Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία
  • [02] Φ. Κουβέλης: Όχι σε νέα μέτρα
  • [03] Κρέας αλόγου σε εισαγόμενα αλλαντικά
  • [04] Ένταση στην Προανακριτική
  • [05] Με 24ωρες απεργίες απειλούν οι σιδηροδρομικοί
  • [06] Γιούνκερ: Κίνδυνος κοινωνικής εξέγερσης αν συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας
  • [07] ΔΝΤ: Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα

  • [01] Αντ. Σαμαράς: H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία

    «H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» για την ΕΕ, δημιουργώντας ανεργία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους.

    «Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς υποφέρουμε από ιστορικά υψηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τα υψηλότερα σε ό,τι αφορά τους νέους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι σημαντική», δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιούνκερ:Κίνδυνος κοινωνικής εξέγερσης αν συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας

    [02] Φ. Κουβέλης: Όχι σε νέα μέτρα

    Θετικό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης αλλά και επιβεβαίωση της βασικής επιλογής να στηρίξει και να συμμετάσχει σ΄ αυτήν για να σταθεροποιηθεί η χώρα, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στο «σινέ Κεραμεικός», στο Μεταξουργείο, προτείνοντας ένα «οδικό χάρτη» για έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση.

    Ταυτόχρονα είπε ένα κατηγορηματικό «όχι» στην ψήφιση νέων μέτρων, έθεσε ως στόχο την άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων για την γρήγορη ανασυγκρότηση της χώρας, την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας τόσο στην Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την προώθηση της ανάπτυξης, απάντησε στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας τη στάση που τηρεί απέναντι στο ξεπέρασμα της κρίσης στη χώρα και καθόρισε τη στάση της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

    [03] Κρέας αλόγου σε εισαγόμενα αλλαντικά

    Την ύπαρξη κρέατος αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών που εισήχθησαν από τη Ρουμανία εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από ανάλυση σε δείγμα των συγκεκριμένων αλλαντικών που εντοπίστηκαν σε κατάστημα πώλησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανιχνεύθηκε παρουσία DNA αλόγου σε ποσοστό άνω του 50%, αναμεμειγμένο στο βόειο κρέας. Η υπηρεσία προχώρησε στη δέσμευση ποσότητας 7,5 κιλών, ενώ θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξετάσεις του δείγματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπεριέχει φενιλβουλταζόνη (φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα).

    [04] Ένταση στην Προανακριτική

    Έντονοί λεκτικοί διαξιφισμοί σημειώθηκαν, κυρίως ανάμεσα στον πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής που διερευνά την Λίστα Λαγκάρντ Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στις εργασίες της, κατά την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

    Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλησε να συνεχίσει την εξέταση του κ. Καπελέρη, με τον κ. Μαρκογιαννάκη να παρατηρεί ότι έχει υπερβεί το όριο των 20 λεπτών που έχει οριστεί για τους βουλευτές προκειμένου να κάνουν τις ερωτήσεις τους.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε το λόγο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.

    [05] Με 24ωρες απεργίες απειλούν οι σιδηροδρομικοί

    Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από το Σάββατο 23 Μαρτίου έως και την Κυριακή 24 Μαρτίου, απειλούν οι σιδηροδρομικοί, απαιτώντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για υπογραφή της ΣΣΕ και την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών των δυο προηγούμενων μηνών.

    Επίσης, όπως αποφάσισαν σήμερα, η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Συμβούλια Διοικήσεων των Σωματείων Μελών της, αύριο στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των σιδηροδρομικών της Αττικής, στην οδό Καρόλου.

    [06] Γιούνκερ: Κίνδυνος κοινωνικής εξέγερσης αν συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια "κοινωνική επανάσταση" αν δεν προσαρμόσει την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    "Ανησυχώ πολύ για τις επερχόμενες οικονομικές εξελίξεις", είπε ο Γιούνκερ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. "Δεν αποκλείω να διατρέξουμε τον κίνδυνο να δούμε μια κοινωνική επανάσταση, μια κοινωνική εξέγερση (. . . ). Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε μια τομή μεταξύ των αναπτυξιακών πολιτικών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης", πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται στην ΕΕ είναι υπερβολικά "άκαμπτη" και ζήτησε περισσότερη "ελαστικότητα".

    [07] ΔΝΤ: Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, τόνισε ότι σημειώθηκε "σημαντική πρόοδος" στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με τις ελληνικές αρχές.

    Ο κ. Μάρεϊ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από τις συνομιλίες και την προοπτική τους, επαναλαμβάνοντας το περιεχόμενο της σημερινής κοινής ανακοίνωσης του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, στην οποία επισημαίνεται ότι "επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά μερικά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα" και "δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες εργασίες, τεχνικής φύσεως, για το διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, η αποστολή θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες".

    Ο κ. Μάρεϊ τόνισε επίσης ότι η αποστολή προγραμματίζει να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου για να συνεχίσει το έργο της όσον αφορά την αναθεώρηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 March 2013 - 18:30:22 UTC