Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το Συνέδριο έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας
  • [02] Πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο
  • [03] Αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ το βράδυ
  • [04] «Το θέατρο δημιουργεί την ελπίδα ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει»
  • [05] O Γκρίλο θέλει διαδικτυακό δημοψήφισμα για το ευρώ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το Συνέδριο έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας

    «Το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ότι ήταν πράγματι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στο 9ο-Συντακτικό Συνέδριο του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα μηνύματα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο «είναι πάρα πολύ καθαρά». Σημείωσε ειδικότερα ότι η εισήγησή του, «που έγινε τελικά ομόφωνα δεκτή», «καθορίζει την πορεία μας για το μέλλον, σε σχέση με τη διακυβέρνηση του τόπου, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την πρόταση για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι όλα αυτά, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά αφορούν και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς «που πρέπει να γίνουν πιο προοδευτικοί, που πρέπει να μιλήσουν ξανά στην καρδιά κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ».

    Διαβάστε επίσης:

    Σήμερα η εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

    [02] Πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο

    Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει προσδιοριστεί για αύριο, Δευτέρα, η δίκη για ανακριβή «πόθεν έσχες» του προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, καλείται αύριο να λογοδοτήσει για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

    Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν:

    Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ.

    Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

    Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

    [03] Αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ το βράδυ

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Ολυμπιακού σταδίου μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού για την 24η αγωνιστικήτου πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Εξάλλου, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Ξάνθη στη Λιβαδειά και νίκησε τον Λεβαδειακό με 4-1. Η ακριτική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Σολτάνι (2'), Μαρσελίνιο (45', 78') και Μαρίν (68'). Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν το γκολ της «τιμής» που πέτυχε ο Μάρτινς στο 90ο λεπτό. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μαρσελίνιο, ο οποίος επανήλθε στην ενδεκάδα της Ξάνθης και διέλυσε την άμυνα των γηπεδούχων. Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κομεσίδη (84') με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Αυτή την ώρα, ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει στα Γιάννενα τον τοπικό ΠΑΣ και οΠΑΟΚ στην Τούμπα τον Πανιώνιο.

    [04] «Το θέατρο δημιουργεί την ελπίδα ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει»

    Τη δεκαετία του '70 στη γερμανική κοινωνία που ένιωθε απειλή από Έλληνες, Τούρκους και Ιταλούς μετανάστες, ο συγγραφέας Φόλκερ Λούντβιγκ παρουσίαζε ένα παιδικό έργο που μιλούσε για τις προκαταλήψεις και την ισότητα των ανθρώπων, το «Μια γιορτή στου Παπαδάκη». Σαράντα χρόνια μετά, στην ελληνική κοινωνία, με τις έντονες ξενοφοβικές τάσεις, το έργο αυτό γνωρίζει νέα επιτυχία.

    Η παράσταση στην ελληνική της διασκευή φέρει τον τίτλο «Μια γιορτή στου Νουριάν» και παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο «Πορεία». Οι χαρακτήρες, η Δώρα, ο Γιάννης και ο Μπάμπης Παπαδάκης από την Ελλάδα, ο Πιρούζ και ο Νουριάν από το Ιράν και η Αϊσέ από το Πακιστάν έρχονται αντιμέτωποι με όλες τις προκαταλήψεις που συζητιούνται συχνά στην ελληνική κοινωνία: «Γιατί ήρθατε στην Ελλάδα;», ρωτούν οι Έλληνες. «Και οι δύο ψάχνουμε μια καλύτερη ζωή», απαντούν οι μετανάστες.

    Τη σημερινή παράσταση στο θέατρο «Πορεία» παρακολούθησε ο ίδιος ο συγγραφέας, μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου, οι οποίοι στη συνέχεια συνομίλησαν με κοινό και δημοσιογράφους για τα διδάγματα του έργου.

    «Πρέπει να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο, να μιλήσουμε ο ένας στον άλλο και τότε θα δούμε ότι όλες οι προκαταλήψεις είναι άκυρες», παρατήρησε ο κ. Λούντβιγκ, γνωστός στο κοινό και για άλλη μία μεγάλη επιτυχία το παιδικού θεάτρου, τον «Μορμόλη».

    Ο Φόλκερ Λούντβιγκ έγραψε το έργο το 1973 με αφορμή μια αληθινή ιστορία που είχε συμβεί σε ένα γερμανικό κάμπινγκ, ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες. «Τότε ήταν το πρώτο παιδικό έργο που μιλούσε για τη σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών, για φόβους, προκαταλήψεις, για τη βλακεία αλλά και για τη δυνατότητα καταπολέμησής τους με χιούμορ», εξήγησε σήμερα.

    «Γράφτηκε δε σε μια εποχή που οι Γερμανοί ένιωθαν πως απειλούνται από Έλληνες, Τούρκους και Ιταλούς μετανάστες. Σήμερα οι Έλληνες απ' την πλευρά τους αισθάνονται να απειλούνται αυτοί από τους πρόσφυγες και έχουν πάρει το ρόλο των Γερμανών σ' αυτό το έργο», πρόσθεσε.

    [05] O Γκρίλο θέλει διαδικτυακό δημοψήφισμα για το ευρώ

    Mε εκλεγμένους βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματός του συναντάται σήμερα και αύριο o Γκρίλο.

    Ο ηγέτης του M5S με δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο ανακοίνωσε εξάλλου την πρόθεσή του να οργανώσει δημοψήφισμα μέσω Διαδικτύου για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας του από το ευρώ.

    Στα ως τώρα «μηνύματά του» πάντως προς τα παραδοσιακά κόμματα δεν έχει συμπεριλάβει το θέμα του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στις κύριες προτεραιότητες που προβάλλει για την «αλλαγή» που ευαγγελίζεται στην ιταλική πολιτική και οικονομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 March 2013 - 15:30:22 UTC