Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η συνάντηση πρωθυπουργού - τρόικας
  • [02] Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι
  • [03] «Παρωδία το δημοψήφισμα για τα Φόκλαντ»
  • [04] Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αρχαιολόγων
  • [05] Προστατεύστε τα νεφρά σας
  • [06] Την Ιερισσό Χαλκιδικής επισκέπτεται σήμερα ο Π. Καμμένος
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πειραματικών Σχολείων στο υπ. Παιδείας
  • [08] Παιδιά υιοθέτησαν δύο αδέσποτα κουτάβια που βρήκαν στην αυλή του σχολείου
  • [09] Ο λιγοστός ύπνος προσθέτει παραπανίσια κιλά

  • [01] Σήμερα η συνάντηση πρωθυπουργού - τρόικας

    Με στόχο να κλείσουν άμεσα όσα περισσότερα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα με την τρόικα κινούνται στην κυβέρνηση, εν όψει και της σημερινής συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

    Χθες βράδυ,στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά με τη συμμετοχή των κ.κ. Στουρνάρα, Σταικούρα, Χατζηδάκη, Μανιτάκη και Βρούτση, με τον υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο, εξερχόμενος της σύσκεψης, για αρκετές εκκρεμότητες.

    Εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν άμεσα. "Όλα δε νομίζω, γι' αυτό δουλεύουμε, όμως, για να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

    [02] Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι

    Συλλαλητήριο κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και των ιδιωτικοποιήσεων, διοργανώνει σήμερα, στις 15.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ.

    Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μεταξύ των άλλων, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ασκεί πολιτική που οδηγεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους», σε περίοδο, που η Ελληνική Κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ύπαρξη και παροχή Δημόσιων Υπηρεσιών και Κοινωνικών Αγαθών Ποιότητας».

    Μετά το συλλαλητήριο, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

    [03] «Παρωδία το δημοψήφισμα για τα Φόκλαντ»

    Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ χαρακτήρισε "παρωδία" το δημοψήφισμα για την διατήρηση των νησιών Φόκλαντ (για την Αργεντινή Μαλβίνες) υπό βρετανική κυριαρχία.

    "Το σημαντικό σήμερα είναι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι σε αυτό το δημοψήφισμα παρωδία...Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν ότι υπάρχει διαφορά κυριαρχίας ανάμεσα στην Αργεντινή και το Ηνωμένο Βασίλειο", πρόσθεσε, η πρόεδρος της Αργεντινής.

    Χθες, η Ουάσινγκτον αρνήθηκε να μεταβάλει τη θέση της για τα Φόκλαντς παρά την σχεδόν καθολική επικράτηση του "ναι" στο δημοψήφισμα, αναγνωρίζοντας την βρετανική διοίκηση επί των νησιών, αλλά χωρίς να παίρνει θέση στο θέμα της κυριαρχίας.

    "Οι κάτοικοι εξέφρασαν καθαρά τη προτίμησή τους για τη συνέχιση της σχέσης τους με το Ηνωμένο Βασίλειο", δήλωσε η Βικτόρια Νούλαντ μετά την επικράτηση του "ναι" στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη την Κυριακή και τη Δευτέρα στα νησιά Φόκλαντ με το ερώτημα εάν επιθυμούν να παραμείνουν βρετανικό υπερπόντιο έδαφος.

    [04] Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αρχαιολόγων

    Κλειστά θα είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι έως και την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου, καθώς οι εργαζόμενοι του πρώην ΥΠΠΟ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και απόσυρση του προσχεδίου του Οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

    Μετά τηχθεσινή Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής - Στερεάς και Νήσων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, καθημερινών συγκεντρώσεων στις 8 πμ. και συνελεύσεων στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΥΠΠΟ, στην οδό Μπουμπουλίνας, προκειμένου να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την πορεία του αγώνα.

    Έτσι,σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου, θα γίνει το πρωί συγκέντρωση και συνέλευση για να εκτιμηθεί το προσχέδιο Οργανισμού -αν αυτό έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία- ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 11.30 πμ. και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 3.30 μμ.

    Αύριο, οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ), ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου, μετά τη συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί πορεία εκεί όπου θα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ή (σε περίπτωση που δεν συνεδριάσει) έξω από την Ακρόπολη.

    [05] Προστατεύστε τα νεφρά σας

    Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα Οξείας Νεφρικής Βλάβης, η οποία αν και αναστρέψιμη είναι δυνατόν να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ασθενών στην αιμοκάθαρση, συνοδεύεται δε από αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας.

    Το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο θέμα της Οξείας Νεφρικής Βλάβης.

    «Δηλαδή, οι πολίτες αγνοούν την επικινδυνότητα της νεφρικής προσβολής, η οποία θα πρέπει να γίνει αναγνωρίσιμη με τρόπο παρόμοιο με αυτό της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Πλουμής Πασαδάκης, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, η οποία από το 2006 εορτάζεται την δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου, φέτος 14 Μαρτίου.

    Με βασικό σύνθημα «Υγιείς νεφροί για μια ζωή, stop στη νεφρική βλάβη»,η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία μέσα από διάφορες δράσεις θα επιδιώξει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βελτίωση της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας της Οξείας Νεφρικής Βλάβης. Επίσης, σε συνεργασία με την «Βιοϊατρική» και όλα τα συνεργαζόμενα κέντρα της σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη (συνολικά 28 κέντρα) θα προσφέρει δωρεάν προ-συμπτωματικό έλεγχο την εβδομάδα από 19 έως 23 Μαρτίου. Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται με αιμοληψία σε άνδρες και γυναίκες, με ηλικία μεγαλύτερη ή ίση των 50 ετών για την μέτρηση της κρεατινίνης ορού και τον υπολογισμό του ρυθμού της νεφρικής λειτουργίας (e-GFR). Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή, αρκεί ένα τηλέφωνο στο 210 6966100 για να κανονίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το ραντεβού για την εξέταση.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Οξεία Νεφρική Βλάβη, είναι μια ξαφνική απώλεια της νεφρικής λειτουργίας.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι οι νεφροί έχουν υποστεί ζημιά, εφόσον η Οξεία Νεφρική Βλάβη, ανάλογα με την αιτία, είναι συνήθως παροδική και αναστρέψιμη.

    [06] Την Ιερισσό Χαλκιδικής επισκέπτεται σήμερα ο Π. Καμμένος

    Σε συγκέντρωση κατοίκων στην Ιερισσό Χαλκιδικής θα μιλήσεισήμερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί και τις Σκουριές.

    Η συγκέντρωση του κ.Καμμένου είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα.

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πειραματικών Σχολείων στο υπ. Παιδείας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουνσήμερα στις 3 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 14 Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

    Η απόφαση του Διασχολικού Οργάνου των Συλλόγων Γονέων ελήφθη κατά την ημερίδα που διοργανώθηκε με θέμα τη «Διερεύνηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία» την περασμένη Κυριακή 10 Μαρτίου στο κτίριο του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Κατά τη διάρκεια της ημερίδας - σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου των Συλλόγων ? εκφράσθηκε: «η γενική αντίθεση όλων των ομιλητών για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα του θεσμού των εισαγωγικών εξετάσεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια προκειμένου να αναβαθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας και η παροχή εκπαίδευσης από τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Και μάλιστα όταν η επιβολή των εξετάσεων αυτών γίνεται με βίαιο και αιφνιδιαστικό τρόπο στα μέσα της σχολικής χρονιάς, βρίσκει απροετοίμαστους και αναστατώνει τους μαθητές που ήδη φοιτούν στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Δημοτικά».

    Οι γονείς, τέλος, μελετούν και το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για το ίδιο θέμα.

    [08] Παιδιά υιοθέτησαν δύο αδέσποτα κουτάβια που βρήκαν στην αυλή του σχολείου

    Μήνυμα σεβασμού και αγάπης αλλά και μάθημα συμπεριφοράς και ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων, έστειλαν οι μικροί μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αγίων Σαράντα Χανίων, οι οποίοι μαζί με τους δασκάλους τους υιοθέτησαν δύο αδέσποτα κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν από αγνώστους στην αυλή του σχολείου τους.

    Χθες, οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι του νηπιαγωγείου επιβραβεύτηκαν για την πράξη τους από τον δήμο Χανίων με ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα βιβλίο δημιουργικής ασχολίας για κάθε παιδί.

    [09] Ο λιγοστός ύπνος προσθέτει παραπανίσια κιλά

    Όσοι κοιμούνται μόνο πέντε ώρες τη νύχτα, όλη την εβδομάδα, μπορεί να παχύνουν σχεδόν κατά ένα κιλό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ο λιγοστός ύπνος ανοίγει την πόρτα στο παραπανίσιο βάρος. Αντίστροφα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνεται πως ο αρκετός και καλός ύπνος βοηθά στην καταπολέμηση της επιδημίας της παχυσαρκίας.

    Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες, που επίσης έχουν συσχετίσει τον ελλιπή ύπνο με την αύξηση του βάρους.

    Σύμφωνα με πειράματα, όσοι κοιμούνταν πέντε ώρες τη νύχτα, επειδή έμεναν περισσότερες ώρες ξύπνιοι, έκαιγαν κατά μέσο όρο 5% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με όσους κοιμούνταν εννέα ώρες. Όμως, από την άλλη, κατανάλωναν με την τροφή τους 6% περισσότερες θερμίδες, συνεπώς μέσα στην ημέρα απορροφούσαν περισσότερες θερμίδες από όσες έκαιγαν.

    Αυτό συνέβαινε, επειδή όσοι κοιμούνταν λίγες ώρες, έτρωγαν μεν μικρότερο πρωινό, αλλά στη συνέχεια κατανάλωναν περισσότερα σνακ, ενώ έτρωγαν γενικότερα πιο πολύ φαγητό μετά το απόγευμα. Ακριβώς, επειδή όσοι κοιμούνται λίγο, τρώνε ολοένα περισσότερο προς το βράδυ, τείνουν να βάζουν και περισσότερα κιλά, καθώς το βραδινό φαγητό είναι πιο παχυντικό.

    Εξάλλου, παρατηρήθηκε κάποια διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς οι πρώτοι, ακόμα και όταν είχαν κοιμηθεί καλά, έτειναν να αποκτούν μεγαλύτερο βάρος, όταν έτρωγαν τα βράδια, ενώ οι γυναίκες, αν είχαν κάνει καλό ύπνο, διατηρούσαν πιο εύκολα υπό έλεγχο τα κιλά τους. Πάντως, και τα δύο φύλα πάχαιναν, αν κοιμούνταν μόνο πέντε ώρες τα βράδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 March 2013 - 6:30:23 UTC