Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκλιση απόψεων για τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Το Ευαγγέλιο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο
  • [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"
  • [04] Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

  • [01] Σύγκλιση απόψεων για τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία

    Συνάντηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, είχαν στο υπουργείο Εργασίαςανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και διοικητές Ταμείων με πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας,

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» και διαπιστώθηκε «σύγκλιση των απόψεων» σε αρκετά σημεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται «βήμα- βήμα» ενώ εκφράζουν αισιοδοξία για την επίτευξη τελικής συμφωνίας μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

    Η ελληνική πλευρά προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ρύθμιση συμβατή με τα διεθνώς ισχύοντα, που να λαμβάνει όμως υπόψη της την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα ρευστότητας και να δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτήν ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών.

    Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών, προτείνουν, πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών έως 18 δόσεις και έκτακτη ρύθμιση, έως 36 δόσεις. Ζητούν επίσης διασφαλίσεις, ότι οι προϋποθέσεις που θα διαμορφωθούν για την ένταξη σε αυτήν θα είναι τέτοιες, ώστε όσοι ενταχθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς και ότι τα Ταμεία θα εισπράξουν τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Το Ευαγγέλιο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο

    "Το Ευαγγέλιο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο" τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως η Αθήνα, όσον αφορά την ανακήρυξη ΑΟΖ, κινείται με βάση τον σχεδιασμό και τη στρατηγική της στο πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο".

    "Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να τα υπερασπιστούμε" δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αβραμόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να υποτιμήσει την Ελλάδα.

    [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο και την Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. Όπως καταγγέλλουν στο νοσοκομείο, από τις 50 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), λειτουργούν οι 40, από τους 24 νοσηλευτές στην Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (ΑΚΑ) έμειναν μόνο 14, ενώ εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, οι τραυματιοφορείς, από 120 που θα έπρεπε κατ΄ελάχιστον να είναι, απέμειναν 67 και πάνω από 150 οργανικές θέσεις μονίμων και 50 ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές.

    Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 8 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

    [04] Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από τη Ξάνθη, καθώς νίκησε την τοπική ομάδα με 1-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του ματς, έχασε ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΣ σε μια από τις ξαφνικές αντεπιθέσεις πέτυχε με τον Γεωργίου (69') το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 March 2013 - 16:30:21 UTC