Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευημερία και ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα σε Κύπρο και Ελλάδα
  • [02] Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια, ανησυχία για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου
  • [03] Ο Νετανιάχου παρουσιάζει σήμερα στο Κοινοβούλιο τη νέα κεντροδεξιά κυβέρνησή του
  • [04] Τον Τομ Πέρες θα διορίσει ο Ομπάμα στη θέση του υπουργού Εργασίας
  • [05] Τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τις μεταρρυθμίσεις και αυξημένη ανεργία, επισημαίνει ο Standard & Poor's

  • [01] Ευημερία και ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα σε Κύπρο και Ελλάδα

    Σε δήλωση για την Κύπρο, προέβη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

    Η δήλωση έχει ως εξής:

    «Η Ελλάδα συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στη δοκιμασία της Κύπρου. Άλλωστε, περνάει και η Ελλάδα σκληρή δοκιμασία εδώ και τρία χρόνια.

    Να θυμόμαστε όμως: Η Ευημερία και η Ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

    Η ικανότητα του Ελληνισμού να αντέχει στα δύσκολα και να προοδεύει έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Θα αποδειχθεί και πάλι.

    Αρκεί να μη χάσουμε την πίστη στον εαυτό μας και να παραμείνουμε όρθιοι. Από την κρίση θα βγούμε πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι».

    [02] Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια, ανησυχία για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου

    Τα ασιατικά χρηματιστήρια και η αγορά πετρελαίου, παρουσίασαν απότομη πτώση τη Δευτέρα το πρωί, μετά την ανακοίνωση της επιβολής φόρου επί των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, σε αντάλλαγμα για το σχέδιο διάσωσης, ένα μέτρο που αναβίωσε τους φόβους της αγοράς όσον αφορά την κρίση στην ευρωζώνη.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 των blue chips έχανε νωρίτερα έως και 2,10% της αξίας του. Το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ υποχωρούσε 1,44%, του Χονγκ Κονγκ 1,99%, της Σαγκάης 0,62% και 0,60% της Σεούλ.

    Τα ασιατικά χρηματιστήρια ήταν τα πρώτα που άνοιξαν μετά την ανακοίνωση σοκ στις Βρυξέλλες, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και την απαίτηση εισαγωγής φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις της Κύπρου.

    «Το ζήτημα δεν είναι απλά αν η κυβέρνηση της Κύπρου στηρίζει το σχέδιο διάσωσης. Η αγορά ανησυχεί ότι αυτή η ανακοίνωση μπορεί να στείλει ένα αρνητικό μήνυμα για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ », τόνιζαν τη Δευτέρα το πρωί αναλυτές της DBS.

    [03] Ο Νετανιάχου παρουσιάζει σήμερα στο Κοινοβούλιο τη νέα κεντροδεξιά κυβέρνησή του

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στο Κοινοβούλιο της χώρας (Κνεσέτ) τη νέα κεντροδεξιά κυβέρνησή του.

    Ο δεξιός συνασπισμός του Νετανιάχου μεταξύ των κομμάτων Λικούντ-Μπεϊτένου, η παράταξη των εποίκων Εβραϊκή Εστία, το κεντρώο Γιες Άτιντ?που προτάσσει τις κοινωνικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις?και το έτερο κεντρώο κόμμα της πρώην ΥΠΕΞ Τζίπι Λίβνι, διαθέτει πλειοψηφία 68 βουλευτών στην από 120 έδρες αποτελούμενη Κνεσέτ.

    Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα αρχίσει στις 15.00, ώρα Ελλάδος. Η νέα κυβέρνηση ορκίζεται δύο ημέρες πριν την βαρυσήμαντη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, την πρώτη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη αφότου ανέλαβε τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

    [04] Τον Τομ Πέρες θα διορίσει ο Ομπάμα στη θέση του υπουργού Εργασίας

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα διορίσει τη Δευτέρα τον Τομ Πέρες, στη θέση του υπουργού Εργασίας, έκανε γνωστό αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο Πέρες που είναι δικηγόρος, απόφοιτος του Χάρβαρντ, με δράση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα αντικαταστήσει την Ίλντα Σόλις η οποία παραιτήθηκε τον Ιανουάριο.

    Ο Ομπάμα έχει επικριθεί για την έλλειψη της αποκαλούμενης «διαφορετικότητας» στις έως τώρα επιλογές του υπουργικού συμβουλίου, με τους ισπανόφωνους, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό τμήμα της εκλογικής δεξαμενής του, να απαιτούν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην κυβέρνηση

    Εάν ο διορισμός επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, ο Πέρες που είναι γιος μεταναστών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, θα αναλάβει ένα από τα πλέον σημαντικά υπουργεία, καθώς ο Ομπάμα επιδιώκει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να προχωρήσει στην μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής του πολιτικής, δύο βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις.

    Ο Λευκός Οίκος περιγράφει τον Πέρες ως πραγματιστή, ο οποίος οδήγησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από τη θέση ευθύνης που κατείχε, ως αναπληρωτής υπουργός, στη διευθέτηση σημαντικών περιπτώσεων όπως την υπεράσπιση των οικογενειών από τις αθέμιτες πρακτικές του ενυπόθηκου δανεισμού.

    Αλλά ο Πέρες αναμένεται να αντιμετωπίσει σκληρό έλεγχο από τους Ρεπουμπλικάνους. Ήδη ο γερουσιαστής Τσακ Κράσλι της Αϊόβα, εκ των ηγετικών μορφών στην επιτροπή της Γερουσίας, έχει εκφράσει τις ανησυχίες.

    [05] Τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τις μεταρρυθμίσεις και αυξημένη ανεργία, επισημαίνει ο Standard & Poor's

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's εκτιμά ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος να μην καταστεί δυνατό για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία να φέρουν εις πέρας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς η ανεργία τείνει να αυξάνεται γραμμικά όσο διατηρείται η πολιτική λιτότητας, δηλώνει στην εφημερίδα Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ ο επικεφαλής του γραφείο του στη Γερμανία Τόρστεν Χίνριχς.

    «Η υψηλή ανεργία στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία είναι κοινωνικά εκρηκτική», υπογραμμίζει ο Χίνριχς στη συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

    «Θα πρέπει να υπάρξει μία κοινωνική συνομολογία για τα μέτρα διάσωσης. Και η υψηλή ανεργία δεν βοηθά», προσθέτει ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως ο κόσμος στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήδη έχουν αποδείξει πως είναι μεν πρόθυμοι να ανεχθούν τα μέτρα λιτότητας, όμως «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί επ' άπειρον».

    Στην δε Ιταλία ελλοχεύει ο κίνδυνος «η νέα κυβέρνηση να μην είναι αρκούντως δυνατή για να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα ενδυναμώσουν την ανάπτυξη», επισημαίνει ο Χίνριχς.

    Ο ίδιος εξηγεί πως ο οίκος S&P θα συνεχίσει να αξιολογεί με τριπλό Α την Γερμανία, ως εκ τούτου δεν βλέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας στον ορίζοντα: «είναι ένα από τα λιγοστά ΑΑΑ και τις πιο σταθερές χώρες που ακόμη υπάρχουν στην Ευρώπη».

    Το μόνο πρόβλημα στη Γερμανία είναι η μικρή δυνατότητα κέρδους στον τραπεζικό τομέα, που οφείλεται στην ύπαρξη πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επισημαίνει ο Χίνριχς, μολονότι διαπιστώνει θετικές αλλαγές στον τομέα όσον αφορά την αναχρηματοδότηση και τα αποθεματικά κεφάλαια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 March 2013 - 8:30:22 UTC