Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΣΔΟΕ καλεί 49 πρόσωπα της Λίστας Λαγκάρντ που έχουν τα μεγαλύτερα ποσά
  • [02] Συνάντηση για αποκρατικοποίηση ΔΕΗ και νέα λιγνιτική μονάδα

  • [01] Το ΣΔΟΕ καλεί 49 πρόσωπα της Λίστας Λαγκάρντ που έχουν τα μεγαλύτερα ποσά

    Ολοκληρώθηκε για την Πέμπτη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η κατάθεση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ και χειριστή ελέγχου της «Λίστας Λαγκάρντ» Παναγιώτη Μαντούβαλου.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Μαντούβαλος παρέδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή λίστα με 49 ? συνολικά - ονόματα που έχουν τα μεγαλύτερα ποσά καταθέσεων, τα οποία κυμαίνονται από 3 εκ. ευρώ έως 550 εκ. ευρώ περίπου, και έχουν ειδοποιηθεί από το ΣΔΟΕ να προσέλθουν προς έλεγχο για να τα δικαιολογήσουν.

    Σύμφωνα, πάντα με τις παραπάνω πληροφορίες, τα 49 ονόματα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Παναγιώτης Μαντούβαλος είναι:

    1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΕΡΤΣΟΣ, 2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, 3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ, 4. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ, 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, 6. ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, 7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, 8. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΝΙΟΣ, 9. ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΛΛΙΤΣΗ, 10. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ, 11. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΤΖΩΡΟΣ, 12. ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, 13. ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΗΛΙΑΔΗ, 14. ΣΑΜΠΙ ΜΥΩΝΗΣ, 15. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, 16. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, 17. ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ, 18. ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΖΟΥΜΑΡΑ, 19. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΟΚΑ, 20. ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΑΣ, 21. ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΚΑΣ, 22. ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, 23. ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, 24. ΣΟΛΩΜΟΝΤΑΣ ΛΕΒΥ, 25. ΜΑΡΙΑΝΑ ΦΙΞ, 26. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 27. ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 28. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΟΥΝΗ, 29. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΤΟΥΝΗ, 30. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΤΣΑΣ, 31. MUHIEDDINE GHANDOUR, 32. ΜΑΤΡΩΝΑ ΕΓΚΟΝ, 33. ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, 34. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, 35. ΣΩΤΗΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, 36. ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, 37. ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, 38. ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ, 39. ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΤΣΑ, 40. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΤΣΑΣ, 41. ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 42. ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, 43. ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, 44. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΪΜΕΖΗ, 45. ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΑΡΚΑΣ, 46. ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, 47. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ, 48. ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, 49. ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να καταθέσει και ο πρώην διευθυντής ελέγχου του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας, αλλά η κατάθεσή του αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής.

    Συνομιλώντας, ωστόσο, με δημοσιογράφους ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ουδέποτε ο ίδιος είχε εμπλέξει στην υπόθεση την κα Μαργαρίτα Παπανδρέου, ότι βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό ύψους 550 εκ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός αυτός εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ στο όνομα της Μαρίας Παντελή η οποία έχει δηλώσει ότι είναι διαχειρίστρια ενός fund.

    Ερωτώμενος σχετικά με τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ότι δηλαδή ο κ. Λέκκας είχε αναφέρει το όνομα της κας Παπανδρέου σε μία σύσκεψη που έγινε σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Λέκκας απάντησε: «Σε αυτές τις συσκέψεις που γίνονταν στο ΣΔΟΕ ουδέποτε αναφέρονταν ονόματα».

    [02] Συνάντηση για αποκρατικοποίηση ΔΕΗ και νέα λιγνιτική μονάδα

    Τα σχέδια της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα είναι τα θέματα που θα θέσει η ΓΕΝΟΠσήμερα σε συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

    Η ΓΕΝΟΠ τάσσεται υπέρ της υλοποίησης της μονάδας που αποτελεί, όπως αναφέρει, κρίσιμη επένδυση όχι μόνο για τη ΔΕΗ και τον τομέα της Ενέργειας, αλλά και για την Εθνική Οικονομία και το μέλλον της περιοχής και κάνει λόγο για ωμή εμπλοκή συμφερόντων που επιδιώκουν να ακυρώσουν το έργο.

    Ο διαγωνισμός για την κατασκευή της μονάδας έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση. Δεν αποκλείεται το θέμα να παραπεμφθεί και σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

    Υπέρ της κατασκευής της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα έχει ταχθεί και το σωματείο «Σπάρτακος» που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην περιοχή.

    Αναφορικά με την αποκρατικοποίηση, η ΓΕΝΟΠ θέτει το ζήτημα του ασφαλιστικού φορέα, η περιουσία του οποίου σύμφωνα με την Ομοσπονδία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. Κάνει λόγο τέλος για τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και κατ' επέκταση στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

    Σημειώνεται πως το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) ανακοίνωσε την Πέμπτηότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε αναίρεση κατά των παλαιότερων αποφάσεών του, που αφορούσαν τα προνομιακά δικαιώματα υπέρ της ΔΕΗ για την αναζήτηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 March 2013 - 5:30:20 UTC