Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] ΔΗΜΑΡ: Το πρόβλημα της Κύπρου αφορά όλη την Ευρωζώνη
  • [03] Στα Τρίκαλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

  • [01] Για ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Η Κύπρος επιλέγεται ως το πρώτο πειραματόζωο γενικευμένου κουρέματος καταθέσεων», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «ληστεία που εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις, στις αποταμιεύσεις» και καλεί «την κυβέρνηση Σαμαρά, έστω και την τελευταία ώρα, να μην συναινέσει στα ευρωπαϊκά όργανα και στο κούρεμα των καταθέσεων, ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα για αντίστοιχη εξέλιξη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

    «Πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα επιλέγει από την Τρόικα ως το πρώτο πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας γενικευμένης στρατηγικής λιτότητας στην Ευρώπη. Σήμερα που τα προγράμματα λιτότητας φτάνουν στα όριά τους, γιατί φτωχοποίησαν τους λαούς και δεν αποδίδει άλλο η φορολόγηση της φτώχειας, η ληστεία εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις στις αποταμιεύσεις. Και η Κύπρος επιλέγεται ως το πρώτο πειραματόζωο γενικευμένου κουρέματος καταθέσεων», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Και επισημαίνει:

    «Αν αύριο η κυπριακή κυβέρνηση αποδεχτεί αυτήν την προοπτική - και μάλιστα υπό την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης - η στρατηγική του κουρέματος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση για την Κύπρο. Θα αποτελεί το πρώτο βήμα μιας γενικευμένης επιλογής που σύντομα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, όπως χθες υπονόησε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ και σήμερα αναφέρει καθαρά ο σύμβουλός του, κ.Φούστ, σε συνέντευξή του στην REAL NEWS. Ο λαός της Κύπρου δίνει μια περήφανη και άνιση μάχη. Δεν στηρίζεται ούτε από την κυβέρνησή του, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση».

    [02] ΔΗΜΑΡ: Το πρόβλημα της Κύπρου αφορά όλη την Ευρωζώνη

    Η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο. Το πρόβλημα της Κύπρου αφορά όλη την Ευρωζώνη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τις εξελίξεις στο νησί.

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η μόνη βιώσιμη λύση είναι μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα εντάξει τις αναδιαρθρώσεις της οικονομίας σε μια κοινή αναπτυξιακή διαδικασία», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει ότι «το χρέος των κρατών ή θα αντιμετωπιστεί από κοινού μέσα από την επιτάχυνση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης ή θα πνίξει την οικονομία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα υπονομεύσει το ευρωπαϊκό όραμα».

    [03] Στα Τρίκαλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

    Στα Τρίκαλα, θα βρίσκεται σε λίγη ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν στα κελιά υπάρχει οπλισμός, αλλά και να εντοπιστούν οι έντεκα κρατούμενοι που δραπέτευσαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 March 2013 - 12:30:21 UTC