

    Οι δήμοι που εντάχθηκαν στην αξιολόγηση είναι: Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου και Κω, ενώ από τις Περιφέρειες θα αξιολογηθούν αυτές της Αττικής, της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας.

    Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ θα πρέπει να συστήσουν δική τους Ομάδα Εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας, ο συντονισμός και η επιτάχυνση των ενεργειών με στόχο την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

    [03] Κατάθεση Χρ. Αθανασίου στην Προανακριτική

    Οι ευθείες καταγγελίες για έλλειψη πολιτικής βούλησης σύλληψης του μεγάλου αδήλωτου πλούτου χαρακτήρισαν την αποψινή κατάθεση του κ. Χρήστου Αθανασίου, υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Στην εισαγωγική του κατάθεση (σ.σ. ο κ. Αθανασίου θα απαντήσει αύριο στις ερωτήσεις των βουλευτών) ο μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε ότι δεν υπήρχε βούληση και προθυμία για την σύλληψη της φοροδιαφυγής. Ο κ. Αθανασίου κλήθηκε ως μάρτυρας στην επιτροπή γιατί συμμετείχε στην επιχειρησιακή μονάδα του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο του μεγάλου πλούτου. Όπως φέρεται να κατέθεσε απόψε στην επιτροπή, η έλλειψη βούλησης ήταν τέτοια που κάποια στιγμή τέθηκε επικεφαλής των διασταυρώσεων πρόσωπο που βρέθηκε να μην μπορεί να δικαιολογήσει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις. Φέρεται επίσης να είπε ότι είχε στείλει αναφορές στους πρώην υφυπουργούς Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου για την ύπαρξη της λίστας Φαλσιανί αλλά οι αναφορές του να αγνοήθηκαν. Επίσης ο μάρτυρας επανέλαβε πως κατά την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, τον Οκτώβριο του 2010, είχε απευθυνθεί σε μέλος της ομάδας του ΔΝΤ που ήταν στη χώρα μας και του είχε ζητήσει να συνδράμει για την διαβίβαση της λίστας Φαλσιανί στην Ελλάδα για να λάβει την απάντηση πως αυτό είναι θέμα που το χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση.

    Η κατάθεση του κ. Αθανασίου θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα.

    [04] Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού

    Απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα στην Δ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν αφού προηγουμένως, έσπασαν τα κάγκελα του κελιού τους.

    Οι δύο από αυτούς εντοπίστηκαν στον κοινόχρηστο χώρο των φυλακών και συνελήφθησαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται εντός του χώρου των φυλακών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 February 2013 - 21:30:25 UTC