Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας
  • [02] "Χρειαζόμαστε συμμαχίες για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο"
  • [03] Ένας ακόμη αστεροειδής πέρασε "ξυστά" από τη Γη
  • [04] Η Φιλαρμονική της Βιέννης "ξεσκονίζει" την ιστορία της σχετικά με τους Ναζί
  • [05] Η κινεζική κυβέρνηση αναδιαρθρώνει τα υπουργεία για να μειώσει τη διαφθορά
  • [06] Δολοφονήθηκε ο υπουργός Τουρισμού της πολιτείας Χαλίσκο του Μεξικού

  • [01] Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

    Νέα συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας, θα έχει σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ι. Στουρνάρας.

    Ο υπουργός Οικονομικών είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία καθώς, όπως δήλωσε, για "όλα υπάρχει λύση".

    Στην χθεσινή συνάντηση παρεβρέθη και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος καθώς συζητήθηκε και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

    [02] "Χρειαζόμαστε συμμαχίες για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο"

    Στην ανάγκη μιας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που θα στοχεύει στο κτίσιμο μιας καινούργιας Ελλάδας, εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες βράδυ - άρτι αφιχθείς από τη Βενεζουέλα - στη διημερίδα του ΙΝΕΡΠΟΣΤ και του Levy Economics Institute με θέμα της την έξοδο από την κρίση.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «οι συμμαχίες είναι κορυφαίο ζήτημα που μας απασχολεί» καθώς, όπως εξήγησε, αποτελεί τον βασικό παράγοντα που εκτόξευσε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μάη, αλλά και ότι «εξαιτίας (και αυτού) το αποτέλεσμα του Ιουνίου δεν ήταν αυτό που θέλαμε» (λόγω της στάσης του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, όπως ανέφερε). Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «η επιδίωξη συμμαχιών ενέχει μια απειλή, αλλά αποτελεί και πρόκληση για εμάς».

    «Η απειλή είναι, μήπως, μέσα από την επιδίωξη της κυβερνητικής συμμαχίας χάσουμε τον ριζοσπαστισμό μας, την ψυχή μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι «πρέπει οι άλλοι να γίνουν πιο ριζοσπάστες, όχι εμείς πιο συντηρητικοί».

    Όπως εξήγησε στη συνέχεια της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει σαπίσει. Μια νέα κοινωνική και πολιτική συμμαχία πρέπει να εδραιωθεί στη βάση τού ότι είναι ανάγκη να κτιστεί μια καινούργια Ελλάδα».

    «Η πρόκληση είναι, μέσα σε αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον, να δείξουμε τόλμη και όχι εμμονές» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει πως «συνεπώς πρέπει να κάνουμε κάθε υπέρβαση που θα κρίνουμε αναγκαία και η οποία θα υπηρετήσει αυτό το στόχο».

    «Η πρόταση μας - σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ανανεώνεται και απευθύνεται εκτός από τις δυνάμεις της Αριστεράς και σε όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες που τον Ιούνιο φοβήθηκαν ότι υπήρχε κίνδυνος εξόδου από το ευρώ και, τελικά, ψήφισαν ένα από τα τρία κυβερνητικά κόμματα».

    Υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας συμμαχίας αριστερών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων, όχι στη βάση της πολιτικής αριθμητικής ή από τα πάνω, αλλά στη βάση του διαλόγου και της προσπάθειας ανατροπής της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη διημερίδα με θέμα την έξοδο από την κρίση.

    «Κάποιοι, που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια, χρησιμοποιούν ερμηνευτικά σχήματα του χθες, όπως αυτό του Β¨μεσαίου χώρουΒ¨, μόνο που με το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει Κέντρο ή Κεντροαριστερά» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που χρειάζεται είναι μια συμμαχία δυνάμεων που θα ανατρέψει την πολιτική του μνημονίου», συνέχισε, για να συμπληρώσει πως σε αυτή «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει θέση κορμού , αλλά αυτό η ζωή θα το δείξει». Σχολίασε, μάλιστα, πως ο Μπερσάνι, παρά το γεγονός ότι είχε απέναντι του τον διεφθαρμένο Μπερλουσκόνι, έχασε τις εκλογές στην Ιταλία γιατί «δεν είχε απάντηση στην πολιτική της λιτότητας και υποσχόταν συνεργασία με τον κατ' εξοχήν εκφραστή της πολιτικής της κυρίας Μέρκελ, τον κ. Μόντι».

    «Η πρόκληση είναι, μέσα σε αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον, να δείξουμε τόλμη και όχι εμμονές» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει πως «συνεπώς πρέπει να κάνουμε κάθε υπέρβαση που θα κρίνουμε αναγκαία και η οποία θα υπηρετήσει αυτό το στόχο».

    Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως εκτός από το διάλογο για τις συμμαχίες χρειάζονται και συγκεκριμένοι στόχοι και τόνισε πως «ένας συγκεκριμένος στόχος είναι να μην περάσουν οι αποκρατικοποιήσεις». Όπως επεσήμανε «ίσως δεν συμφωνούμε σε όλα, π.χ. για το ρόλο του Δημοσίου, αλλά ο μόχθος του ελληνικού λαού δεν πρέπει να ξεπουληθεί», κάνοντας αναφορά στον κερδοφόρο ΟΠΑΠ και στην ΕΥΔΑΠ, που όπως είπε, έχει να κάνει με ένα αναντικατάστατο αγαθό.

    [03] Ένας ακόμη αστεροειδής πέρασε "ξυστά" από τη Γη

    Ένας αστεροειδής μεγέθους σχεδόν όσο ένα οικοδομικό τετράγωνο πέρασε, το Σάββατο, σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη, το τελευταίο φαινόμενο από μια σειρά ουράνιων αντικειμένων που έχουν πλησιάσει τελευταία τον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου του αστεροειδούς ο οποίος διασπάστηκε πάνω από τη Ρωσία προκαλώντας τον τραυματισμό 1.500 ανθρώπων.

    Ο αστεροειδής, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις πριν από έξι μέρες, είχε μήκος 140 μέτρων και πέρασε σε απόσταση 950.000 χιλιομέτρων από τη Γη, στις 20:30 ώρα Γκρήνουιτς. Η απόσταση αυτή είναι περίπου ίση με δυόμισι φορές την απόσταση μέχρι το φεγγάρι, αν και αρκετά κοντά για τα δεδομένα του Σύμπαντος.

    «Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για κάτι που ούτε καν γνωρίζαμε», δήλωσε ο πρόεδρος της αστρονομικής ομάδας Slooh Space Camera, κατά τη διάρκεια Διαδικτυακής εκπομπής που παρουσίαζε ζωντανές εικόνες του αστεροειδούς μέσω ενός τηλεσκοπίου που βρισκόταν στα Κανάρια Νησιά.

    Κινούμενος με ταχύτητα περίπου 41.843 χιλιόμετρα την ώρα, ο αστεροειδής θα μπορούσε να εξαλείψει μια ολόκληρη πόλη εφόσον προσέκρουε πάνω στη Γη, δήλωσε μέλος της ομάδας Slooh. «Ένας από τους λόγους που πλέον παρατηρούμε όλο και περισσότερα τέτοια αντικείμενα είναι επειδή υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που κοιτάζουν», δήλωσε.

    [04] Η Φιλαρμονική της Βιέννης "ξεσκονίζει" την ιστορία της σχετικά με τους Ναζί

    Η παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης αναμένεται να δημοσιεύσεισήμερα, λεπτομέρειες της ιστορίας της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επί έτη κατηγορίες εναντίον της για συγκάλυψη.

    Μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, η Φιλαρμονική της Βιέννης, είναι ευρέως γνωστή για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της που μεταδίδεται κάθε χρόνο σε 80 χώρες.

    Ο Φριτς Τρέμπι, ένας από τους ιστορικούς στους οποίους η διεύθυνση της ορχήστρας ανέθεσε τη συγγραφή κειμένων σχετικά με την ιστορία της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής - και θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδας της- δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία καθιερώθηκε υπό την εξουσία των Ναζί».

    Παράλληλα, στην ιστοσελίδα θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά οι μαρτυρίες 13 μουσικών οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την ορχήστρα εξαιτίας της εβραϊκής τους καταγωγής -πέντε εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Μπερναντέτ Μεϊχόφερ, ιστορικός από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι «την εποχή εκείνη ήταν γνωστό αν κάποιος είχε εβραϊκές ρίζες ή ακόμη εβραία σύζυγο».

    Τα κείμενα με τις μαρτυρίες και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία της Φιλαρμονικής της Βιέννης κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής εποχής θα δημοσιευτούνσήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ορχήστρας.

    [05] Η κινεζική κυβέρνηση αναδιαρθρώνει τα υπουργεία για να μειώσει τη διαφθορά

    Η Κίνα αποκάλυψε σήμερα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της κυβέρνησης, βάσει του οποίου μειώνονται κατά δυο τα υπουργεία, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Σιδηροδρόμων που έχει κατηγορηθεί για ευρείας κλίμακας σκάνδαλα και το οποίο καταργείται.

    Βάσει του νέου αυτού σχεδίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών θα τεθούν υπόν έλεγχο του υπουργείου Μεταφορών και η Επιτροπή του Οικογενειακού Προγραμματισμού θα συγχωνευτεί με το υπουργείο Υγείας.

    Αξιωματούχοι της Επιτροπής Οικογενειακού Προγραματισμού κατηγορούνται ότι έχουν εξαναγκάσει γυναίκες να προχωρήσουν σε άμβλωση για να μην ξεπεραστεί ο στόχος του αριθμού των γεννήσεων. Πολλές τέτοιες υποθέσεις έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης όπως η περίπτωση μιας γυναίκας στην επαρχία Σαανσί, η οποία πέρυσι υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε άμβλωση ενώ βρισκόταν στον 7ο μήνα της κύησης.

    Στόχος του νέου σχεδίου είναι "να ενισχυθεί η κυβερνητική διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και να παταχθεί η διαφθορά".

    [06] Δολοφονήθηκε ο υπουργός Τουρισμού της πολιτείας Χαλίσκο του Μεξικού

    Ο νέος υπουργός Τουρισμού της πολιτείας Χαλίσκο του Μεξικό πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε αριστοκρατική περιοχή της Γκουανταλαχάρα, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ένοπλοι άντρες σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Χοσέ δε Χεσούς Γαζέγκος, υπουργού Τουρισμού του Χαλίσκο και τον πυροβόλησαν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας, Αρτούρο Ζαμόρα.

    Ο Γαζέγκος είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα.

    Ο Ζαμόρα δήλωσε ότι οι αρχικές έρευνες υποδεικνύουν ότι η δολοφονική επίθεση σχετιζόταν με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γαζέγκος και δεν είχε ουδεμία σχέση με τα κυβερνητικά του καθήκοντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 March 2013 - 8:30:22 UTC