Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρεθήκαμε προ τετελεσμένων στο Eurogrοup, δηλώνει ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης
  • [02] Κηδεύτηκε η πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας
  • [03] "Ιφιγένειες" οι κύπριοι πολίτες, δηλώνει ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης

  • [01] Βρεθήκαμε προ τετελεσμένων στο Eurogrοup, δηλώνει ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι με την έκτακτη σύγκληση του Eurogrοup η κυβέρνηση του «βρέθηκε αντιμέτωπη με προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα».

    Αυτά, αναφέρει σε γραπτή δήλωση, έθεσαν την Κύπρο ενώπιον του διλήμματος: «Είτε της επιλογής του καταστροφικού σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας, την προσεχή Τρίτη, είτε του σεναρίου μιας επώδυνης, αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης, που θα θέτει οριστικό τέρμα στην αβεβαιότητα και θα αποτελέσει την αφετηρία επανεκκίνησης της οικονομίας».

    Στην πρώτη επίσημη αντίδραση του ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος επιστρέφει αργότερα απόψε στην Κύπρο και θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, σημειώνει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν προέκυψε τις τελευταίες 15 μέρες και προσθέτει ότι η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει στη λογική επίρριψης ευθυνών.

    Επεξηγεί ταυτόχρονα ότι τυχόν επιλογή του καταστροφικού σεναρίου θα είχε ως συνέπεια, αμέσως μετά την αργία του τριημέρου, τον τερματισμό των εργασιών μιας εκ των δύο κυπριακών τραπεζών που διέρχονται κρίση, λόγω τερματισμού της παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Η δεύτερη τράπεζα, αναφέρει, θα ανέστελλε τις εργασίες της, ενώ ούτε αυτή θα μπορούσε να αποφύγει την κατάρρευση. Ένα τέτοιο φαινόμενο θα οδηγούσε, από τη μια στιγμή στην άλλη, 8.000 οικογένειες στην ανεργία.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης η Κύπρος

    [02] Κηδεύτηκε η πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας

    Κηδεύτηκε σήμερα με έξοδα του κράτους η πριγκίπισσα της Σουηδίας, Λίλιαν, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών πριν από λίγες μέρες. Η πριγκίπισσα, που μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Μπέρτιλ, αποτέλεσαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στη σκανδιναβική χώρα, ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο στο Πάρκο Χάγκα, στα προάστια της Στοκχόλμης.

    Γνώρισε τον πρίγκιπα Μπέρτιλ το 1947, ενώ ήταν παντρεμένη με βρετανό υπήκοο. Δύο χρόνια μετά χώρισε τον άνδρα της για να είναι μαζί του, τελικά όμως κατάφεραν να παντρευτούν μόλις το 1976, όταν και οι δύο είχαν περάσει τα 60, καθώς ο πατέρας του πρίγκιπα, βασιλιάς Αγούστος Αδόλφος δεν έδινε τη συγκατάθεσή του.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] "Ιφιγένειες" οι κύπριοι πολίτες, δηλώνει ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης

    Ανταποδοτικές εγγυήσεις προς τους καταθέτες που επηρεάζονται από την απόφαση της ΕΕ περί Κύπρου πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση της Λευκωσίας, δηλώνει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο.

    Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις εξελίξεις για την Κύπρο, ο κ.Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι "για άλλη μια φορά οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι πολίτες της Κύπρου γίνονται Ιφιγένειες προκειμένου να γίνει εφικτή η διάσωση της εθνικής τους οικονομίας. Οι στιγμές είναι όμως κρίσιμες και γιαυτο συστήνω ψυχραιμία και νηφαλιότητα στον κόσμο της Κύπρου".

    Όπως σημειώνει, "η Κύπρος είχε περιέλθει σε μια δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και είναι δεδομένο ότι κάποια λύση θα έπρεπε να εξευρεθεί. Επιλέχθηκε όμως η βέλτιστη λύση; Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να το πει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 March 2013 - 16:30:20 UTC