Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ
  • [02] Μ. Δαμανάκη: Παραμένει ανοιχτό το θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού
  • [03] Ένοχος, ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Ι. Ρουσάκη
  • [04] Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους 2,3 δισ. ευρώ
  • [05] Θα κατατεθεί ξανά η τροπολογία για την επαναφορά του γένους για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές
  • [06] "Έγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας" η δολοφονία του 48χρονου στην Άρτα
  • [07] Συλλήψεις για εικονικό έμβασμα 650 εκατ. ευρώ, στην Κάλυμνο
  • [08] Εγκαινιάζεται η σιδηροδρομική σύνδεση του Θριασίου Πεδίου με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά
  • [09] Nέα έρευνα για διαφθορά σε βάρος του Μπερλουσκόνι

  • [01] Η Ελλάδα με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ

    Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της Ευρωζώνης μειώθηκε στο 2% τον Ιανουάριο του 2013 από 2,2% τον Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

    Στην ΕΕ, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 2,1% από 2,3%, αντίστοιχα. Η Ελλάδα είχε τον χαμηλότερο ετήσιο πληθωρισμό τον Ιανουάριο (0%) μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (0,4%) και τη Λετονία (0,6%).

    Οι χώρες με τον υψηλότερο πληθωρισμό ήταν η Ρουμανία (5,1%), η Εσθονία (3,7%) και η Ολλανδία (3,2%). Οι μεγαλύτερες αυξητικές επιπτώσεις στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης προήλθαν από το ηλεκτρικό ρεύμα (0,16 της ποσοστιαίας μονάδας) και τα λαχανικά (0,09), ενώ τη μεγαλύτερη πτωτική επίδραση είχαν οι τηλεπικοινωνίες (0,20 της ποσοστιαίας μονάδας) και οι ιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες (0,08).

    [02] Μ. Δαμανάκη: Παραμένει ανοιχτό το θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

    Παραμένει ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, επανέλαβε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

    «Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο» υπογράμμισε η Ελληνίδα επίτροπος και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια». Σημείωσε πως η ίδια είχε αναφέρει στις δηλώσεις της πως «δεν αποκλείεται».

    Η κ. Δαμανάκη εξήγησε ότι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ένα μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και επικαλέστηκε παλαιότερες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ανάλογες δηλώσεις του Όλι Ρεν.

    [03] Ένοχος, ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Ι. Ρουσάκη

    Ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, έκρινε σήμερα το μεσημέρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, στη συμπλοκή οπαδών ομάδων στην παραλιακή του Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του για ελαφρυντικά, όπως η ειλικρινής μεταμέλεια.

    «Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ήταν τυχαίο πως είχε λευκό ποινικό μητρώο» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας και πρότεινε ισόβια κάθειρξη.

    Ο δεύτερος συγκατηγορούμενός του κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, αλλά ένοχος για τις πλημμεληματικές πράξεις. Ακόμη, το Δικαστήριο έκρινε αθώους οκτώ νεαρούς, ενώ οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης.

    Η εισαγγελέας, κατά τη χθεσινή αγόρευσή της, είχε προτείνει την ενοχή του βασικού κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ για τον δεύτερο συγκατηγορούμενο του πρότεινε απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, καθώς- όπως είπε- δεν προέκυψε ούτε καν απλή συνέργεια.

    Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης, υπήρξε κλίμα έντασης, καθώς ο καταδικασθείς ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα και ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη Ρουσάκη δεν μπορούσαν να κρύψουν την οργή τους για τον κατηγορούμενο, λέγοντας του «είσαι φονιάς».

    Το Δικαστήριο έχει αποσυρθεί, για να λάβει την τελική απόφαση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους ενόχους.

    [04] Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους 2,3 δισ. ευρώ

    Την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου ύψους 2,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ εντός του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, τον Φεβρουάριο συνεχίστηκε, με επιταχυνόμενο ρυθμό, η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς ιδιώτες.

    Όπως επισημαίνεται, «η εν λόγω διαδικασία αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση δεδομένης της συμβολής της στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αλλά και ευρύτερα στην οικονομία.

    Συγκεκριμένα, από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι σήμερα, τέλος Φεβρουαρίου του 2013, έχει ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποδέσμευσε προς τα Υπουργεία το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ.

    Μεταξύ των φορέων που επιχορηγήθηκαν είναι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), το Νοσηλευτικό Ίδρυμα ΜΤΣ-ΝΙΜΤΣ, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), τα πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

    Σημειώνεται ότι μέσω αυτών, μεταξύ άλλων, χορηγήθηκαν 4.457 εφάπαξ από το ΤΠΔΥ και 1.100 εφάπαξ από το ΤΑΥΤΕΚΩ. Επίσης, τα αιτήματα που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε διαδικασία αξιολόγησης ανέρχονται στο ύψος των 1,4 δισ. ευρώ, διαμορφώνοντας έτσι το σύνολο των αιτημάτων χρηματοδότησης στα 3,7 δισ. ευρώ».

    Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «εκτιμούμε ότι το ανωτέρω ποσό θα αποδεσμευτεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τα Υπουργεία μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013. Δηλαδή, θα έχουμε επιτύχει πλήρως το στόχο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι αρμόδιοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εργάζονται με μεθοδικότητα, γοργούς ρυθμούς, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και, βεβαίως, σε αυστηρό πλαίσιο".

    [05] Θα κατατεθεί ξανά η τροπολογία για την επαναφορά του γένους για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές

    Αποσύρθηκε τελικά, για να κατατεθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, η βουλευτική τροπολογία για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Την απόσυρση της τροπολογίας που είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της ΝΔ στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας-Νιγηρίας, προκειμένου αυτή να κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια. Αν και ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενο της πρότασης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που αποσύρθηκε η τροπολογία γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό.

    Η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θεωρεί την τροπολογία αυτή μικρόψυχη και φοβική και δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

    Το λόγο ζήτησε και ο Γιώργος Κυρίτσης από τη ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δήλωσε αντίθετος με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ.

    Σε παρέμβαση του, ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε σύμφωνος με τη τροπολογία και κατήγγειλε ότι η τροπολογία αποσύρθηκε όχι για να τηρηθεί το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής αλλά οι μικροκομματικές σκοπιμότητες διότι «ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ».

    [06] "Έγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας" η δολοφονία του 48χρονου στην Άρτα

    "Έγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας για την περιοχή της Ηπείρου" χαρακτήρισε ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, την ανθρωποκτονία του 48χρονου από τη Φιλιππιάδα.

    "Υπάρχει διαμελισμός του σώματος σε εξαιρετικά μικρά τεμάχια, προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη. Είναι, δηλαδή, υπολείμματα οστών και ιστών" εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος εξέτασε, σήμερα το πρωί, τα ευρήματα της αστυνομίας από τον υπόνομο της κατοικίας του 36χρονου δράστη.

    Ο κατ' ομολογία δράστης και η 25χρονη που φέρεται ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση πήραν 48ωη προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.

    Το άγριο έγκλημα με θύμα έναν 48χρονο, πατέρα δύο ενήλικων παιδιών, αποκαλύφθηκε, χθες τα ξημερώματα, μετά την ομολογία ενός 36χρονου ότι τεμάχισε και πέταξε στο ποτάμι τον άτυχο άνδρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τη Φιλιππιάδα στις 11 Φεβρουαρίου.

    [07] Συλλήψεις για εικονικό έμβασμα 650 εκατ. ευρώ, στην Κάλυμνο

    Tρία άτομα συνελήφθησαν στην Κάλυμνο για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος τράπεζας καθώς επιχείρησαν να πιστώσουν σε τραπεζικό λογαριασμό εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής τράπεζας ύψους 650.000.000 ευρώ.

    Η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς του Α.Τ. Καλύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για τρία άτομα: έναν υπήκοο Γερμανίας 63 ετών, έναν υπήκοο Ρουμανίας 60 ετών και έναν ημεδαπό 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Ολα ξεκίνησαν όταν αντιπρόσωπος τραπεζικού καταστήματος κατήγγειλε προχθές στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.

    Συγκεκριμένα η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε τραπεζικό υποκατάστημα της Καλύμνου.

    Επιπλέον, από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι στις 26 Φεβρουαρίου οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης. Αμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους την ώρα που έβγαιναν από την τράπεζα, την οποία είχαν επισκεφτεί εκ νέου για τον ίδιο λόγο.

    [08] Εγκαινιάζεται η σιδηροδρομική σύνδεση του Θριασίου Πεδίου με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά

    Ενα σημαντικό σιδηροδρομικό έργο, που θα ενώσει το λιμάνι με το εθνικό δίκτυο στο Θριάσιο, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις, ώστε ο Πειραιάς να καταστεί σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος της νοτιανατολικής Ευρώπης, θα εγκαινιαστεί σήμερα, από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη.

    Το έργο της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 17 χιλιομέτρων που είχε ανακοινωθεί από το 2000, θα χρησιμοποιείται μόνο για εμπορευματικές δραστηριότητες και θα ξεκινάει από τα δυτικά όρια του λιμανιού στο νότιο Ικόνιο, συνδέοντας τον Πειραιά με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο στο συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου.

    Έως σήμερα, στη γραμμή διεξάγονταν δοκιμαστικά δρομολόγια ενώ γίνονταν έλεγχοι στη σηματοδότηση και τις υποδομές. Με το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης θα μειωθεί ο χρόνος των εμπορευματικών μεταφορών καθώς θα αποφευχθεί ο περίπλους της Ευρώπης από τα πλοία για την Αμβέρσα ή το Άμστερνταμ.

    [09] Nέα έρευνα για διαφθορά σε βάρος του Μπερλουσκόνι

    Νέα έρευνα για διαφθορά, σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νάπολη, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιταλικός τύπος.

    Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια «εξαγοράς» ενός γερουσιαστή πριν από επτά χρόνια.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», οι εισαγγελείς συνέλεξαν στοιχεία που αφορούν την αλλαγή κοινοβουλευτικής ομάδας, από μέρους του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο, ο οποίος, το 2006, είχε εγκαταλείψει το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών, για να στηρίξει τον «Λαό της Ελευθερίας» του Μπερλουσκόνι.

    O Nτε Γκρεγκόριο φέρεται ότι χρηματίσθηκε, από τον «μίστερ TV», με τρία εκατομμύρια ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 February 2013 - 11:30:29 UTC