Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 1 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θλιβερούς αριθμούς
  • [02] Ο Αναστασιάδης έχει "plan B" αν καθυστερήσει η δανειακή σύμβαση
  • [03] Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός
  • [04] "Τεχνητή" χαρακτήρισε την έλλειψη φαρμάκων, ο Μ.Σαλμάς
  • [05] Στον Χατζηνικολάου πρότεινε ο Άρης τη θέση του προπονητή
  • [06] Κρίστοφερ Χίτσενς: Επί των επάλξεων μέχρι και την τελευταία ώρα
  • [07] Όλο και θερμότερη η Γη τα τελευταία 11.300 χρόνια
  • [08] Τραυματισμός μέλους πληρώματος κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο
  • [09] Οικονομολόγοι αποκλείουν «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο και έξοδο από Ευρωζώνη
  • [10] Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Ρουμανία

  • [01] Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θλιβερούς αριθμούς

    Κάθε χρόνο 1,5 με 3 εκατ. κορίτσια και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας βίας με βάση το φύλο.

    Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η UNICEF, μεαφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρατης Γυναίκας, που φέτος έχει θέμα «Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών».

    Όπως επισημαίνει η οργάνωση σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες ηλικίας 15-49 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες πιστεύουν ότι ο σύζυγος δικαιολογείται να χτυπήσει ή να δείρει τη σύζυγό του κάτω από ορισμένες συνθήκες, ενώ 287.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού, εξαιτίας έλλειψης σωστής φροντίδας.

    Τουλάχιστον 120 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έχουν βιώσει τον ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, ενώ πάνω από 64 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 20-24 ετών σε όλο τον κόσμο, έχουν παντρευτεί πριν τα 18 τους χρόνια.

    Τα δύο τρίτα από τα 775 εκατομμύρια αναλφάβητων του κόσμου είναι γυναίκες, ενώ σε 47 από 162 χώρες, με διαθέσιμα στοιχεία, τα κορίτσια έχουν λιγότερες πιθανότητες από τα αγόρια να τελειώσουν το δημοτικό.

    Η UNICEF τονίζει πως η κατάσταση των γυναικών και η παιδική ευημερία είναι αλληλένδετα. Τα δικαιώματα των παιδιών δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν δεν ληφθεί μέριμνα για την υγεία και την ευημερία των γυναικών. Γυναίκες ευάλωτες, καταπιεσμένες, υποσιτισμένες, ασθενικές και αναλφάβητες, δεν μπορούν να φροντίσουν επαρκώς τα παιδιά τους.

    «Η καταδίκη και ο εξοβελισμός της βίας και η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας, η κατάργηση διακρίσεων και αναχρονιστικών παραδόσεων και η προώθηση της εκπαίδευσης των κοριτσιών αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την εδραίωση μιας δίκαιης κοινωνίας, την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και τη μείωση της φτώχειας» επισημαίνει η UNICEF.

    [02] Ο Αναστασιάδης έχει "plan B" αν καθυστερήσει η δανειακή σύμβαση

    Νέα τηλεφωνική συνομιλία -τη δεύτερη σε μια βδομάδα- αναμένεται να έχει αύριο ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με έγκυρη πηγή.

    Στην συνομιλία θα συζητήθουν το κυπριακό μνημόνιο και η κατάληξη το συντομότερο στη δανειακή σύμβαση, με βάση και τις επαφές αυτές τις ημέρες στη Λευκωσία του υψηλού κλιμακίου της τρόικας.

    Από τη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη με την τρόικα διαφάνηκε, όπως ήδη μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια πολύ σκληρή στάση του ΔΝΤ, την οποία, κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία, αποδίδουν στις διαφωνίες του Ταμείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πάντως, στη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απέκλεισε το «κούρεμα» των καταθέσεων. Ωστόσο, η Λευκωσία δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της, γιατί η θέση αυτή δεν υιοθετήθηκε επίσημα από το Eurogroup την περασμένη Δευτέρα. Και αυτό, γιατί ήδη καταγράφονται στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου μεγάλες εκροές κεφαλαίων.

    Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα ενημερωμένης κυπριακής πηγής για τις συζητήσεις με την τρόικα τα δύσκολα θέματα εντοπίζονται στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και της απαίτησης για αύξηση του εταιρικού φόρου από το 10 στο 12,5%. Έντονη συζήτηση με τους δανειστές έγινε για την πρόταση που υπέβαλαν οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για εθνικοποίηση των ταμείων συντάξεων, με την κυπριακή διαπραγματευτική ομάδα να απορρίπτει μια τέτοια συζήτηση.

    Σε ότι αφορά το επίμαχο θέμα του ξεπλύματος χρήματος φαίνεται να πείθονται οι τεχνοκράτες της τρόικας και να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup.

    Στη Λευκωσία εκφράζεται ικανοποίηση από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λουκ Φρίντεν ότι ορισμένα κράτη της ευρωζώνης επιχειρούν να επιβάλουν επιπρόσθετα κριτήρια για αξιολόγηση της Κύπρου, αναφορικά με το ξέπλυμα, «γιατί δεν είναι πρόθυμα να στηρίξουν» την Κύπρο, αναφερόμενος προφανώς στον γερμανικό άξονα, τον οποίο πάντως δεν κατονόμασε. Ο κ. Φρίντεν, ο οποίος μιλούσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL Radio Letzeebu-erg, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι κάποιες χώρες επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το ξέπλυμα ως άλλοθι, προκειμένου να μην παράσχουν οικονομική στήριξη στην Κύπρο.

    Σήμερα το κλιμάκιο της τρόικας, μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη. Θα συζητήθουν τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο διαγνωστικός έλεγχος της Pimco με βάση το βασικό και το ακραίο σενάριο, το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τα σχέδια αναδιάρθρωσης των κυπριακών τραπεζών και κατά συνέπεια το μέγεθος συρρίκνωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φαίνεται να υιοθετεί για την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών το ακραίο σενάριο της Pimco και ήδη δύο κυπριακές τράπεζες απευθύνθηκαν σε άλλους οίκους για να πάρουν τις δικές τους απόψεις.

    Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει έτοιμο «σχέδιο βήτα» στην περίπτωση, κατά την οποία για απρόβλεπτους λόγους καθυστερήσει η υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

    [03] Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός

    Το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα επισκεφθεί στη μία το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συναντηθεί, μαζί με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων.

    Η συνάντηση θα γίνει στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [04] "Τεχνητή" χαρακτήρισε την έλλειψη φαρμάκων, ο Μ.Σαλμάς

    «Τεχνητή» χαρακτήρισε την έλλειψη φαρμάκων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ και τόνισε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται επανεξαγωγές φαρμάκων, που γίνονται με παράνομη διαδικασία και σε συνεργασία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

    Όπως είπε, πέντε φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα στέλνουν διανομείς στα φαρμακεία και αφού πληρώσουν στους φαρμακοποιούς το ποσοστό κέρδους που θα είχαν από τα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα παίρνουν στο πλαίσιο της επιστροφής και τα επανεξάγουν στο εξωτερικό σε τιμή πολλαπλάσια της εγχώριας.

    Με αυτή την κομπίνα, όπως είπε ο κ. Σαλμάς, οι φαρμακοποιοί κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια αφορολόγητα και οι φαρμακαποθήκες πολλά περισσότερα. Αναφορικά με το αίτημα της τρόικας να πωλούνται μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και στα σουπερμάρκετ, ο υπουργός τόνισε ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

    [05] Στον Χατζηνικολάου πρότεινε ο Άρης τη θέση του προπονητή

    Την καταφατική απάντηση του προπονητή του Ηρακλή, Γιάννη Χατζηνικολάου αναμένουν στον Αρη, για την κάλυψη της κενής θέσης του προπονητή, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Γιάννη Μιχαλήτσου.

    Ο Γιάννης Χατζηνικολάου που μετράει μόλις ένα μήνα στο τιμόνι του Ηρακλή, μελετά την πρόταση που του έγινε, δεν έχει αντίρρηση να μετακινηθεί στον πάγκο της πρώην ομάδας του, αλλά θέλει και την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Ηρακλή, που ακόμα δεν συναινεί σε μια τέτοια ... μεταγραφή.

    Ο Αρης επείγεται να καλύψει την θέση του προπονητή άμεσα καθώς θέλει να πάει με νέο τεχνικό στο καθοριστικό παιχνίδι της Κυριακής προς τον Λεβαδειακό και αν δεν προκύψει αίσια εξέλιξη με τον Γιάννη Χατζηνικολάου, τότε υπάρχουν έτοιμες προτάσεις για άλλους δυο τεχνικούς που έχουν βολιδοσκοπηθεί για την κάλυψη της θέσης.

    Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί, πως υπάρχει και δυστοκία από πλευράς κάποιων Ελλήνων τεχνικών, που δεν θέλουν να εμπλακούν σε μια τόσο καθοριστική καμπή της εξέλιξης του πρωταθλήματος με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που η βαθμολογική της θέση είναι δεινή.

    [06] Κρίστοφερ Χίτσενς: Επί των επάλξεων μέχρι και την τελευταία ώρα

    Συγγραφέας με μονίμως εριστικό πνεύμα, έτοιμος να πετάξει το γάντι στον πιο απρόβλεπτο αντίπαλο, αρθρογράφος με αντιφατικές πολιτικές θέσεις, που εξόργιζαν τους φίλους του και πολλαπλασίαζαν τους εχθρούς του, δαιμόνιος ρεπόρτερ, ο οποίος περιήλθε για τις επικίνδυνες αποστολές του ολόκληρη σχεδόν την υδρόγειο, αλλά και ακούραστος πότης, μέγας βιβλιοφάγος και φανατικός μπον βιβέρ, ο Κρίστοφερ Χίτσενς γνώρισε έναν δύσκολο θάνατο: πέθανε από καρκίνο του οισοφάγου, έχοντας προηγουμένως χάσει τη φωνή του, στις 15 Δεκεμβρίου του 2011.

    Φύση μαχητική και ανυπότακτη και άνθρωπος αγκιστρωμένος με πάθος στο γράψιμο, από το οποίο τράφηκε ολόκληρη η προσωπικότητά του, ο Χίτσενς δεν εγκατέλειψε τη μάχη μέχρι και την τελευταία ώρα. Μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία και κάτω από βροχή εξετάσεων και θεραπειών, που δεν είχαν παρά σπανίως ευοίωνο αποτέλεσμα, ο Χίτσενς αποφάσισε να μετατρέψει σε αντικείμενο του ρεπορτάζ τον εαυτό του. Με σειρά άρθρων του στο Vanity Fair κατέγραψε βήμα προς βήμα την πορεία του, χωρίς να υποστείλει ποτέ τη σημαία του αγώνα και πιστεύοντας ακράδαντα πως η περίπτωσή του θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό θέμα για την ιατρική έρευνα.

    Τα κομμάτια του Χίτσενς στο Vanity Fair έγιναν βιβλίο και κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ελληνικά υπό τον τίτλο «Πριν το τέλος» (μετάφραση Κατερίνα Σχινά, εκδόσεις Μεταίχμιο, σελ. 138). Πώς ακριβώς σχηματίζεται το πρόσωπο του συγγραφέα σε ένα τέτοιο βιβλίο; Ο Χίτσενς δεν θα φανεί μεμψίμοιρος ούτε μία στιγμή: αποφεύγοντας τον δρόμο της αυταπάτης και της αυτολύπησης, θα τα βάλει με όσους τον κυνήγησαν μέχρι και το κρεβάτι του πόνου (δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ερμήνευσαν την αρρώστια του ως θεία δίκη για τη διακηρυγμένη αθεΐα του), θα λατρέψει τους φίλους του, με τους οποίους θα συνεχίσει να συζητάει ασταμάτητα, θα επανέλθει με πάθος στις λογοτεχνικές του αγάπες και θα ξετυλίξει ξανά και ξανά, μέσα από διάφορα μνημονικά φλας μπακ, την περιπετειώδη ζωή του.

    Όσοι έχουν διαβάσει την ογκώδη αυτοβιογραφία του Χίτσενς, που τιτλοφορείται Hitch-22 (κυκλοφόρησε το 2011 από το Μεταίχμιο, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου), θα αναγνωρίσουν στο «Πριν το τέλος» την ίδια ανυποχώρητη επιμονή, το ίδιο ακατάβλητο σθένος για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της γνώμης. Ο Χίτσενς βλέπει το επερχόμενο και έχει ασφαλώς ώρες μεγάλης αδυναμίας και καταπόνησης, αλλά ξέρει πως εκείνο που θα μετρήσει εν τέλει είναι η ηθική ακεραιότητα του συγγραφέα: η δύναμή του να υποστηρίξει μέχρι κεραίας τις επιλογές του όχι γιατί θα πρέπει να πείσει σώνει και καλά τους άλλους για το δίκιο του, αλλά επειδή ευελπιστεί να κερδίσει μια θέση στο παγκόσμιο πάνθεο των ελεύθερων μαχητών.

    [07] Όλο και θερμότερη η Γη τα τελευταία 11.300 χρόνια

    Η άνοδος των παγκόσμιων θερμοκρασιών είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι έχουμε δει τα τελευταία 11.300 χρόνια, αναφέρουν επιστήμονες σε μια έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

    Οι θερμοκρασίες δεν είχαν αυξηθεί τόσο γρήγορα όσο τώρα στα 11.300 χρόνια που μελέτησαν οι αμερικανοί επιστήμονες και τα κλιματικά μοντέλα έδειξαν πως ως το τέλος αυτού του αιώνα, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι υψηλότερες απ' ό,τι ήταν οποτεδήποτε άλλοτε μετά την τελευταία περίοδο των παγετώνων, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση Science.

    Τα δεδομένα τους, τα οποία συγκεντρώθηκαν από μελέτες παγετώνων, απολιθωμάτων και των ωκεανών,αφορούσαν μια πολύ μεγαλύτερη περίοδο από τα 1.500 χρόνια που είχαν εξεταστεί προηγουμένως.

    Η έρευνα, με επκεφαλής τον Σον Μάρκοτ του Πολιτειακού Πανεπιστημπιου του Όρεγκον, προκάλεσε ανησυχίες για το πώς και το αν οι άνθρωποι και άλλα είδη θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στην ταχεία άνοδο της θερμοκρασίας. "Εμείς και άλλα έμβια όντα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε βραδύτερες αλλαγές", δήλωσε προς τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς" ο Μάικλ Μαν, κλιματολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας. "Το πολύ ανησυχητικό είναι η άνευ προηγουμένου ταχύτητα με την οποία αλλάζουμε το κλίμα".

    [08] Τραυματισμός μέλους πληρώματος κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες απο δύτες στο λιμάνι του Κατακόλου, για τον εντοπισμό ενός μέλους του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Norwegian jade, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σπάσιμο κάβου.

    Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από Ιταλία, προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι, σήμερα το πρωί, προκειμένου να αποβιβάσει επιβάτες.

    Νωρίτερα, άνδρες του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού διεξήγαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό του μέλους του πληρώματος, ωστόσο απέβησαν άκαρπες καθώς τα νερά ήταν πολύ θολά.

    [09] Οικονομολόγοι αποκλείουν «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο και έξοδο από Ευρωζώνη

    Καταστροφική για την Κύπρο και με αλυσιδωτές επιπτώσεις θα ήταν η έξοδος της Κύπρου από την Eυρωζώνη και την Ευρώπη τονίζουν, σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», Κύπροι καθηγητές-οικονομολόγοι, αποκλείοντας τέτοιο ενδεχόμενο. Το «κούρεμα» των καταθέσεων, το οποίο σηματοδοτεί και έξοδο από την ευρωζώνη σημαίνει μεγάλη υποτίμηση, γεγονός που θα οδηγούσε σε μείωση της αξίας των καταθέσεων, ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μάριος Ζαχαριάδης.

    Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για «κούρεμα» καταθέσεων και τα ερωτηματικά που πλανώνται σχετικά με μια άτακτη έξοδο από το ευρώ ο κ. Ζαχαριάδης τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον. «Δεν θα γίνει "κούρεμα" καταθέσεων, άρα δεν υπάρχει ούτε το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά. Έξοδος από την Eυρωζώνη για την κάθε χώρα συνεπάγεται αύξηση στο κόστος εισαγωγής και άρα αύξηση στο κόστος ζωής, εξήγησε ο οικονομολόγος.

    «Νομίζω πως όσο λιγότερο συζητούμε για τα ενδεχόμενα που αφορούν "κούρεμα" καταθέσεων και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη τόσο το καλύτερο», υποστήριξε από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σωφρόνης Κληρίδης, επισημαίνοντας ότι τόσο το "κούρεμα" των καταθέσεων όσο και μια άτακτη έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφικά ενδεχόμενα. Δεν έχει νόημα να συζητούμε δημόσια ποια από τις καταστροφές θα ήταν χειρότερη, σημείωσε, τονίζοντας ότι « το ζητούμενο είναι να αποτρέψουμε και τις δύο, χωρίς να τίθενται εκβιαστικά διλήμματα από κανέναν».

    Σε πλήρη συσκότιση βρίσκεται ο κόσμος σχετικά με τα διάφορα σενάρια, που αιωρούνται και αφορούν «κούρεμα» καταθέσεων και της εξόδου από την Eυρωζώνη και την Ευρώπη, εκτιμά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο «Φρέντερικ», Ιωάννης Βιολάρης. «Η συνεχιζόμενη συζήτηση περί "κουρέματος" καταθέσεων, ή και εξόδου από την Eυρωζώνη, πρέπει να σταματήσει, διότι μόνο κακό κάνει στο οικονομικό μας μέλλον και την επιβίωση» επισημαίνει.

    [10] Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Ρουμανία

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου Puma SOCAT, στο οποίο επέβαιναν στην επαρχία Μπακάου, στην ανατολική Ρουμανία.

    Το δυστύχημα συνέβη, χθες, όταν το ελικόπτερο με τους πέντε επιβαίνοντες κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή Μπερέστι - Μπιστρίτα και, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής επιθεώρησης επειγόντων περιστατικών, αντισυνταγματάρχης Αντρέι Γκρέκου, οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης Μπακάου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 March 2013 - 9:30:26 UTC