Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν το επίδομα ανεργίας
  • [02] Τον Ιούνιο ξεκινά η διαδικασία υποβολής προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [03] Μεγάλο πρόστιμο στους Dolce και Gabbana για φοροδιαφυγή
  • [04] Την πρότασή της για άμεση ανάληψη δράσεων για την ανεργία, επαναφέρει η ΔΗΜΑΡ
  • [05] Απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ο Ν. Αναστασιάδης
  • [06] Ο N. Aναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ να μετάσχουν στην κυβέρνηση
  • [07] Η Παρί θέλει να κρατήσει τον Μπέκαμ

  • [01] Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν το επίδομα ανεργίας

    Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους διευκρινίζει, με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.

    Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε. και Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον Ο.Γ.Α., το Ν.Α.Τ., ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά.

    Βασική προϋπόθεση είναι, επίσης, οι δικαιούχοι να έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους. Το βοήθημα είναι 360 ευρώ το μήνα και καταβάλλεται για τρεις τουλάχιστον μήνες από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Ο.Α.Ε.Δ. Για τη χορήγηση βοηθήματος έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια, ενώ απαιτείται σωρευτικά η συνδρομή ορισμένων προϋποθέσεων.

    [02] Τον Ιούνιο ξεκινά η διαδικασία υποβολής προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Το αργότερο τον Ιούνιο, ξεκινά η διαδικασία υποβολής προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έως το τέλος του 2013 ή αρχές του 2014 θα πρέπει να έχει προκύψει ο ανάδοχος, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, μετά το τέλος σύσκεψης που είχε με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τις διοικήσεις των εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ROSCO.

    Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο υπουργός, αφού μεταφέρθηκαν οι μετοχές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, προχωρά πλέον η διαδικασία αποκρατικοποίησης και ο επενδυτής θα πρέπει να διαθέτει όχι μόνο κεφάλαια, αλλά εμπειρία στις σιδηροδρομικές μεταφορές και στρατηγική.

    «Υπήρξε μια μακρόχρονη διαδικασία που άρχισε με το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ το 2008, υπήρξαν πολλά βήματα ώστε το 2012 η εταιρεία να έχει πλήρως αναδιαρθρωθεί και να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως, πλέον, τα πράγματα προχωρούν ομαλά, μιας και αντιμετωπίστηκαν ζητήματα που ήταν ανοικτά σε νομικό επίπεδο με την ΕΕ.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι ενιαίος ο διαγωνισμός.

    [03] Μεγάλο πρόστιμο στους Dolce και Gabbana για φοροδιαφυγή

    Οι ιταλοί στυλίστες του οίκου Dolce & Gabbana καταδικάσθηκαν σε δεύτερο βαθμό να πληρώσουν ένα τεράστιο πρόστιμο 343 εκατομμυρίων ευρώ για μια υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά θα προσφύγουν τώρα στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, κάτι που στην Ιταλία αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής, αναφέρουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

    Το εφετείο δικαίωσε την ιταλική Εφορία, η οποία έχει επιβάλει στους Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα ένα βαρύ πρόστιμο 343,4 εκατομμυρίων ευρώ συν τους τόκους, έκαναν γνωστό πηγές που γνωρίζουν το θέμα και τιςοποίες επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

    Στην ετυμηγορία διαπιστώνεται "μια στάση παραβίασης της νομοθεσίας με μόνο στόχο να υπάρξει φορολογικό πλεονέκτημα", σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADN Kronos που είχε πρόσβαση σ' αυτή.

    Οι δύο στυλίστες δικάζονταν από τον περασμένο Δεκέμβριο και για δεύτερη φορά --μετά την ακύρωση από το Ακυρωτικό Δικαστήριο μιας πρώτης διαδικασίας που είχε τελειώσει με την αθώωσή τους-- επειδή στέρησαν παρανόμως από την εφορία περίπου 840 εκατ. ευρώ μέσω ανακριβειών στις δηλώσεις των εισοδημάτων τους.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Την πρότασή της για άμεση ανάληψη δράσεων για την ανεργία, επαναφέρει η ΔΗΜΑΡ

    Την πρότασή της για άμεση ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, επαναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

    Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι στις προτάσεις του κόμματος, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων κι η πρόταση για δράσεις ένταξης σε προγράμματα άμεσης δημιουργίας θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, προγράμματα τα οποία αφορούν, κατά προτεραιότητα, ανέργους που ζουν σε νοικοκυριά, στα οποία δεν υπάρχει ενήλικας εργαζόμενος.

    [05] Απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ο Ν. Αναστασιάδης

    «Δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον αναμένονται χρήματα από την Ελλάδα.

    Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι έδινε προνομιακές πληροφορίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. «Ένα θέλω, πριν και πάνω από όλα, να πω: ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίνω μάχες για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές (πληροφορίες)», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τα όσα έχουν δημοσιευτεί για λίστες με ονόματα ατόμων, που φέρονται με βάση τις λίστες αυτές να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

    [06] Ο N. Aναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ να μετάσχουν στην κυβέρνηση

    O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση, δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος.

    «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσόπουλος, στενός συνεργάτης από χρόνια του Κυπρίου προέδρου.

    Η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη «παρέλαβε ένα χάος» προσθέτει ο Κύπριος υπουργός και αποκαλύπτει ότι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση για συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης και έξοδο από την οικονομική κρίση, που μαστίζει την Κύπρο.

    Ο Κύπριος υπουργός παραδέχεται ότι «δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και ίσως κάναμε και λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στον ευρωπαϊκό χώρο». Σημειώνει επίσης ότι χρειάζεται ένα έκτακτο τριετές σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη.

    [07] Η Παρί θέλει να κρατήσει τον Μπέκαμ

    Μπορεί να μην έχει προσφέρει πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο η παρουσία του Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο έμψυχο δυναμικό της Παρί Σεν Ζερμέν, προσδίδει κύρος και εξασφαλίζει προβολή στην γαλλική ομάδα, που μετά από αρκετά χρόνια είναι «αγκαλιά» με το σαμπιονά.

    Άλλωστε τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι, είχαν αποκλειστικά και μόνο αυτόν τον στόχο για τους Αραβες ιδιοκτήτες, οι οποίοι διά στόματος του προέδρου, Νασερ Αλ Κελαϊφι, εξέφρασαν την επιθυμία να διατηρήσουν στις τάξεις της ομάδας τον 37χρονο Άγγλο σούπερ σταρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 April 2013 - 12:30:24 UTC