Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμιοι ηγέτες και διασημότητες παρευρέθησαν στην κηδεία του προέδρου Ούγκο Τσάβες

  • [01] Παγκόσμιοι ηγέτες και διασημότητες παρευρέθησαν στην κηδεία του προέδρου Ούγκο Τσάβες

    Από τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ μέχρι και τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Σον Πεν, παγκόσμιοι ηγέτες και διασημότητες παρευρέθησαν στην κηδεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον χαρισματικό αλλά και διχαστικό ηγέτη της χώρας που άλλαξε το πρόσωπο της πολιτικής στη Νότια Αμερική.

    Ο Τσάβες πέθανε αυτή την εβδομάδα σε ηλικία 58 ετών μετά από τη διετή μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ο θάνατος του Τσάβες προκάλεσε θλίψη σε εκατομμύρια υποστηρικτές του.

    Ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ πήρε θέση δίπλα στην τιμητική φρουρά που στεκόταν γύρω από τη σορό του Τσάβες σπάζοντας το πρωτόκολλο όταν άγγιξε το φέρετρο και έσφιξε τη γροθιά του σε επαναστατικό χαιρετισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Διοικητή, εδώ είσαι αήττητος, αγνός, ζωντανός για πάντα», δήλωσε ο νυν αντιπρόεδρος και υποδειχθείς από τον ίδιο τον Τσάβες ως διάδοχός του, Νικολάς Μαδούρο, ενώ η φωνή του έτρεμε από συγκίνηση. «Η ψυχή και το πνεύμα σου είναι τόσο δυνατά που το σώμα σου δεν άντεξε. Πλέον ταξιδεύουν στο σύμπαν περικυκλωμένα από τις ευλογίες και την αγάπη του λαού». Το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από την Στρατιωτική Ακαδημία του Καράκας, όπου βρισκόταν η σορός του προέδρου φώναζε δυνατά «Ο Τσάβες ζει. Ο αγώνας συνεχίζεται».

    Από τους πρώτους ξένους ηγέτες που έφθασαν στην Ακαδημία ήταν ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος χαιρέτισε το πλήθος υψώνοντας την αριστερή γροθιά του.

    Σχεδόν όλοι οι Λατινοαμερικάνοι ηγέτες παρευρέθησαν στην κηδεία, με προεξάρχοντες τους συμμάχους του Τσάβες στον ?σοσιαλιστικό άξονα? της ηπείρου, όπως οι πρόεδροι της Κούβας Ραούλ Κάστρο και της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Επίσης παρόντες ήσαν και αρκετοί δεξιοί ηγέτες, όπως ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

    Οι ΗΠΑ, που βρίσκονταν σε προστριβή με τον Τσάβες, αλλά και οι Ευρωπαίοι αντιπροσωπεύθηκαν στην κηδεία από χαμηλόβαθμες αποστολές, πλην της Ισπανίας?την οποία λόγω πρωτοκόλλου αντιπροσώπευσε ο πρίγκιπας διάδοχος Φίλιππος.

    Μετά την κηδεία του Τσάβες προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σύνοδος της Εθνοσυνέλευσης προκειμένου να ορκισθεί μεταβατικός πρόεδρος ο Μαδούρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 March 2013 - 1:30:19 UTC