Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • [02] Άκαρπη, η νέα συνάντηση των ακτοπλόων με την ΠΝΟ
  • [03] Εγκαίνια στο φεστιβάλ των Καννών με τον "Μεγάλο Γκάτσμπι" και τον ΝτιΚάπριο
  • [04] ΔΗΜΑΡ: Επιφανειακό το σχέδιο "Αθηνά"
  • [05] Κ. Χατζηδάκης: Αισιοδοξία για επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους
  • [06] Γραπτά υπομνήματα κατέθεσαν οι 4 συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [07] Νέα σύσκεψη μεταξύ παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και τρόικας
  • [08] Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

  • [01] 25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Η δεύτερη Καρυάτιδα που «ανανεώθηκε» με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ θα εμφανιστεί στο κοινό του Μουσείου της Ακρόπολης.

    Οι συντηρητές του θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες το σανδάλι του Ιππέα. Αρχαιολόγοι - φροντιστές θα παρουσιάσουν στους ενδιαφερόμενους την έρευνα για τη μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους.

    Θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια και παραδοσιακά πιάτα θα δώσουν γιορταστική νότα, ενώ «ο Έρωτας στο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα» θα έχει την τιμητική του. Πότε όλα αυτά; Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, που το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει τη μεγάλη μέρα με ενδιαφέρουσες δράσεις και ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

    [02] Άκαρπη, η νέα συνάντηση των ακτοπλόων με την ΠΝΟ

    Άκαρπη, απέβη και η δεύτερη συνάντηση των ακτοπλόων με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΝΟ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ζήτησαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αύξηση που θα καθοριστεί από τις δύο πλευρές, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν διαπραγματεύονται καμία μείωση των αποδοχών.

    Για το θέμα των ειδικών επιδομάτων στα δρομολόγια των άγονων γραμμών, αλλά και των εξπρές δρομολογίων, οι εκπρόσωποι των ναυτικών συμφώνησαν να υπάρξει κοινή επιτροπή από τις δύο πλευρές, που θα εξετάσει τα συγκεκριμένα ζητήματα.

    [03] Εγκαίνια στο φεστιβάλ των Καννών με τον "Μεγάλο Γκάτσμπι" και τον ΝτιΚάπριο

    Η διασκευή του "Μεγάλου Γκάτσμπι", του αυστραλού σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν θα εγκαινιάσει το φετεινό 66ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του φεστιβάλ.

    Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ως ο αμερικανός εκατομμυριούχος κοσμικός Τζέι Γκάτσμπι πρωταγωνιστεί στην τελευταία διασκευή της νουβέλας του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, η οποία θα εγκαινιάσει το φεστιβάλ στις 15 Μαΐου. Η ταινία θα προβληθεί σε 3D.

    To φεστιβάλ των Καννών είναι το μεγαλύτερο στο είδος του παγκοσμίως.

    Ο αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι ο προέδρος της κριτικής επιτροπής, η οποία και θα αποφασίσει για τον νικητή του Χρυσού Φοίνικα.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [04] ΔΗΜΑΡ: Επιφανειακό το σχέδιο "Αθηνά"

    Επιφανειακό και αναντίστοιχο με τα κριτήρια που έχουν τεθεί, χωρίς δημοσιονομικό όφελος και χωρίς να υπηρετεί την επιβίωση και την ανάπτυξη των ΑΕΙ, κρίνει η ΔΗΜΑΡ, το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «κανένα θεσμικό όργανο δεν γνωμάτευσε, μετά από τεκμηριωμένη πρόταση του υπουργού, όπως προβλέπει ο νόμος. Χαριστική βολή για τα Ιδρύματα είναι ο νέος αριθμός εισακτέων, τον οποίο, ερήμην των δυνατοτήτων των Ιδρυμάτων, προτείνει το «Αθηνά»».

    Η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τάχθηκε υπέρ του επανασχεδιασμού του ακαδημαϊκού χάρτη, στο βαθμό που οι επιλογές που θα γίνουν, είναι συναρτημένες με ακαδημαϊκά κριτήρια και κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση στηριγμένη σ' αυτά τα κριτήρια.

    [05] Κ. Χατζηδάκης: Αισιοδοξία για επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους

    Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα ξεκινήσουν και πάλι, ίσως και μέσα στον Απρίλιο, τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    «Κάναμε μια συμφωνία- πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους. Τώρα διαπραγματευόμαστε με τις Τράπεζες. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, αλλά σε γενικές γραμμές, νομίζω, ότι είμαστε σε καλό δρόμο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι θα προκύψουν 25.000 θέσεις εργασίας και αυτό θα σημάνει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

    [06] Γραπτά υπομνήματα κατέθεσαν οι 4 συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Σε γραπτά υπομνήματά τους προς την Προανακριτική Επιτροπή, που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι τέσσερις στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζουν αβάσιμες τις υποψίες που τους βαραίνουν για τέλεση αξιόποινων πράξεων, κάνουν λόγο για ατυχείς συμπτώσεις, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί τους υπερκαλύπτονται και εξηγούν ότι δεν θα παρουσιαστούν ενώπιον των μελών της Επιτροπής, καθώς έχουν, ήδη, καταθέσει ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς και κάθε απάντησή τους δυνατόν να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον τους.

    Η Προανακριτική θα συνεδριάσει το απόγευμα και θα εξετάσει πώς θα χειριστεί την υπόθεση από εδώ και πέρα.

    [07] Νέα σύσκεψη μεταξύ παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και τρόικας

    Νέα τετράωρη σύσκεψη μεταξύ παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και των επικεφαλής της τρόικας, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, λίγο πριν από τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργό.

    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα τρία μεγάλα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις Εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, το ειδικό τέλος στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η μείωση του δημόσιου τομέα.

    [08] Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

    Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα,οι υποψηφιότητες των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2013. Οι νικητές θα προκύψουν από τη δεύτερη και τελική φάση της διαδικασίας και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των βραβείων, στις 2 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

    Είναι η τέταρτη χρονιά που η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) απονέμει τα βραβεία της. Ο αριθμός των υποψηφίων ταινιών, που μετείχαν στη ψηφοφορία για τα βραβεία ήταν 17 ταινίες μεγάλου μήκους, 10 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 36 μικρού μήκους ταινίες.

    Υποψήφιες για το βραβείο μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, που απονέμεται στους παραγωγούς των ταινιών είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής :«11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου» του Νίκου Kορνήλιου, «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Το Αγόρι τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου, «Η Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου, «J.A.C.E» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 March 2013 - 14:30:26 UTC