Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλιάδες Βερολινέζοι κατά της προπτικής κατεδάφισης τμήματος της East Side Gallery
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Η απόφαση για την Κύπρο έχει τιμωρητικά χαρακτηριστικά
  • [03] Ανοιχτή στην αναδιαμόρφωση του ποσοστού επιβολής τέλους επί των καταθέσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [04] Η Κύπρος θα αποφασίσει μόνη της για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος

  • [01] Χιλιάδες Βερολινέζοι κατά της προπτικής κατεδάφισης τμήματος της East Side Gallery

    Η «Πινακοθήκη της Ανατολικής Πλευράς» (East Side Gallery), η περιοχή του πρώην Ανατολικού Βερολίνου στον ποταμό Σπρέε, όπου διατηρείται ακόμη τμήμα του Τείχους, βρέθηκε χθες και πάλι στο προσκήνιο, με νέα συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών οι οποίοι αντιτίθενται στην προοπτική κατεδάφισής του προκειμένου να ανεγερθεί συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

    Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο γερμανικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Χάσελχοφ, γνωστός από τους ρόλους του στον «Ιππότη της Ασφάλτου» και το «Baywatch», ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με το Βερολίνο από το 1989, όταν, λίγους μήνες μετά την πτώση του Τείχους, τραγούδησε μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου σε κοινό 500.000 ανθρώπων το τραγούδι του «Looking for Freedom» («Αναζητώντας την ελευθερία»).

    [02] ΠΑΣΟΚ: Η απόφαση για την Κύπρο έχει τιμωρητικά χαρακτηριστικά

    Για απόφαση με «τιμωρητικά και μυωπικά» χαρακτηριστικά, κάνουν λόγο πηγές του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωζώνης για την Κύπρο και παράλληλα, όσον αφορά στην περίπτωση της Ελλάδας, υποστηρίζουν ότι γίνεται τώρα αντιληπτό «και το τι αποφύγαμε και πόσο μεγάλα ποσά καταφέραμε να πάρουμε ως δάνειο, έχοντας δημοσιονομικά και μακροοικονομικά μεγέθη πολύ χειρότερα από τα κυπριακά».

    Ειδικότερα, αναφέρουν ότι αυτή η απόφαση «έχει στον μέγιστο πλέον βαθμό τα τιμωρητικά και μυωπικά χαρακτηριστικά των κινήσεων διαχείρισης της κρίσης σε χώρες που σταδιακά εντάσσονται σε προγράμματα». Στη συνέχεια, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, η Ευρωζώνη προσπαθεί να διορθώσει κάποια από τα στοιχεία των αποφάσεών της, «αλλά, στο μεταξύ, οι καταστάσεις επιδεινώνονται και ο φαύλος κύκλος τροφοδοτείται».

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αυτό το έχει, δυστυχώς, ζήσει ο ελληνικός λαός «στο πετσί του»: «Τη μία λένε ότι είναι "μοναδική περίπτωση" η Ελλάδα, την άλλη ότι είναι "μοναδική περίπτωση" η Κύπρος, χωρίς να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι με τη φωτιά και με τις αντοχές των κοινωνιών και των πολιτικών συστημάτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    Επιπλέον, τονίζουν ότι «παρότι οι εξελίξεις στην Ιταλία θα επέβαλαν πολύ μεγαλύτερη διορατικότητα, αυτή στην περίπτωση της Κύπρου δεν φάνηκε να υπάρχει» και προσθέτουν ότι «οι αντιδράσεις των κοινωνιών διασταυρώνονται με τις αντιδράσεις των αγορών και η ένταση που δημιουργείται θίγει πάντα τους πιο αδύναμους (κράτη, κοινωνικές ομάδες, πολίτες)».

    [03] Ανοιχτή στην αναδιαμόρφωση του ποσοστού επιβολής τέλους επί των καταθέσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Ανοιχτή στην αναδιαμόρφωση του ποσοστού επιβολής τέλους επί των καταθέσεων (κούρεμα) στην Κύπρο, με στόχο τη μικρότερη επιβάρυνση για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου της, Σάιμον Ο Κόνορ.

    Συγκεκριμένα, ο Σ. Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, παρέπεμψε στη δήλωση του κ. Ρεν στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία ο Φινλανδός Επίτροπος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι συντελεστές στην κατεύθυνση της μικρότερης επιβάρυνσης για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η αναδιαμόρφωση των συντελεστών που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να διασφαλίζει φορολογικά έσοδα ύψους 5,8 δις. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup. "Αν το χρηματοδοτικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο (5,8 δις. ευρώ), το Eurogroup θα υιοθετήσει αυτήν την απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν.

    Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την απόφαση του Eurogroup για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ο Σ. Ο Κόνορ τόνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, συμπεριλαμβανομένης και της κυπριακής πλευράς.

    [04] Η Κύπρος θα αποφασίσει μόνη της για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Η Κύπρος θα αποφασίσει η ίδια τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης της συμμετοχής της στο σχέδιο διάσωσής της, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους δήλωσε ότι το πρόγραμμα διάσωσης έχει ως στόχο να καθησυχάσει την Ευρωζώνη.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν οι καταθέσεις ως το ποσό των 100.000 στην Γερμανία είναι εγγυημένες, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι «το χαρακτηριστικό μιας εγγύησης είναι ό,τι ισχύει και επανέλαβε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική. «Αναστάτωση στους αποταμιευτές άλλων χωρών της Ευρωζώνης δεν είναι δικαιολογημένη» πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 March 2013 - 14:30:21 UTC