Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση
  • [02] Αποχώρησε από το Βατικανό ο πάπας Βενέδικτος
  • [03] Σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα που αποσύρθηκαν
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Συντριπτική καταδίκη της λιτότητας στην Ιταλία
  • [05] H κεντροδεξιά σχεδιάζει μαζική συγκέντρωση υπέρ του Μπερλουσκόνι
  • [06] Ο ήπιος χειμώνας μετρίασε το πρόβλημα της αιθαλομίχλης από τα τζάκια
  • [07] Παραιτήσεων συνέχεια στον ΛΑΟΣ
  • [08] Αλ. Τσίπρας: H κρίση πλήττει τις γυναίκες
  • [09] Διαμαρτυρία φοιτητών και σπουδαστών για το σχέδιο «Αθηνά»
  • [10] Στις φυλακές Νιγρίτας ο Π. Σαξώνης
  • [11] Στο μικροσκόπιο του Eurogroup η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
  • [12] ΔΝΤ: Η Ελλάδα έκανε σημαντική δουλειά

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση

    «Ξεπεράστηκαν δυσκολίες χρόνων και πολλές δικαστικές εμπλοκές και πλέον παραδίδεται σήμερα το σιδηροδρομικό έργο Θριάσιο-Ικόνιο» δήλωσε το μεσημέρι, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στα εγκαίνια της νέας γραμμής που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της COSCO, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Σταύρου Καλογιάννη, του προέδρου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη, του διευθύνοντα συμβούλου του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), Captain Fu Cheng Qiu και των προέδρων της ΕΡΓΟΣΕ της ΓΑΙΟΣΕ και της ROSCO.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος έφθασε με το τρένο στις εγκαταστάσεις της COSCO, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο, μήκους 17 χιλιομέτρων με 10 σήραγγες και 10 γέφυρες, ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας.

    «Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, όσο και για τον Πειραιά, ένα λιμάνι πολύ μεγάλο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που ήταν αποκομμένο από τον σιδηρόδρομο την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλάει για συνδυασμένες μεταφορές» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι τώρα πια, τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος, όσο και το λιμάνι του Πειραιά, μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή, την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών και αυτή η εξέλιξη δίνει δύναμη, τόσο στο σιδηρόδρομο, όσο και στο λιμάνι.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι αυτό το έργο είναι, άλλωστε, η βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO, τη Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αναφέρθηκε στην αυριανή τελετή υπογραφής της τριμερούς συμφωνίας συνεργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της COSCO, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. «Όλες αυτές οι συμφωνίες υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση, προχωρεί μπροστά και θα περάσει στον δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

    [02] Αποχώρησε από το Βατικανό ο πάπας Βενέδικτος

    Ο πάπας Βενέδικτος Ιστ' αναχώρησε σήμερα με ελικόπτερο από το Βατικανό για τη θερινή κατοικία του, το Καστέλ Γκαντόλφο στα περίχωρα της Ρώμης.

    Έγινε, έτσι, ο πρώτος ποντίφικας εδώ και έξι αιώνες που παραιτείται από τη θέση αυτή αντί να παραμείνει επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ως το θάνατό του.

    Ενώ σήμαιναν οι καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ένα λευκό ελικόπτερο, που παραχώρησε η ιταλική κυβέρνηση, απογειώθηκε από το Βατικανό μεταφέροντας τον 85χρονο πάπα στο Καστέλ Γκαντόλφο, στα νότια της ιταλικής πρωτεύουσας. Στο ελικόπτερο συνόδευε τον ποντίφικα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκαενσβάιν.

    Προτού επιβιβαστεί στο ελικόπτερο ο πάπας αποχαιρέτισε τους επισκόπους, τους υπαλλήλους του Βατικανού και τους Ελβετούς φρουρούς του στην αυλή του Σαν Νταμάζο, στο αποστολικό μέγαρο της Αγίας Έδρας. Έστειλε επίσης το τελευταίο μήνυμά του μέσω του Twitter στους πιστούς όλου του κόσμου. "Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Σας εύχομαι να έχετε πάντα την ευτυχία να βάζετε τον Χριστό στο επίκεντρο της ζωής σας" έγραψε ο πάπας.

    Η παραίτηση του Βενέδικτου ισχύει από σήμερα το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Οι καρδινάλιοι θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή τις προπαρασκευαστικές επαφές τους για να αποφασίσουν πότε θα συγκληθεί το κογκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο ποντίφικα.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα που αποσύρθηκαν

    Τα προμαγειρεμένα φαγητά που αποσύρθηκαν από τη γαλλική αγορά επειδή περιείχαν κρέας αλόγου μπορεί να διανεμηθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες θα ενημερωθούν προηγουμένως για το περιεχόμενό τους, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή Μπενουά Αμόν.

    Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC ο υπουργός διευκρίνισε ότι "υπάρχει ένας κανονισμός που προβλέπει ότι μπορούμε να δωρίζουμε προϊόντα που έφεραν λανθασμένη σήμανση" του περιεχομένου τους. "Στη συνέχεια, επαφίεται στις οργανώσεις να αποφασίσουν αν θα δεχτούν τη δωρεά ή όχι", πρόσθεσε.

    Ωστόσο, "όσοι επωφεληθούν από τα τρόφιμα αυτά έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι τρώνε", τόνισε.

    Το διατροφικό σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν σε προμαγειρεμένα, κατεψυγμένα φαγητά της εταιρείας Findus εντοπίστηκε κρέας αλόγου αντί για μοσχαρίσιο. Το σκάνδαλο έχει επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη πλήττοντας πολλά γνωστά ?ονόματα? της αγοράς τροφίμων, όπως τα αλλαντικά Fleury Michon και εταιρείες όπως τα σουπερμάρκετ Carrefour και Intermarche, την εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων Picard, ακόμη και την αλυσίδα επίπλων Ikea, υποχρεώνοντάς τις να αποσύρουν χιλιάδες μερίδες τροφίμων από τα ράφια τους.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Αλ. Τσίπρας: Συντριπτική καταδίκη της λιτότητας στην Ιταλία

    Η συντριπτική καταδίκη της λιτότητας, η συντριπτική αποδοκιμασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και ότι οι κοινωνίες υγιώς αναζητούν το καινούργιο, προκύπτουν από τις ιταλικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι Ιταλοί, αναζητούν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα εκφράσουν την αγανάκτηση με το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα, που μας οδήγησε στη καταστροφή.

    Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, «εμείς έτσι εκτιμούμε το φαινόμενο Γκρίλλο στην Ιταλία και, παρά τις σημαντικές πολιτικές διαφορές που έχουμε, αυτή την εξέλιξη όχι μόνο δεν τη θεωρούμε απεχθή, αλλά τη θεωρούμε υγιή και ελπιδοφόρα».

    Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε με ποιούς ακριβώς στην Ιταλία είναι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός κυβερνάει με γραμμή Μόντι και το κόμμα του είναι κόμμα Μπερλουσκόνι. Δεν μας είπε, πρόσθεσε, άραγε προχθές έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον ομογάλακτό του κ. Μπερλουσκόνι για την επιτυχία του; Ή μήπως αρκέστηκε σε λόγια παρηγοριάς προς στον κ. Μόντι; Και ο - στα όρια της γραφικότητας - παραληρηματικός κ. Βενιζέλος, είπε ο κ. Τσίπρας, χθες μας είπε ότι είναι συντηρητική εξέλιξη το αποτέλεσμα στην Ιταλία. Γιατί, πέραν του Μπερλουσκόνι, το κίνημα του Γκρίλλο, είπε, είναι λαϊκιστικό, αντιδραστικό και απεχθές. Αλλά αυτόν που απεχθάνεται ο κ. Βενιζέλος, προσκαλεί ο κ. Μπερσάνι για να κάνουν μαζί κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

    «Θα μου πείτε ότι άλλο ο κ. Βενιζέλος και άλλο ο κ. Μπερσάνι. Διότι αυτό που θα συμβούλευε ο κ. Βενιζέλος στον κ. Μπερσάνι θα ήταν να κάνει κυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι, όπως κάνει ο ίδιος στην Ελλάδα με τον κ. Σαμαρά. Και σε ποιά γραμμή; Στη γραμμή Μόντι, βεβαίως, βεβαίως. Δηλαδή, στη γραμμή της λιτότητας και του μνημονίου. Μας λένε, λοιπόν, που είναι η αριστερά στην Ιταλία; Στην Ιταλία, δυστυχώς, η αριστερά δεν έχει ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Είναι κατακερματισμένη, όπως ήταν κι εδώ, για πολλά χρόνια, σε ποσοστά, όμως, που αθροιστικά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού υπερβαίνουν το 30%».

    [05] H κεντροδεξιά σχεδιάζει μαζική συγκέντρωση υπέρ του Μπερλουσκόνι

    Την διοργάνωση μιας μεγάλης συγκέντρωσης προς υπεράσπιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζει η ιταλική κεντροδεξιά, ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Αντζελίνο Αλφάνο.

    «Παρότι ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν τα σχόλια του Τύπου για την προεκλογική εκστρατεία ξαναρχίζει η επίθεση της δικαιοσύνης κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος.

    Ο Αλφάνο αναφερόταν σε σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η εισαγγελία της Νάπολης ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του ζάπλουτου πρώην πρωθυπουργού για προσπάθεια εξαγοράς του πρώην γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο το 2006-έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

    [06] Ο ήπιος χειμώνας μετρίασε το πρόβλημα της αιθαλομίχλης από τα τζάκια

    Τα σωματίδια που παράγονται από την καύση του ξύλου στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, με βάση το μέγεθός τους και τη χημική τους σύσταση, είναι το ίδιο επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία με τα σωματίδια από την κυκλοφορία των οχημάτων και τις άλλες πηγές καύσης. Οι επί ένα μήνα μετρήσεις των επιστημόνων δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δημιουργείται τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όταν συνδυάζεται η καύση ξύλων με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες (χαμηλές θερμοκρασίες και άπνοια).

    Σε αυτό το κεντρικό συμπέρασμα κατέληξε το πείραμα που οργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ -ΘΑΛΗΣ. Οι επιστήμονες έδωσαν σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου στο «Δημόκριτο», όπου παρουσίασαν τα πρώτα συμπεράσματά τους. Όπως είπαν, ευτυχώς αυτές οι συνθήκες ήταν σχετικά σπάνιες το φετινό χειμώνα, αλλά «δεν πρέπει να επαναλάβουμε ως χώρα αυτό το ?πείραμα' υψηλών εκπομπών και τις επόμενες χρονιές, ελπίζοντας ότι η φύση θα δείξει κατανόηση».

    [07] Παραιτήσεων συνέχεια στον ΛΑΟΣ

    Παραιτήσεων συνέχεια είχαμε σήμερα στο ΛΑΟΣ όπου, μετά τον πρώην βουλευτή Επικρατείας και πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Κοραντή ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα, παραιτήθηκαν σήμερα από το κόμμα άλλα πέντε στελέχη, εξαπολύοντας βολές κατά του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίο κατηγορούν μεταξύ άλλων για «ανακολουθίες», «παλινωδίες» και «τυφλότητα».

    Συγκεκριμένα, σήμερα αποχώρησαν οι πρώην βουλευτές Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, Αστέριος Ροντούλης ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα και Γραμματέας της ΚΕ του ΛΑΟΣ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου Γιώργος Κανελλόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» Δημήτρης Σαρατσιώτης.

    Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του κατηγορεί τους αποχωρήσαντες, και υποστηρίζει ότι η εποχή απαιτεί για «νέα μυαλά και νέα κόμματα που να μην κατευθύνονται από πρεσβείες».

    Οι αποχωρήσαντες έστειλαν επιστολή στον κ. Καρατζαφέρη την οποία και δημοσιοποίησαν, με την οποία τον κατηγορούν για παλινωδίες και «εξωφρενικές ανακολουθίες».

    [08] Αλ. Τσίπρας: H κρίση πλήττει τις γυναίκες

    Τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στις γυναίκες, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα του τμήματος φεμινιστικής πολιτικής του κόμματος με θέμα «φύλο-πολιτική -Αριστερά».

    Δεν νοείται αριστερή ταυτότητα δίχως φεμινιστική διάσταση, δίχως δηλαδή την αναγνώριση της γυναικείας υποτέλειας ως μορφή ανισότητας, η οποία δε χωρά στην κοινωνία που εμείς οραματιζόμαστε, είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση των προκαταλήψεων του μισογυνισμού και της ομοφοβίας, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να διευρυνθεί το εύρος των μελών που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το κίνημα.

    [09] Διαμαρτυρία φοιτητών και σπουδαστών για το σχέδιο «Αθηνά»

    Xιλιάδες σπουδαστές και φοιτητές ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας ως τις 5 το απόγευμα διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά». Οι σπουδαστές και οι φοιτητές προέρχονταν από δεκάδες τμήματα και σχολές, ανά την Ελλάδα, που έφθασαν το μεσημέρι στην Αθήνα με πούλμαν, ακριβώς για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Επί ώρες είχε αποκλεισθεί η περιοχή και ιδιαίτερα η οδός Παπανδρέου έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    Αργά το μεσημέρι, εκπρόσωποι των φοιτητών και σπουδαστών συναντήθηκαν με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλου, Α. Λάσκαρη, και εξέθεσαν τις θέσεις τους για τις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων. Ο κ. Λάσκαρης επισήμανε στους φοιτητές και σπουδαστές ότι το σχέδιο «Αθηνά» στοχεύει στην αναβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων, ενώ υπενθύμισε ότι ο διάλογος για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τη συζήτηση, φοιτητές και σπουδαστές αποχώρησαν επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

    [10] Στις φυλακές Νιγρίτας ο Π. Σαξώνης

    Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών οδηγείται τις επόμενες ώρες ο εκ των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης. Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κρατείται από χθες το απόγευμα -και μετά την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων- στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

    Σε αντίθεση με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι μετά τις καταδίκες τους σε ισόβια κάθειρξη οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, το «δρομολόγιο» για τον Π. Σαξώνη, που επρόκειτο κι αυτός αρχικά να πάει στα Διαβατά, άλλαξε.

    Αυτό κρίθηκε σκόπιμο διότι η συνύπαρξη των τριών καταδικασθέντων στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα εγκυμονεί κινδύνους για ενδεχόμενο επεισόδιο μεταξύ τους κατά τον προαυλισμό τους ή σε οποιαδήποτε άλλη συνάντησή τους μέσα στις φυλακές. Άλλωστε, πρόσφατο είναι το περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα στον Π. Σαξώνη και τον Μ. Λεμούσια, όταν οι δύο άνδρες, κατά το στάδιο της προσωρινής τους κράτησης, πιάστηκαν στα «χέρια», με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πειθαρχικές ποινές όπως προβλέπονται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα.

    [11] Στο μικροσκόπιο του Eurogroup η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

    Στο μικροσκόπιο του Eurogroup της 4ης Μαρτίου θα βρεθεί η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της ευρωζώνης.

    Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, αυτή τη φορά το κύριο σημείο των συζητήσεων για την Ελλάδα δεν θα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως, για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση του δημοσίου, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και η μεταρρύθμιση του φορολογικού τομέα. Σημείωσε δε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν από την Τρόικα για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.

    Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης χαρακτήρισε «υπερτροφικό» τον ελληνικό δημόσιο τομέα και τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο να προταθούν άλλα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    [12] ΔΝΤ: Η Ελλάδα έκανε σημαντική δουλειά

    Η Ελλάδα έκανε "σημαντική δουλειά" μέχρι τώρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση, τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Ο κ. Μάρεϊ επισήμανε ότι αν υπάρξει περισσότερη πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και κυρίως στην αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων, τότε η κυβέρνηση μπορεί να αποφύγει περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όπως είπε, τονίζοντας ότι «είναι σπουδαίο να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα», ενώ απέφυγε να απαντήσει για τη σχετική έκθεση του ΔΝΤ και της ΕΕ που αφορά το φορολογικό.

    Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων 25 χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι η προσαρμογή του επιπέδου της απασχόλησης εξαρτάται από την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για να γίνει καλύτερη δουλειά στην είσπραξη των φόρων και ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

    Ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο για το απαιτούμενο προσωπικό σε κάθε δημόσια υπηρεσία και ότι οι κρίσιμες θέσεις δεν θα επηρεαστούν και πως μπορεί να υπάρξουν προσαρμογές. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχουν συζητήσει αριθμούς για απολύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι το "τελικό αποτέλεσμα" θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 February 2013 - 17:30:23 UTC