Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν συνεργαζόμαστε με τα κόμματα που υπηρετούν το μνημόνιο
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Νέα εξοντωτικά μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια
  • [03] Μ. Δαμανάκη: Ανοιχτό για την Κομισιόν το θέμα του κατώτατου μισθού
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκιδική κατά των μεταλλείων χρυσού
  • [05] Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 1-0 / Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν συνεργαζόμαστε με τα κόμματα που υπηρετούν το μνημόνιο

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που μίλησε σε εκδήλωση με αντικείμενο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και την ΑΟΖ στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματός του.

    Ο Π. Καμμένος, τόσο στην ομιλία του όσο και σε συνέντευξη, επανέλαβε ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τα κόμματα που υπηρετούν το μνημόνιο. Είπε, όμως, ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «όμως εμείς στα εθνικά θέματα έχουμε κόκκινες γραμμές».

    «Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης λένε ψέματα» ανέφερε ο κ. Καμένος και υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς κατάντησε ένα πολιτικός απατεώνας όταν είπε ψέματα σε όλα τα 18 σημεία, στα οποία ουσιαστικά δεσμεύθηκε προεκλογικά, όπως και σε όλα τα Ζάππεια». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως άλλο ψέμα το θέμα του κατώτατου μισθού και μίλησε για σχεδιασμό τον οποίο έχουν, να μειώσουν τον μισθό στις κατώτερες συντάξεις.

    Σύμφωνα με τον ίδιο με προσωπική εγγύηση των τριών της συγκυβέρνησης προχωρά το μνημόνιο, ένα μνημόνιο που έχει φθάσει μόνο στο 50% υποστηρίζοντας ότι ο στόχος τους είναι να προχωρήσει η εσωτερική υποτίμηση, η εξαθλίωση των Ελλήνων ακόμα για ένα 50%.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Νέα εξοντωτικά μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια

    «Η σημερινή συνέντευξη της Ελληνίδας Επιτρόπου κας Δαμανάκη επιβεβαιώνει ότι το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ανοιχτό για την Κομισιόν. Ενώ ταυτόχρονα αφήνει έκθετο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος δηλώνει με κάθε ευκαιρία την απόλυτη προσήλωσή του στο μνημονιακό πρόγραμμα», τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου, για τη συνέντευξη της Ελληνίδας επιτρόπου στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «αυτό που η κ. Δαμανάκη με απόλυτη ειλικρίνεια περιγράφει δεν είναι τίποτα άλλο από το μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας, της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων» και προσθέτει: «Η περαιτέρω μείωση των μισθών και η εξομοίωσή τους στα επίπεδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, όπως και η επί της ουσίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά συνιστούν ρητούς μνημονιακούς στόχους με τους οποίους η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει και έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει».

    Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωνει ότι ο από 1ης Απρίλη καθορισμός του κατώτατου μισθού με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου «μας προϊδεάζει ότι δηλώσεις όπως της κ. Δαμανάκη και του κ.Μέργου απλώς προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα εξοντωτικά μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια».

    [03] Μ. Δαμανάκη: Ανοιχτό για την Κομισιόν το θέμα του κατώτατου μισθού

    Η θέση της Κομισιόν για το ζήτημα του κατώτατου μισθού «τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό, και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές» δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η Ελληνίδα επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, η οποία εκφράζει την αισιοδοξία της ότι «θα εργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να μη δεχτούμε άλλες τέτοιες πιέσεις».

    «Έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Αντίθετα, η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων. Θέλω όμως να επισημάνω πως σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε πιέσεις στο μέλλον είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας», τονίζει η Ελληνίδα επίτροπος.

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκιδική κατά των μεταλλείων χρυσού

    «Χρυσές υποσχέσεις, μαύρο μέλλον» χαρακτήρισαν τη σχεδιαζόμενη επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, κάτοικοι και φορείς που πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας.

    Από νωρίς, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν επί ποδός διενεργώντας ελέγχους σε αυτοκίνητα και λεωφορεία που κατέφθαναν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου οι επιβάτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες, οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν με συνθήματα την αντίθεσή τους στο «τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο», όπως το χαρακτήρισαν, που συντελείται στην περιοχή.

    «Παρά τις γνωματεύσεις των επιστημονικών φορέων που κρίνουν τη συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη χρυσού) καταστροφική, και παρά το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των κατοίκων, η εταιρεία Eldorado Gold ? ΑΚΤΩΡ έχει ξεκινήσει την καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, του τόπου μας και της ζωής όλων μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και Στρυμονικού κόλπου. Γίνεται επίσης λόγος για «προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης, με στόχο να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή».

    [05] Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 1-0 / Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

    Ο Φραγκουλάκης «λύτρωσε» τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς στο 87ο λεπτό βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού και να χαρίσει στην ομάδα του μια ακόμη πολύτιμη νίκη, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας (1-0).

    Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

    Με την ατυχία του τα έχει ο Ατρόμητος, καθώς είχε τρία δοκάρια, πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε μ' έναν... ανέλπιστο βαθμό από το Περιστέρι (0-0), στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 February 2013 - 15:30:25 UTC