Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν στις 12.00 οι τράπεζες στην Κύπρο
  • [02] Χωρίς γιατρούς σήμερα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά
  • [03] "Πράσινο φως" για αξιοποίηση αεροδρομίων και λιμένων
  • [04] Συνεχίζει ο Διώτης την κατάθεσή του στην Προανακριτική
  • [05] Ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου η Σαντορίνη
  • [06] Σπουδαστικά συλλαλητήρια απ΄άκρου σ΄άκρο της χώρας
  • [07] Η μακροβιότητα των Ικαριωτών στο "μικροσκόπιο"
  • [08] "Φουσκώνουν" οι οφειλές προς το Δημόσιο

  • [01] Ανοίγουν στις 12.00 οι τράπεζες στην Κύπρο

    Σήμερα θαανοίξουν οριστικά οι κυπριακές τράπεζες, αποφάσισαν την Τετάρτη ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, και ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, αλλά με κάποιους περιορισμούς στις συναλλαγές.

    Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας , Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν για το κοινό στις 12 το μεσημέρι και θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις 18.00.

    Το Διάταγμα, που εκδόθηκε, έχει και διάταξη επαναπατρισμού, σύμφωνα με την οποία κάθε πρόσωπο (φυσικό και νομικό), που κατοικεί στη Δημοκρατία υποχρεούται να μεταφέρει στη χώρα, εντός δύο εβδομάδων από την απόκτησή τους, όλα τα χρήματα που αποκτά (μετά την έναρξη ισχύος του Διατάγματος) από εξαγωγές ή και από την πώληση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός της Δημοκρατίας.

    Εξάλλουο, πέντε δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΚΤ για την ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών, που θα ανοίξουν, μετέφερε στην Κύπρο αεροσκάφος από τη Γερμανία, που έφτασε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

    Ωστόσο στα χαρτιά του αεροσκάφους αναγραφόταν ότι μεταφέρονταν ομόλογα «bonds», προφανώς για να μην αποκαλυφθεί ότι το φορτίο ήταν χρήματα.

    Τα χρήματα φορτώθηκαν σε 4, σύμφωνα με άλλους σε 6 κοντέινερ και με συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης έφθασαν στην Λευκωσία για να φυλαχθούν στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας. Σε όλη την διαδρομή υπερίπταντο πάνω από τα κοντέινερ ελικόπτερα της αστυνομίας.

    [02] Χωρίς γιατρούς σήμερα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα.

    Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στηρίζει και παρέχει κάλυψη στις επισχέσεις και λοιπές κινητοποιήσεις των γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευόμενων, όπως ακριβώς αυτές αποφασίζονται στις συνελεύσεις τους, και προγραμματίζει να προβεί σε νομικές ενέργειες έναντι των διοικήσεων των νοσοκομείων για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του 2012, με νομική και οικονομική κάλυψη από την Ένωση.

    Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται ήδη, εδώ και αρκετές μέρες, οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία «Τζάνειο», «Κρατικό Νίκαιας», «Μεταξά» και «Άγιοι Ανάργυροι».

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται, επίσης, για την έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα -όπως αναφέρει- 150 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να είναι κλειστές, «θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

    [03] "Πράσινο φως" για αξιοποίηση αεροδρομίων και λιμένων

    Στην «τελική ευθεία» εισέρχεται η διαδικασία για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ενώ, παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να αναδειχτούν οι πλειοδότες και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό και επιταχύνεται η διαδικασία για την παραχώρηση των πρώτων τεσσάρων τουριστικών λιμένων.

    Τις εν λόγω κινήσεις ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και ειδικότερα:

    - Αξιοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων: Εγκρίθηκαν η διαδικασία και οι όροι για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων, που χωρίζονται σε δύο ομάδες και περιλαμβάνουν 7- 10 αεροδρόμια η κάθε μία. Η 1η ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου. Η 2η ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

    - Αξιοποίηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων ('Αλιμος, Πόρος, Ύδρα, Νέα Επίδαυρος): Εγκρίθηκαν η διαδικασία και οι όροι για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων, η οποία απαρτίζεται από (α) τη μαρίνα Αλίμου, (β) το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, (γ) μέρος του λιμένα Ύδρας και (δ) μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

    - Τελική φάση διαγωνισμού για την πώληση έξι ακινήτων στο εξωτερικό: Αποσφραγίστηκαν συνολικά 10 έγκυρες οικονομικές προσφορές, από το σύνολο 11 προσφορών που κατατέθηκαν από επενδυτές για τα ακίνητα εξωτερικού (με την παρουσία εκπροσώπων τους που αποφάσισαν να παραστούν). Μία προσφορά απορρίφθηκε, καθώς δεν είχε υποβληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διαγωνιστική διαδικασία. Ειδικότερα, αποσφραγίστηκαν τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στο Λονδίνο, τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στη Λευκωσία, δύο προσφορές για το ακίνητο στο Βελιγράδι και μια προσφορά για το ακίνητο στις Βρυξέλλες. Δεν υποβλήθηκαν προσφορές για τα ακίνητα στην Τασκένδη και στη Λιουμπλιάνα. Τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συνοδευτικών δικαιολογητικών των προσφορών, ώστε να αναδειχτούν οι πλειοδότες και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

    [04] Συνεχίζει ο Διώτης την κατάθεσή του στην Προανακριτική

    Συνεχίζει σήμερατο πρωί, μετά την χθεσινή μαραθώνια κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

    Σήμεραεπίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας ενώ επόμενος μάρτυρας θα είναι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φέρεται να είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

    [05] Ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου η Σαντορίνη

    Το μεγαλύτερο νησί του Μπελίζ, το Αμπέργκρις Κέι, ένας δημοφιλής προορισμός για τους αυτοδύτες, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 10 καλύτερων νησιών του κόσμου σε μια έρευνα για ταξιδιώτες που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Η δυτική χώρα της Καραϊβικής, η οποία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο μετά το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ της Αυστραλίας, "νίκησε" έναν άλλο προορισμό της Καραϊβικής, το Σεν Τζον στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, και βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου που καταρτίζει ο όμιλος TripAdvisor.

    Την τρίτη θέση εξασφάλισε το νησί Μπόρα-Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας στον Ειρηνικό Ωκεανό που περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και έναν ύφαλο και είναι δημοφιλές για τα ξενοδοχεία του με τα μπανγκαλόου που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από τη θάλασσα.

    "Το Αμπέργκρις Κέι διαθέτει εκατοντάδες εντυπωσιακά σπήλαια από ασβεστόλιθο, ελισσόμενους καταρράκτες, και τροπικά δάση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της TripAdvisor Έμμα Σο.

    Η λίστα του TripAdvisor για τα καλύτερα νησιά του κόσμου βασίστηκε σε εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες από διεθνείς τουρίστες στην ιστοσελίδα του για τα ταξίδια το περασμένο έτος.

    Το ευρωπαϊκό νησί με την υψηλότερη βαθμολογία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο είναι η Σαντορίνη, με τις παραλίες της με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, τα βαμμένα με λευκό ασβεστόχρωμα σπίτια της και την εκπληκτική της θέα στην θάλασσα και το ηφαίστειο.

    Η Σαντορίνη είναι επίσης πρώτη σε μια ξεχωριστή λίστα με τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά όπου και άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Νάξος, και η Ζάκυνθος, κατέλαβαν σημαντικές θέσεις.

    Ακολουθούν οι κατάλογοι του TripAdvisor με τα κορυφαία νησιά:

    Στον κόσμο

    1. Αμπεργκρις Κέι-Μπελίζ

    2. Σεντ Τζον-Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι-Καραϊβική

    3. Μπόρα Μπόρα-Γαλλική Πολυνησία

    4. Νησί Σαν Χουάν-Ηνωμένες Πολιτείες

    5. Σαντορίνη-Ελλάδα

    6. Ίλα Μουχέρες-Μεξικό

    7. Μοορέα-Γαλλική Πολυνησία

    8. Κο Τάο-Ταϊλάνδη

    9. Νήσος του Πάσχα-Χιλή

    10. Nόζι Μπε-Μαδαγασκάρη

    [06] Σπουδαστικά συλλαλητήρια απ΄άκρου σ΄άκρο της χώρας

    Συλλαλητήρια οργανώνουν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σπουδαστικοί σύλλογοι ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά».

    Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών της πόλης οργανώνουν συγκέντρωση στις 11.00 μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην κινητοποιήση θα συμμετέχουν σπουδαστές και φοιτητές από τις Σέρρες.

    Στην Αθήνα, η συγκέντρωση οργανώνεται για τις 13.00 στην Ομόνοια. Συμμετοχή αποφάσισαν οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Λευκάδας, οι σύλλογοι οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας και Εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου.

    Εξάλλου, οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού και Φυσικού Πάτρας, Πληροφορικής Χαροκόπειου και ο σύλλογος οικότροφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας στηρίζουν την κινητοποίηση και καλούν τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή.

    Στην Ξάνθη, στη γενική τους συνέλευση οι φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν ανάλογη κινητοποίηση το πρωί, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», αλλά και ζητώντας δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.

    [07] Η μακροβιότητα των Ικαριωτών στο "μικροσκόπιο"

    Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για τη μακροβιότητα των Ικαριωτών, τη σχέση της τεστοστερονης με την καρδιαγγειακή νόσο και τους νέους τρόπους αντιμετώπισης της υπέρτασης αναμένεται να γίνουν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιαγγειακής Ιατρικής CARDIO ATHENA 2013, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 29 και 30 Μαρτίου.

    Σε συνέντευξη Τύπου, επιστήμονες τόνισαν ότι πρόσφατα δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων. Όπως, μάλιστα, δείχνουν τα δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο. Οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις συγκλίνουν στον τρόπο ζωής των κατοίκων της Ικαρίας, που δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων. Φαίνεται ότι η μακροχρόνια κατανάλωση μεσογειακού τύπου διατροφής σε συνδυασμό με την ορεσίβια ζωή και τη χαλιναγώγηση του στρες να έχουν σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως οι ακριβείς μηχανισμοί να έχουν διευκρινιστεί πλήρως.

    Η παρατηρούμενη μακροβιότητα στην Ικαρία έρχεται σε αντιπαράθεση με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα που συνδύαζαν τη μακροβιότητα με το υψηλότερο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, καθώς η Ικαρία αποτελεί ένα ακριτικό νησί με πολύ χαμηλούς δείκτες οικονομικής ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό της νήσου είναι η ορεινή διαμόρφωση του εδάφους, το γρανιτώδες πέτρωμα στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, η διαμονή μέρους του πληθυσμού σε υψηλό υψόμετρο που ακμάζει η συλλογή και η βρώση βοτάνων και χόρτων, που σε συνδυασμό με την παρουσία ιχνοστοιχείων και βαρέων μετάλλων στο έδαφος και στα ύδατα και σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής, αποτελούν ενδιαφέροντα σημεία για περαιτέρω επιστημονική έρευνα.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα ποσοστά μακροβιότητας δεν εμφανίζουν ομοιομορφία μεταξύ των διάφορων περιοχών της νήσου, με το βορειοανατολικό τμήμα (περιοχή Ραχών) να έχει τα υψηλότερα ποσοστά (1,1%) και το νότιο τμήμα (περιοχή Αγ.Κήρυκου) τα χαμηλότερα (0,6%). Οι περιοχές αυτές διαφέρουν ως προς τις μετεωρολογικές συνθήκες και τις εδαφικές ιδιομορφίες (γρανιτώδες πέτρωμα στο βόρειο τμήμα και ασβεστόλιθος στο νότιο τμήμα με σημαντική διαφορά στην περιβαλλοντική ακτινοβολία).

    Οι περιβαλλοντικές συνθήκες δύναται να επηρεάζουν τη συγκέντρωση ιχνοστοιχείων και μετάλλων στο έδαφος και στα ύδατα που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Επίσης διερευνάται και η θετική επίδραση που μπορεί να έχει ο ελληνικός καφές στη μακροβιότητα των κατοίκων.

    Οι επιστήμονες όσον αφορά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, τόνισαν ότι η ανθεκτική υπέρταση η οποία ορίζεται σήμερα ως αρτηριακή πίεση, η οποία παραμένει αρρύθμιστη παρά τη λήψη 3 ή περισσοτέρων αντιυπερτασικών φαρμάκων στις μέγιστες ανεκτές δοσολογίες εκ των οποίων το ένα είναι διουρητικό, αφορά περίπου το 5-10% του συνόλου των υπερτασικών ασθενών.

    Οι ειδικοί αναφέρθηκαν και στη σχέση τεστοστερόνης και καρδιαγγειακής νόσου και όπως τόνισαν, οι παραδοσιακές αντιλήψεις υποστήριζαν ότι η τεστοστερόνη είναι ο κύριος παράγοντας για την πρωιμότερη (κατά 10 έτη) εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Ωστόσο, δεδομένα που συσσωρεύτηκαν έκτοτε, έχουν ανατρέψει αυτή τη θεώρηση. Πιο συγκεκριμένα, σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε υγιή άτομα, άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, ασθενείς με γνωστή καρδιαγγειακή νόσο και προσφάτως σε μελέτη σε υπερτασικούς ασθενείς, η χαμηλή (και όχι η υψηλή) τεστοστερόνη σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρων και μη καρδιαγγειακών συμβατών. Αντιστρόφως, ο κίνδυνος βρέθηκε ότι είναι μειωμένος κατά 30% στα άτομα άνω των 70 ετών με λίγο υψηλότερες τιμές τεστοστερόνης, δηλαδή στις μεγαλύτερες ηλικίες η τεστοστερόνη δρα προστατευτικά.

    [08] "Φουσκώνουν" οι οφειλές προς το Δημόσιο

    Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1,3 δις ευρώ δημιουργήθηκαν το δίμηνο Ιανουάριος ? Φεβρουάριος 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Στο ίδιο διάστημα ωστόσο παρατηρήθηκαν εισπράξεις των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 488 εκατ ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων αυτών προς το δημόσιο να ανέλθει σε 55,307 δις ευρώ.

    Πρόκειται κυρίως για το αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκούν οι εφορίες προς τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών μέσω της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ενώ η δημιουργία των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την αδυναμία φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υψηλές φορολογικές υποχρεώσεις τους.

    Στο μεταξύ με εγκύκλιο του προς τις εφορίες ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων κ Χάρης Θεοχάρης δίνει εντολές για την άμεση και ενός 20 ημερών επιστροφή του ΦΠΑ προς τους δικαιούχους για τους οποίους δεν απαιτείται έλεγχος ενώ στην περίπτωση που η πραγματοποίηση προσωρινού ελέγχου είναι αναγκαία η επιστροφή σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον εντός 3μηνου.

    Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το ποσό του ΦΠΑ που εκκρεμεί για να επιστραφεί στους δικαιούχους, ανέρχεται σε 1,1 δις ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 March 2013 - 6:30:23 UTC