Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου
  • [02] Συναντήσεις τραπεζιτών με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας
  • [03] Εκτός δράσης για δύο εβδομάδες ο Σπυρόπουλος
  • [04] Τον νέο νόμο για την ιθαγένεια επεξεργάζονται εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης
  • [05] Στα 4,74 δισ. ευρώ τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας
  • [06] Nέα αύξηση της ανεργίας στην Ιταλία

  • [01] Φ. Κουβέλης: Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου

    «Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου αφού με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

    Αυτό αναφέρει,μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του για την Οικονομία και την ανασυγκρότηση του κράτους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και τονίζει: «Οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει επιτέλους η αναπτυξιακή πορεία».

    Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ακόμη ότι οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφτούν ότι είναι εταίροι στο πλαίσιο της ΕΕ, και επισημαίνει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνει με ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών και ρυθμίσεις διευκόλυνσης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ.

    «Άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του και επισημαίνει ότι για να παραμείνει η ελληνική κοινωνία ενωμένη πρέπει επειγόντως να απελευθερωθούν πόροι για αναπτυξιακά έργα και να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις.

    [02] Συναντήσεις τραπεζιτών με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

    Συναντήσεις με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας έχουν επιτελικά στελέχη των μεγάλων συστημικών τραπεζών, όπως αποκαλούνται, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Αlpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

    Μεταξύ των δυο πλευρών ανταλλάσσονται απόψεις που αφορούν ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την ανακεφαλαιοποίηση τους και τον χρόνο πραγματοποίησής της, καθώς, από πλευράς τραπεζών, υπάρχουν απόψεις για μικρή παράταση, προκειμένου να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι συνθήκες στην αγορά αλλά και να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία.

    Οι τράπεζες εστιάζουν την προσοχή τους στην κάλυψη του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πρόκειται να γίνουν καθώς και στη δυνατότητα μελλοντικής αποπληρωμής των κεφαλαίων που θα έχουν λάβει από το κράτος.

    [03] Εκτός δράσης για δύο εβδομάδες ο Σπυρόπουλος

    Χωρίς τον Νίκο Σπυρόπουλο θα αγωνιστεί η Κιέβο τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες. Ο Ελληνας διεθνής αμυντικός της ιταλικής ομάδας υπέστη θλάση στη χθεσινή προπόνηση και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του στον κυριακάτικο αγώνα του καμπιονάτο στο «Αρτέμιο Φράνκι» κόντρα στη Φιορεντίνα.

    Το θετικό είναι ότι ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός και έτσι ο Σπυρόπουλος θα είναι λογικά στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας με την Βοσνία στην Ζένιτσα στις 22 Μαρτίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

    [04] Τον νέο νόμο για την ιθαγένεια επεξεργάζονται εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης

    «Ο νέος νόμος για την ιθαγένεια ετοιμάζεται. Ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε μερικές διατάξεις μη συμβατές με το Σύνταγμα, είμαστε υποχρεωμένοι να τον αλλάξουμε. Υπάρχει μια επιτροπή εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης που το επεξεργαζόμαστε», δήλωσε στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι μια βασική διάταξη που πρέπει να αλλάξει είναι «ότι παλιά το παιδί των αλλοδαπών που γεννιόταν στη χώρα αυτόματα έπαιρνε την ιθαγένεια», αφού «αυτό -εκτός ότι δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα- κρίθηκε αντισυνταγματικό» και τόνισε: «Θεωρώ ότι το καλύτερο ουσιαστικό κριτήριο, που δεν σηκώνει αντίρρηση, είναι η παιδεία. Μόνο η γέννηση δεν μπορεί να προσδώσει την ιθαγένεια?».

    Σε ό,τι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, είπε: «Επί της ενοχής πιστεύω με αυτά που διαβάζω ως πολίτης ότι η απόφαση πρέπει να είναι σωστή. Επί της ποινής έχω την αίσθηση ότι έπρεπε να δοθεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Εδώ δίδεται σε όλους τους καταδίκους. Απόψεις είναι, δεν σχολιάζω την απόφαση».

    [05] Στα 4,74 δισ. ευρώ τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας

    Στις 3.760 χιλιάδες ουγγιές έφθαναν τα αποθέματα φυσικού χρυσού στις 31.12.2012, σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια για τα αποθέματα χρυσού που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδος την περίοδο της κατοχής και τα σημερινά αποθέματα χρυσού της χώρας μας.

    Όπως ενημερώνει ειδικότερα η Τράπεζα της Ελλάδος, «στις 31.12.2012 τα αποθέματα φυσικού χρυσού ήταν 3.760 χιλιάδες ουγγιές, αξίας 4,74 δισ. ευρώ, από τα οποία το ήμισυ φυλάσσεται στην ΤτΕ και το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία».

    Στο έγγραφο αναφέρεται, επίσης, ότι «το απόθεμα σε χρυσό της ΤτΕ, το οποίο πράγματι είχε κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταφερθεί τελικά προς φύλαξη στην Τράπεζα της Αγγλίας, επαναπατρίσθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 1946 και 1956. Πληροφόρηση για το όλο θέμα περιέχεται στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έτη 1941-46, σε εκείνη για το έτος 1950 και σε μεταγενέστερες».

    [06] Nέα αύξηση της ανεργίας στην Ιταλία

    Το 11,7% άγγιξε η ανεργία στην Ιταλία τον περασμένο Ιανουάριο, όπως έκανε γνωστό το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής Istat. Το δε ποσοστό της ανεργίας των νέων δεκαπέντε με είκοσι τεσσάρων ετών φθάνει το 38,7%.

    Σε ό,τι αφορά τον γενικό δείκτη ανεργίας, πρόκειται για το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό από το 1993 μέχρι σήμερα.

    Σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά εκατόν δέκα χιλιάδες άτομα, ενώ, στον «προβληματικό» ιταλικό Νότο, η ανεργία ξεπερνά, πλέον, το 17%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 March 2013 - 11:30:24 UTC