Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάγγελμα Αναστασιάδη στον κυπριακό λαό
  • [02] Θρίλερ με 5 καταζητούμενους, πιθανότατα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
  • [03] Πτώση πυλώνα φωτισμού σε σπίτι και ΙΧ στο Ηράκλειο, λόγω των ισχυρών ανέμων
  • [04] "Πολύ ευχαριστημένη" δηλώνει η Μέρκελ για τη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου
  • [05] ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία επιλογή, η επίτευξη λύσης εντός ευρώ
  • [06] ΝΔ: Αδιέξοδη και τυχοδιωκτική η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Για "τιμωρητική λύση στην Κύπρο" κάνει λόγο ο Ευ. Βενιζέλος
  • [08] Ομαλά εξελίχθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Με συνθήματα κατά των μνημονίων και στήριξης της Κύπρου οι εορτασμοί της εθνικής επετείου στην Πελοπόννησο
  • [10] Χωρίς επεισόδια οι παρελάσεις στην Κρήτη
  • [11] Επεισοδιακός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Λουτράκι
  • [12] Μικροεπεισόδια και ένταση στις παρελάσεις σε Πάτρα και Πύργο
  • [13] Επεισόδια στην Κοζάνη για την κατάθεση στεφανιού από τη Χρυσή Αυγή
  • [14] Χάνονται 100 εκατ. ευρώ από το κεφάλαιο της Εκκλησίας, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
  • [15] Ο Μοσκοβισί λέει πως δεν είναι "ο στραγγαλιστής του κυπριακού λαού"

  • [01] Διάγγελμα Αναστασιάδη στον κυπριακό λαό

    Τηλεοπτικό μήνυμα προς τον κυπριακό λαό θα απευθύνει απόψε, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίας του Eurogroup για την Κύπρο.

    Τα πρώτα σχόλια των πολιτικών ποικίλλουν με τον πρόεδρο της Βουλής να αποφεύγει να σχολιάσει την συμφωνία επί της ουσίας, ενώ το ΑΚΕΛ να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του προέδρου Αναστασιάδη και να ζητά δημοψήφισμα. Εξάλλου, ο Κύπριος ΥΠΕΞ , Γιαννάκης Κασουλίδης, έκανε λόγο για «ανακούφιση και λύπη».

    Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, διαμήνυσε προς τους εταίρους της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «αυταπατώνται, αν πιστεύουν ότι ο λαός υποτάσσεται σε εκβιασμούς και απειλές», υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς, οι εταίροι μας, αντί στήριξης και αλληλεγγύης, προσφέρουν εκβιασμούς, χολή και όξος».

    «Προτάσσουμε», είπε ο κύριος Ομήρου, «την εθνική αυτοπεποίθηση και την αντίσταση. Καθήκον είναι να ενεργήσουμε τάχιστα για να διασφαλίσουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια».

    Νωρίτερα, μιλώντας στο Ασοσιέτετ Πρες, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι το συντομότερο δυνατό, πρέπει να προετοιμαστεί η οικονομία της Κύπρου, για έξοδο από τον μηχανισμό και την τρόικα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης διατύπωσε τη θέση ότι με την απόφαση του Eurogroup, παρά το γεγονός ότι η Λαϊκή Τράπεζα οδηγείται σε αναδιάρθρωση, αποφεύχθηκε η χρεοκοπία και ο μαρασμός και δόθηκε ένα τέλος στην εκκρεμότητα, που παρέλυε την οικονομία. Επίσης, είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πέτυχε να μειωθεί από το 12% στο 9%, η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου.

    Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι τον διακατέχουν ανάμεικτα αισθήματα. «Από τη μια αισθήματα ανακούφισης, διότι τελικά επετεύχθη μία συμφωνία, η οποία δεν θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία και στο μαρασμό και από την άλλη λύπη, επειδή βλέπουμε την άλλη μεγάλη εμπορική τράπεζα να οδηγείται προς την αναδιάρθρωση», εξήγησε.

    Ο Κύπριος υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει κάθε τρόπο, ώστε να μείνουν όσο το δυνατό περισσότεροι στις εργασίες τους και «να μην αντιμετωπίσουν εκείνο το δράμα, που οδήγησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη, την περασμένη εβδομάδα, μπροστά στον εκβιασμό να υποχρεωθεί να αποδεχθεί την πρώτη πρόταση».

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πόσο θα είναι το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου για τις μη ασφαλισμένες καταθέσεις (πέραν των 100.000 ευρώ), ο κ. Κασουλίδης εξήγησε ότι η απόφαση προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει στο αναγκαίο «κούρεμα», που θα της επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση. Διευκρίνισε ότι το ποσοστό θα μετρηθεί προσεκτικά από τους αρμοδίους, αλλά φαίνεται ότι θα είναι γύρω στο 30%.

    Υποστήριξε, ακόμα, ότι εάν η Βουλή ψήφιζε την απόφαση του Eurogroup την περασμένη Κυριακή, ίσως η Λα?κή Τράπεζα να σωζόταν. «Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλαβε, πριν τρεις εβδομάδες τη διακυβέρνηση του κράτους, και είχε να αντιμετωπίσει όσα κληρονόμησε και τα χειρότερα έγιναν τους τελευταίους 6 με 8 μήνες», σημείωσε ο κ. κασουλίδης.

    Σε άλλη ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με την έρευνα της Alvarez & Marsal για την αγορά των ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά και τους λόγους για τους οποίους ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα το πόρισμα, ο κ. Κασουλίδης είπε πως αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. «Θα πρέπει κάποια στιγμή ο διοικητής να δώσει το πόρισμα στην Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

    Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η συμφωνία στο Eurogroup συνιστά την κορύφωση της πρώτης φάσης των σχεδιασμών της τρόικας σε βάρος του κυπριακού λαού.

    Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Αντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι η συμφωνία Αναστασιάδη- Eurogroup «αποτελεί την απαρχή νέων δεινών για την Κύπρο και το λαό της» και υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, αλλά αντιθέτως βαθαίνει περισσότερο την κρίση.

    Η επιλογή μας, είπε ο κύριος Κυπριανού, «είναι να απεγκλωβιστούμε από αυτά τα πλαίσια λογικής, να αντισταθούμε στις επιβουλές της τρόικα και να αναζητήσουμε λύση έξω από αυτά», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου Αναστασιάδη, τον οποίον κατηγόρησε ότι δεν δέχτηκε να διεξαχθεί ουσιαστική συζήτηση στη βάση αυτής της πρότασης και αρκέστηκε απλά να ενημερώνει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

    Επίσης, κατηγόρησε τον Κύπριο πρόεδρο ότι διεκδίκησε την ψήφο του κυπριακού λαού και την πήρε, υποσχόμενος βελτίωση της καταρχήν συμφωνίας για μνημόνιο, του Νοεμβρίου του 2012. Είπε ότι στήριξε αυτή του θέση στις φιλικές του σχέσεις με την κ. Μερκέλ, αλλά τελικά διαπίστωσε «με τον πιο σκληρό τρόπο ότι το μόνο που ενδιέφερε τους φίλους του ήταν η εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων».

    Εξάλλου, η γραμματεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι επιμένει στις ακόλουθες θέσεις: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο κυπριακός λαός για τη συμφωνία Αναστασιάδη- τρόικας, κίνηση διαδικασίας για τιμωρία όλων των ενόχων για τα προβλήματα στην Κυπριακή οικονομία. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Γενικό Εισαγγελέα η έκθεση Alvarez & Marshall. Και τέλος, ζητά από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα ονόματα όλων όσοι το τελευταίο χρονικό διάστημα απέσυραν μαζικά τα λεφτά τους από τις Κυπριακές Τράπεζες και κατέχουν πολιτικά ή πολιτειακά αξιώματα. Η έρευνα πρέπει να επεκταθεί και στα συγγενικά τους πρόσωπα.

    Η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Ελένη Χρυσοστόμου, είπε πως "σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια ημέρα, μια νέα εποχή για την χώρα μας και σίγουρα πρέπει να δούμε τη νέα τάξη πραγμάτων την οποία με αυτή την συμφωνία έχει επέλθει".

    Πρέπει, δήλωσε, να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις που θα μας απεγκλωβίσουν από την τρόικα και συμπλήρωσε ότι δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων, όμως θα έρθει η ώρα του απολογισμού και η ώρα, που οι υπεύθυνοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση πρέπει να τιμωρηθούν.

    [02] Θρίλερ με 5 καταζητούμενους, πιθανότατα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

    Αν και το ελικόπτερο της αστυνομίας κάνει συνεχώς πτήσεις σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη της Λαμίας, μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει πέντε αλλοδαπούς που θεωρούν ότι είναι από τους δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων.

    Όλα ξεκίνησαν στις 12.30 το βράδυ της Κυριακής όταν άνδρες μιας εταιρείας σεκιούριτι εντόπισαν έξω από το εργοστάσιο στη βόρεια είσοδο της Λαμίας και στον δρόμο Δομοκού προς Λαμία, ένα κόκκινο αυτοκίνητο σταθμευμένο με πινακίδες Τρικάλων. Οι επιβάτες του, όταν πλησίασαν για να το ελέγξουν, τράπηκαν σε φυγή μέσα στο σκοτάδι και εξαφανίστηκαν μέσα σε δασική περιοχή, κινούμενοι με κατεύθυνση τη Λαμία. Το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν σε εκείνο το σημείο διαπιστώθηκε, εκ των υστέρων, ότι είχε κλαπεί.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός και αστυνομικοί μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκαν στην περιοχή χωρίς όμως να μπορέσουν να εντοπίσουν κάτι μέσα στη νύχτα, καθώς πρόκειται για μια τεράστια δασική περιοχή με πουρνάρια. Μάταια αναζητούσαν κάποιο ίχνος ζωής μέσα στη νύχτα, ενώ παράλληλα άρχισαν να στήνουν μπλόκα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

    Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από έναν έντρομο οδηγό, ο οποίος βρισκόταν με τη φίλη του μέσα στο αυτοκίνητό του σταθμευμένο σε έναν περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, κοντά σε δασική περιοχή, που έχει μικρή κίνηση ιδιαίτερα το βράδυ. Κάποια στιγμή ο νεαρός οδηγός αντιλαμβάνεται κάποια άτομα να κινούνται προς το αυτοκίνητο και μάλιστα ένας απ' αυτούς με σίδερο σπάζει το τζάμι του συνοδηγού. Ο οδηγός προλαβαίνει και με όπισθεν απομακρύνεται από το σημείο, τραυματίζοντας μάλιστα τον έναν από αυτούς που προσπάθησαν να του πάρουν το αυτοκίνητο. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι ξεκίνησε ένας δεύτερος κύκλος ερευνών, καθώς το πρώτο σημείο -όπου έγιναν αντιληπτοί και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο- από το δεύτερο δεν απέχει πάνω από 3 χιλιόμετρα.

    Μέχρι το πρωί δεκάδες αστυνομικοί που συγχρόνως είχαν συγκεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή προσπαθούσαν να εντοπίσουν κάποιες κινήσεις. Από τα χαράματα ξεκίνησαν τις έρευνες με το ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο συνεχίζει της πτήσεις μέχρι αυτή την ώρα χωρίς όμως να εντοπίσει κάτι.

    Από νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι τα πέντε άτομα βρίσκονται είτε περιφερειακά σε δασική περιοχή είτε μπήκαν μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και καλούσαν τους πολίτες αν δουν κάτι ύποπτο να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, ένας ιδιοκτήτης ΙΧ -που κατοικεί στη βόρεια πλευρά της πόλης, πολύ κοντά στα σημεία που βρέθηκαν οι καταζητούμενοι- πήγε στην αστυνομία και δήλωσε κλοπή ενός παλιού αυτοκινήτου.

    Μάλιστα όπως ο ίδιος κατέθεσε είχε αφήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω σε αυτό από το βράδυ και έτσι όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι αστυνομικοί επωφελήθηκαν οι καταζητούμενοι και ίσως να έχουν αναχωρήσει με αυτό το αυτοκίνητο για άλλη περιοχή. Μάλιστα προσδιορίστηκε ο χρόνος της κλοπής από τις 4 σε έως τις 4.30 τα ξημερώματα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι καταζητούμενοι αλλά από τις κινήσεις τους οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για τους δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων.

    Από τα μεσάνυχτα οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια εξέλιξη. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή και δυνάμεις από γειτονικούς νομούς.

    [03] Πτώση πυλώνα φωτισμού σε σπίτι και ΙΧ στο Ηράκλειο, λόγω των ισχυρών ανέμων

    Σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των θυελλωδών νοτίων ανέμων που πνέουν στην Κρήτη, καταγράφησαν στο Ηράκλειο.

    Σημειώθηκαν ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο, ενώ ένας πυλώνας φωτισμού από το γήπεδο του ΟΦΗ στην περιοχή των Καμινίων, έπεσε πάνω σε σπίτι και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Ειδικότερα, από το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» ακυρώθηκαν δύο πτήσεις, ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί τρία αεροσκάφη -δύο της Αegean και το ένα τρίτο που εκτελούσε πτήση από το Τελ Αβίβ και είχαν ως προορισμό το Ηράκλειο- αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς το «Ελ. Βενιζέλος» λόγω? των δυνατών νοτιάδων.

    Επίσης, λίγο μετά τις 11 το πρωί, πυλώνας φωτισμού που βρίσκεται πάνω από τη θύρα 1 του γηπέδου του ΟΦΗ, έπεσε πάνω σε τρία αυτοκίνητα και ένα σπίτι, χωρίς ευτυχώς τη στιγμή εκείνη να περνά κάποιος πολίτης.

    Η πτώση του πυλώναπροκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στο σπίτι και τα αυτοκίνητα.

    [04] "Πολύ ευχαριστημένη" δηλώνει η Μέρκελ για τη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι είναι "πολύ ευχαριστημένη" με το αποτέλεσμα των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της Κύπρου, χάρη στο οποίο αποφεύχθηκε η χρεοκοπία αυτής της χώρας μέλους της Ευρωζώνης.

    Η Μέρκελ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής της στην πόλη Λάνγκενφελντ της νότιας Γερμανίας ότι η συμφωνία είναι σωστή για την Κύπρο διότι εξασφαλίζει πως αυτοί που συνέβαλαν στην κρίση θα πληρώσουν για να λυθεί.

    "Είμαι πολύ ευχαριστημένη που βρέθηκε την περασμένη νύκτα μια λύση και που καταφέραμε να αποφύγουμε μια χρεοκοπία", δήλωσε η Μέρκελ. "Πιστεύω πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι η σωστή".

    [05] ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία επιλογή, η επίτευξη λύσης εντός ευρώ

    Την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, εκφράζει η ΔΗΜΑΡ, για την επώδυνη, όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του Eurogroup, η οποία προσδιορίζει την κυριαρχία συντηρητικών πολιτικών που υπονομεύουν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Η περιπέτεια της Κύπρου ακυρώνει τους προπαγανδιστικούς μύθους για μονομερείς λύσεις που οδηγούν έξω από την ευρωζώνη", υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ και θεωρεί την επίτευξη λύσης εντός ευρώ ως αναγκαία επιλογή καθώς "μόνον έτσι η Κύπρος αποφεύγει την οικονομική και πολιτική απομόνωση και τη χρεοκοπία."

    Είναι θετικό γεγονός, σημειώνει ότι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ καθώς και η προστασία των καταθέσεων στα καταστήματα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μαζί με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

    "Η Κύπρος παραμένει μέρος του αγώνα για αλλαγή πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η ευρωπαϊκή ιδέα να ανανεωθεί στη συνείδηση των λαών, η οικονομική και η πολιτική ενοποίηση να προωθηθεί με αποφασιστικά βήματα", τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

    [06] ΝΔ: Αδιέξοδη και τυχοδιωκτική η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ευκαιρίες να ?δικαιώσει? την αδιέξοδη, τυχοδιωκτική πολιτική του! Δεν τον ενδιαφέρει η Κύπρος, δεν τον ενδιαφέρουν οι τράπεζες της Κύπρου, δεν τον ενδιαφέρουν οι καταθέσεις και το βιός των Κυπρίων. Τον ενδιαφέρουν μόνο στενά κομματικά οφέλη», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Στην Κύπρο, όμως, όλη αυτή η δημαγωγία του χρεοκόπησε. Άμεσα, απόλυτα και ολοφάνερα πλέον...», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία προστίθεται:

    «Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η ?εθνικά υπερήφανη στάση? σε οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, σε κανένα θέμα δεν έχει εθνικά υπερήφανη στάση. Σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα ζητάει πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας. Σε πολλά, δικαιώνει τα χειρότερα επιχειρήματα των εχθρών της Ελλάδας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Ελληνισμό στην πλήρη απομόνωση. Και καταγγέλλει όσους του αντιστέκονται. Ας καταγγέλλει όσο θέλει. Τώρα πια τον κατάλαβαν όλοι. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αλλά ούτε αυτό το έχει καταλάβει ακόμα?Αν το καταλάβαινε, θα έπρεπε να ντρέπεται. Αλλά πέρα που δεν καταλαβαίνει, δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή».

    [07] Για "τιμωρητική λύση στην Κύπρο" κάνει λόγο ο Ευ. Βενιζέλος

    Ανικανότητα να συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους της κυπριακής κρίσης, καταλογίζει στην ευρωζώνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

    Η δήλωση του κ. Βενιζέλου είναι η ακόλουθη:

    «Η σκέψη μας σήμερα, ημέρα της εθνικής επετείου, βρίσκεται στον κυπριακό λαό που βιώνει με ακραίο τρόπο τη μετατροπή μιας τραπεζικής και δημοσιονομικής κρίσης σε εθνικη δοκιμασία.

    Είμαστε, με όλη μας τη ψυχη, δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό και πρώτο μέλημά μας είναι να αποτραπούν τυχόν δυσμενείς διεθνοπολιτικές συνέπειες των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων. Η διεθνής υπόσταση και η ασφάλεια της Κύπρου είναι θεμελιώδης εθνική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Θα έπρεπε δε να είναι και θεμελιώδης προτεραιότητα της Ευρώπης που ως Ευρωζώνη αποδείχθηκε ανίκανη να συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους της κυπριακής κρίσης.

    Η Ευρωζώνη, μέσα στην οποία επικρατούν οι γνωστοί συσχετισμοί που έχουν στο επίκεντρό τους τη Γερμανία, επέλεξε την Κύπρο ως πεδίο "τιμωρίας και συνετισμού". Οι λόγοι δεν είναι χρηματοοικονομικοί και δημοσιονομικοί, αλλά πρωτίστως συμβολικοί και η επιλογή αυτή έγινε παρά το κόστος που μπορεί να έχει για το ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα.

    Οι κυπριακές πολιτικές δυνάμεις θα κάνουν μόνες τους την αποτίμηση των χειρισμών, όχι μόνο της τελικής φάσης, αλλά όλης της κρίσιμης περιόδου. Εμείς στην Ελλάδα, πιστεύω ότι έχουμε ήδη βγάλει τα συμπεράσματά μας για το ποια είναι η υπεύθυνη, ασφαλής, προοδευτική και πραγματικά πατριωτική στάση και ποια είναι τα όρια της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και της εθνοκαπηλείας.

    Ο ελληνικός λαός ζει τα τελευταία χρόνια την οδυνηρή εμπειρία της κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας. Ξέρει όμως πολύ καλά ότι καλύτερη και ασφαλέστερη εναλλακτική λύση, ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει. Η εθνική στρατηγική που επικύρωσε ο ελληνικός λαός τον περασμένο Ιούνιο οδηγεί στην εθνική ανάκαμψη με τρεις προϋπόθεσεις: αλήθεια, ενότητα, δουλειά».

    [08] Ομαλά εξελίχθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

    Ομαλά εξελίχθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και η διαμαρτυρία βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την Κύπρο έγινε χωρίς επεισόδια.

    Η Αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα ασφάλειας και δεν επέτρεψε σε πολίτες να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, που ήταν δίπλα στο κτίριο το οποίο στεγάζει το προξενείο της Γερμανίας, ούτε σε απόσταση 150 μέτρων αριστερά και δεξιά της εξέδρας και απέναντι από αυτή, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανάμεσα τους οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης, παρατάχθηκαν στην άκρη του δρόμου, απέναντι περίπου από το ξενοδοχείο "Μακεδονίας-Παλάς, κρατώντας σημαίες της Κύπρου και πανό που έγραφε "είμαστε όλοι Κύπριοι μαζί θα διώξουμε τρόικα -Μνημόνια". Φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στον κυπριακό λαό και εναντίον της τρόικας σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, και μόλις ολοκληρώθηκε βγήκαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έκαναν πορεία με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Εκεί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν κάποιοι νεαροί, χωρίς αποτέλεσμα.

    '

    Οσο ήταν σε εξέλιξη η παρέλαση, στην πλατεία του Λευκού Πύργου υπήρχε συγκέντρωση συμπαράστασης στην Κύπρο, με πρωτοβουλία κινήσεων πολιτών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης οι συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο έκαναν πορεία μέχρι το προξενείο της Γερμανίας. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, έδωσε το "παρών" στην παρέλαση, αλλά δεν κάθισε στην εξέδρα των επισήμων, παρά λίγα μέτρα πιο μακριά, μόνος του, και όπως είπε η στάση αυτή ήταν δική του επιλογή. Ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση ήταν λιγότερος από άλλες φορές.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος δήλωσε: "Απολαύσαμε από τα παιδιά μας μια λαμπρή παρέλαση. Μια παρέλαση που γίνεται για να τιμήσουμε τους ηρωικούς προγόνους μας. Αυτοί απέδειξαν πέρα από κάθε λογική, όταν οι Ελληνες είναι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Ετσι και τώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρόλα αυτά, μπορούμε, με την ενότητα, θέτοντας στόχους, με τους αγώνες και τις θυσίες, όπου χρειάζεται, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δούμε καλύτερες ημέρες".

    [09] Με συνθήματα κατά των μνημονίων και στήριξης της Κύπρου οι εορτασμοί της εθνικής επετείου στην Πελοπόννησο

    Εν μέσω συνθημάτων στήριξης της Κύπρου και κατά των μνημονίων, με την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

    Στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών επίσημη δοξολογία για την εθνική επέτειο και κατά την διάρκεια της παρέλασης μια ομάδα από την αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή Πολιτών Φορέων Αρκαδία είχε αναρτήσει πανό και φώναζε συνθήματα στήριξης της Κύπρου, χωρίς να δημιουργηθεί περεταίρω ζήτημα.

    Στο Ναύπλιο, ομάδα πολιτών είχε σηκώσει πανό που έγραφε «ΟΧΙ στο Δ' ΡΑΪΧ» με φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελάριου και ναζιστικά σύμβολα. Φώναζαν συνεχώς συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, κατά των πολιτικών και υπέρ της Κύπρου, ενώ στο τέλος προσπάθησαν να κινηθούν προς την εξέδρα των επισήμων, που βρισκόταν ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής 'Αγγελος Συρίγος, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες κι ο δήμαρχος, χωρίς όμως να το κατορθώσουν αφού εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν την παρέλαση.

    Στην Καλαμάτα, ομάδα πολιτών φώναζαν συνθήματα κατά των μνημονίων και υπέρ της Κύπρου, με πλακάτ και πανό σε όλη την διάρκεια της παρέλασης, που έγινε υπό την αυστηρή εποπτεία δυνάμεων της αστυνομίας παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Στο τέλος της παρέλασης και αφού είχαν αποχωρήσει οι επίσημοι, οι πολίτες που διαμαρτύρονταν έκαναν πορεία διαμαρτυρίας.

    [10] Χωρίς επεισόδια οι παρελάσεις στην Κρήτη

    Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25η Μαρτίου, ενώ οι εκπρόσωποι των αρχών δεν ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων, αλλά παρακολούθησαν την παρέλαση κάτω από αυτήν. Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, ενώ είχαν τοποθετηθεί και κιγκλιδώματα, στην περιοχή.

    Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη που συνοδεύτηκε απο αποδοκιμασίες μερίδας πολιτών προς τους εκπρόσωπους των αρχών.

    Στη συνέχεια, ξεκίνησε η παρέλαση, στην πλατεία Ελευθερίας όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, παρουσία του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ,του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, του βουλευτή Μάξιμου Σενετάκη, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρέλαση όχι από την εξέδρα, αλλά κάτω απ' αυτήν.

    Στη συνέχεια οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την μνημονιακή και την κυβερνητική πολιτική ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

    Νωρίτερα και πριν την έναρξη της παρέλασης, επικράτησε ένταση στην οδό Αβέρωφ, όταν οι αστυνομικοί αρνήθηκαν σε μέλη κινημάτων να προσεγγίσουν τον χώρο της παρέλασης, ενώ προσήχθη και ένα άτομο που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο.

    Στο μεταξύ, μικροένταση επικράτησε στον 'Αγιο Νικόλαο ενώ υπήρξαν και τρεις προσαγωγές όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο άνδρες και μια γυναίκα προσπάθησαν να κατεβάσουν σημαία της ΕΕ.

    Χωρίς προβλήματα και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά η παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

    Ο χώρος όπου βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων είχε αποκλειστεί σε ακτίνα 100 μέτρων από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο, ωστόσο η παρέλαση στην οποία συμμετείχαν τμήματα της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας των ενόπλων δυνάμεων και παραδοσιακοί σύλλογοι πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα.

    Στην παρέλαση συμμετείχε και ο σύλλογος Κυπρίων που δραστηριοποιείται στα Χανιά τα μέλη του οποίου φώναξαν το σύνθημα , «κάτω τα χέρια από την Κύπρο».

    Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά στους επισήμους της πόλης και φώναζαν συνθήματα κατά την διάρκεια της παρέλασης ενώ μερίδα μαθητών έκανε παρέλαση με μαύρα περιβραχιόνια.

    [11] Επεισοδιακός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Λουτράκι

    Ένταση και συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων σε Περαχώρα και Λουτράκι, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία Ευστάθιος Μπούκουρας κατάθετε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων.

    Στην Περαχώρα τρία άτομα αποδοκίμασαν τον βουλευτή, με πρώτη μια γυναίκα και το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

    Στο Λουτράκι, όμως, την ώρα που ο ίδιος βουλευτής πήγε να καταθέσει στεφάνι εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, ένας νεαρός έτρεξε πίσω του πήρε το στεφάνι πριν προλάβει να το αγγίξει και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε μια άνευ προηγουμένου συμπλοκή σώμα με σώμα, με τους αστυνομικούς στη μέση να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη και τον κόσμο να αποδοκιμάζει.

    Στο τέλος, η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών για να ελέγξει την κατάσταση κι ακολούθησαν συλλήψεις. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με νέο επεισόδιο, αφού όταν ήρθε η ώρα να καταθέσει στεφάνι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου, αυτός αρχικά καθυστέρησε κι όταν έφτασε, λέγοντας συνεχώς τη λέξη «ντροπή σας», πήρε το στεφάνι και κυριολεκτικά το πέταξε στο μνημείο πεσόντων -συνεχίζοντας να φωνάζει την ίδια λέξη- με τους πολίτες, άλλοι να τον χειροκροτούν κι άλλοι να τον αποδοκιμάζουν.

    [12] Μικροεπεισόδια και ένταση στις παρελάσεις σε Πάτρα και Πύργο

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν από το τέλος της παρέλασης, για τη σημερινή εθνική επέτειο.

    Ειδικότερα, φοιτητές, σπουδαστές, αλλά και μέλη άλλων κοινωνικών ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Κολοκοτρώνη, επιχείρησαν να μπουν στην οδό Αγίου Ανδρέου, μόλις πέρασαν και τα τελευταία στρατιωτικά τμήματα.

    Όμως οι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση, αλλά και η αποχώρηση των επισήμων από την ειδική εξέδρα. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν για δεύτερη φορά να εισέλθουν στην Αγίου Ανδρέου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

    Αμέσως μετά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών μπουκάλια με νερό.

    Τελικά, έπειτα από λίγη ώρα οι διαδηλωτές εισήλθαν στην Αγίου Ανδρέου και έκαναν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, κατά της τρόικας, κατά του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπέρ της Κύπρου κ.α.

    Λίγη ώρα νωρίτερα και κατά την διάρκεια της παρέλασης, αντιπροσωπεία σπουδαστών με τη συνοδεία της Αστυνομίας, κατευθύνθηκε μπροστά από την εξέδρα των επίσημων και ανήρτησαν πανό κατά του σχεδίου «Αθηνά».

    Επίσης, νωρίς το πρωί, μέλη του ΕΠΑΜ άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Τώρα είναι η ώρα, ελευθερία ή θάνατος», μπροστά από το κάστρο της Πάτρας και κατά μήκος των σκαλιών της Αγίου Νικολάου.

    Στο μεταξύ, ένταση υπήρξε και στον Πύργο της Ηλείας, όταν σπουδαστές που θέλησαν να μπουν με πορεία στην παρέλαση, εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να προσαχθούν τρία άτομα στην Αστυνομική Διεύθυνση.

    Μετά το τέλος της παρέλασης και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι.

    Στο Αγρίνιο σπουδαστές και μέλη κοινωνικών ομάδων έκαναν πορεία μετά το τέλος της παρέλασης, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.

    [13] Επεισόδια στην Κοζάνη για την κατάθεση στεφανιού από τη Χρυσή Αυγή

    Επεισόδια δημιουργήθηκαν στην Κοζάνη, με αφορμή την κατάθεση στεφανιού από αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, στο μνημείο των ηρώων, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Μέλη του ΚΚΕ και αντιεξουσιαστές έκαναν παρέμβαση, λίγο πριν αρχίσει η τελετή της κατάθεσης στεφανιών, και απαίτησαν να μην καταθέσει η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας "έξω οι ναζιστές". Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους εμπόδισε να φτάσουν στο χώρο και ακολούθησαν συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές, στη διάρκεια των οποίων έγινε και μια προσαγωγή. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι.

    Τελικά, η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στεφάνι. Οπως έγινε γνωστό, είχε δημοσιοποιήσει από μέρες την πρόθεσή της να καταθέσει στεφάνι και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφάνθηκε ότι με βάση το πρωτόκολλο μπορεί να καταθέσει. Παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

    [14] Χάνονται 100 εκατ. ευρώ από το κεφάλαιο της Εκκλησίας, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

    «Το κεφάλαιο της Εκκλησίας, που ήταν πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι έχει απωλεσθεί», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πόσο θα επηρεαστεί η Εκκλησία από τις μετοχές που έχει στην Τράπεζα Κύπρου.

    Ο κ. Χρυσόστομος, σχολιάζοντας τη συμφωνία με το Eurogroup, είπε ότι «αντί του λαού, έγινε πιο φτωχό το κράτος».

    Θα υπάρξουν, τόνισε, αρκετές δυσκολίες, κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους και οι πεινασμένοι θα πολλαπλασιαστούν, γι αυτό και η Εκκλησία θα πρέπει να μεριμνήσει.

    Ο λαός, είπε ο Μακαριώτατος, ξέρει να ζει με σπατάλες, αλλά και με τα λίγα και σημείωσε ότι όσοι φταίνε για την κατάσταση, θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί, διότι δεν γίνεται να ταλαιπωρείται ο λαός και να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε όσους ευθύνονται».

    [15] Ο Μοσκοβισί λέει πως δεν είναι "ο στραγγαλιστής του κυπριακού λαού"

    Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί αρνήθηκε σήμερα στη Στοκχόλμη πως είναι "ο στραγγαλιστής του κυπριακού λαού" και καταδίκασε για μια ακόμη φορά τις επιθέσεις του Κόμματος της Αριστεράς εναντίον του.

    Ο Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη σουηδική πρωτεύουσα για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Άντερς Μποργκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στους δημοσιογράφους για το γεγονός ότι στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου απορρίφθηκε η φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ.

    "Υπάρχει προστασία των καταθέσεων: αυτό είναι μια αρχή που πρέπει να είναι απαραβίαστη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

    "Αυτή ήταν πάντα η γαλλική θέση, είναι αυτή που ανέκαθεν υπερασπιζόμουν εξαρχής, είτε αρέσει είτε όχι σ' αυτούς που βλέπουν σε μένα δεν ξέρω κι εγώ ποιόν στραγγαλιστή του κυπριακού λαού, και είναι αυτή που τελικώς επικράτησε", πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός.

    Ερωτηθείς για τις επικρίσεις του συμπροέδρου του Κόμματος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος δήλωσε πως ο Μοσκοβισί έχει "μια συμπεριφορά κάποιου που δεν σκέπτεται πλέον στα γαλλικά, που σκέπτεται στη γλώσσα της διεθνούς οικονομίας", και γι' αυτές του εθνικού γραμματέα του ίδιου κόμματος, του Φρανσουά Ντελαπιέρ, ο οποίος τον κατέταξε ανάμεσα στα "17 καθάρματα της Ευρώπης", ο Μοσκοβισί δήλωσε πως έχει σοκαριστεί.

    "Μου έχουν προκαλέσει μεγάλο σοκ. Όταν ένας άνθρωπος δίνει τόσο πολύ από το χρόνο του, όλη την ενέργειά του, όλη την αφοσίωσή του στην υπηρεσία της χώρας του σε μια κατάσταση κρίσης, ακόμη κι αν κάποιος δεν συμμερίζεται τις ιδέες του, δεν τον χαρακτηρίζει έτσι", υπογράμμισε.

    "Δεν πρέπει να υπερβαίνουμε ορισμένα όρια", τόνισε ο σοσιαλιστής υπουργός. "Τι ήθελαν; Μια δημοκρατία σε κρίση, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι εύθραυστη. Και ο ρόλος των πολιτικών είναι να ανεβάζουν το επίπεδο της συζήτησης, όχι να το χαμηλώνουν", δήλωσε.

    "Εξάλλου είναι βαθιά βλακώδες και άδικο. Η Γαλλία, δια της φωνής μου, από την αρχή της υπόθεσης αυτής, υπήρξε αντίθετα αυτή που πάντα υποστήριζε ότι δεν πρέπει να θιγούν οι καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ", υπενθύμισε.

    "Από τη στιγμή που υπήρχε αυτή η συμφωνία, τι θέλατε να κάνω; Δεν είμαι Ζορό. Δεν είμαι Σούπερμαν", τόνισε ο Μοσκοβισί.

    Οι επικρίσεις αυτές σε βάρος του Μοσκοβισί καταγγέλθηκαν έντονα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, κυρίως από τον πρώτο γραμματέα του, τον Αρλέμ Ντεζίρ, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για την προσφυγή σ' ένα "λεξιλόγιο της δεκαετίας του '30".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 March 2013 - 14:30:25 UTC