Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα ίχνη από Νεάντερταλ ήλθαν στο φως σε σπήλαιο της Μάνης
  • [02] Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία στην ευρωζώνη
  • [03] Μέλος του Ολυμπιακού ο Καντονά!
  • [04] Νυμφαίο: Πέθανε στον χειμέριο ύπνο η 17χρονη αρκούδα από το Βελιγράδι
  • [05] Π. Καμμένος: Η ευχή μας είναι η Κύπρος να μην μπει στη διαδικασία του εκβιασμού
  • [06] Να αρχίσει από τον ίδιο η Ερευνητική Επιτροπή, ζήτησε ο Ν. Αναστασιάδης
  • [07] Στη ΓΑΔΑ ο πρώην προέδρος της ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος

  • [01] Νέα ίχνη από Νεάντερταλ ήλθαν στο φως σε σπήλαιο της Μάνης

    Οστά και εργαλεία από Νεάντερταλ εντόπισε μια ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών στο σπήλαιο Καλαμάκια στη δυτική ακτή της Μάνης.

    Η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση των επιστημόνων για την ισχυρή παρουσία των Νεάντερταλ, συγγενών του ανθρώπου, στη Μάνη κατά την Ύστερη Πλειστόκαινο εποχή, καθώς στο γειτονικό σπήλαιο Λακωνίς έχει ήδη ανακαλυφθεί ένα δόντι από Νεάντερταλ.

    Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης εξέλιξης "Journal of Human Evolution", έγινε με επικεφαλής την παλαιοανθρωπολόγο Κατερίνα Χαρβάτη του γερμανικού πανεπιστημίου «Έμπερχαρντ Καρλς» του Τίμπιγκεν, ενώ στην έρευνα συμμετείχαν ο Ανδρέας Δάρλας και η Ελένη Ψαθή από τις Εφορείες Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας αντίστοιχα, καθώς και άλλοι γερμανοί και αμερικανοί ερευνητές.

    Το μεσο-παλαιολιθικό σπήλαιο Καλαμάκια, που φθάνει σε βάθος 20 μέτρων, ανασκάφηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1993-2006 από μια διεπιστημονική ομάδα ελλήνων και γάλλων ερευνητών της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού. Τα ευρήματα (λίθινα εργαλεία, πλούσια πανίδα και ανθρώπινα οστά) στη συγκεκριμένη τοποθεσία χρονολογούνται προ 39.000 έως 100.000 ετών περίπου και βρίσκονται σε διάφορα γεωλογικά στρώματα, που αντιστοιχούν σε διαφορετικές εποχές.

    Μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκαν δέκα δόντια κι ένα τμήμα κρανίου, που προέρχονται από τουλάχιστον οκτώ ενήλικα άτομα και παιδιά, που θεωρούνται Νεάντερταλ με βάση την μορφολογία των οστών, καθώς και με βάση τα ίχνη της τροφής πάνω σε αυτά, που παραπέμπουν σε διατροφή παρόμοια με εκείνη των Νεάντερταλ.

    Επιμέλεια:Παύλος Δρακόπουλος

    [02] Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία στην ευρωζώνη

    Το επίπεδο της ανεργίας διαμορφώθηκε σε 12,0% τον Φεβρουάριο και ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τα 19 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

    Ειδικότερα, αν και σε επίπεδο ποσοστού η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη έναντι του αναθεωρημένου 12,0% του Ιανουαρίου (αρχική εκτίμηση 11,9%), το Φεβρουάριο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 33.000 πρόσωπα.

    [03] Μέλος του Ολυμπιακού ο Καντονά!

    Ο Ερίκ Καντονά ανήκει στην οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς παρέλαβε από τον ιδοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, την κάρτα μέλους του συλλόγου.

    Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρέθηκε στην ΑΘήνα τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να τραβήξει πλάνα για τα γυρίσματα του νέου του ντοκιμαντέρ που θα αφορά το ελληνικό μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

    Η ομάδα του Πειραιά τον υποδέχθηκε θερμά, τον φιλοξένησε στο "Γ.Καραϊσκάκης", τον ξενάγησε στο μουσείο της ομάδας και τον έκανε μέλος της.

    [04] Νυμφαίο: Πέθανε στον χειμέριο ύπνο η 17χρονη αρκούδα από το Βελιγράδι

    Δεν ξύπνησε από τον χειμέριο ύπνο ο 17χρονος Μίσα, η αρκούδα που είχε μεταφερθεί το 1999, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, από τον Ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου στο καταφύγιο του "Αρκτούρου", στο Νυμφαίο.

    Μόλις μπήκε η ΄Ανοιξη, οι φροντιστές και οι βιολόγοι του "Αρκτούρου" εντόπισαν όλες τις αρκούδες, ακόμη και τον γηραιότερο αρκούδο του κόσμου, τον Ανδρέα, να κυκλοφορούν και πάλι κανονικά στο καταφύγιο. Ελειπε μόνο ο Μίσα που φαινόταν να μην έχει ξυπνήσει και έτσι πλησίασαν τη φωλιά του όπου και εντόπισαν το άψυχο σώμα του.

    Στο ζώο δε βρέθηκε κάποιο τραύμα, ούτε συγκεκριμένη αιτία θανάτου που επήλθε πριν από περίπου 20 μέρες. Η ταφή του έγινε στους μη επισκέψιμους χώρους του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων που λειτουργεί ο "Αρκτούρος" στον Αετό της Φλώρινας.

    ε την ευκαιρία του θανάτου του καθώς ο Μίσα γεννήθηκε αιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο "Αρκτούρος" δηλώνει, με σχετική ανακοίνωσή του, άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία.

    Απευθύνει δε, δημόσια έκκληση στον δήμο Θεσσαλονίκης και στην αρμόδια υπηρεσία της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής για την μεταφορά των 2 αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Νυμφαίου.

    [05] Π. Καμμένος: Η ευχή μας είναι η Κύπρος να μην μπει στη διαδικασία του εκβιασμού

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στη Λευκωσία.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για την Κύπρο και για τον Πρόεδρο και προσέθεσε: «Μεταφέρουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, που επί τρία χρόνια ζει μέσα στην απειλή των Μνημονίων, στην ξένη κατοχή της τρόικας, στην πολιτική της κ. Μέρκελ που έχει φέρει τον ελληνικό λαό σε πλήρη εξαθλίωση, την οικονομία σε ύφεση».

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι αυτή η πολιτική έχει καταφέρει να δημιουργήσει 1.800.000 ανέργους στην Ελλάδα, 4.500 αυτοκτονίες, επιχειρήσεις που κλείνουν, και ευχήθηκε να μην συμβούν τα ίδια στην Κύπρο. «Η ευχή μας είναι η Κύπρος να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία του εκβιασμού. Με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων από τον Πρόεδρο ξεκίνησαν με απειλές και με εκβιασμούς», είπε.

    Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα καταφέρει να μην εμπλακεί στη λογική των Μνημονίων και της πολιτικής που επιβάλλει η γερμανική επικυριαρχία στην Ευρώπη, καταργώντας ουσιαστικά την Ευρώπη, καταργώντας τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, καταργώντας το δικαίωμα για επιβίωση.

    «Ο ελληνισμός και της μητροπολιτικής Ελλάδος θα είναι δίπλα στην προσπάθεια της απεμπλοκής της Κύπρου από αυτό τον εκβιασμό. Είναι άδικο να σχεδιάζουν κάποια κέντρα αποφάσεων με ψεύτικα στοιχεία, όπως κάνουν και στην Ελλάδα με τα στατιστικά στοιχεία του δημοσιονομικού χρέους, και στοχοποιώντας δύο τράπεζες να προσπαθήσουν να εγκλωβίσουν έναν ολόκληρο λαό. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί η λύση της απεμπλοκής και το μήνυμα θα είναι ο ελληνισμός ενωμένος να καταφέρει να φύγει και από αυτή την ξένη κατοχή, τη γερμανική κατοχή», κατέληξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [06] Να αρχίσει από τον ίδιο η Ερευνητική Επιτροπή, ζήτησε ο Ν. Αναστασιάδης

    «Επειδή αυτές τις ημέρες ευρίσκομαι και ο ίδιος υπό κρίση, σας παρακαλώ όπως κατά προτεραιότητα εξετάσετε με αυξημένη αυστηρότητα τα όσα αμέσως ή εμμέσως μου αποδίδονται και μην περιοριστείτε στους εξΚΌ αγχιστείας συγγενείς μου, αλλά επεκτείνετε την έρευνά σας και στις συναλλαγές του Δικηγορικού Γραφείου, του οποίου μέχρι πρότινος ήμουν συνέταιρος», ζήτησε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, από τους τρεις πρώην δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι οποίοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κατάσταση στην οποίαν περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η κυπριακή οικονομία.

    Πρόεδρος της Επιτροπής διορίστηκε ο Γεώργιος Πικής, πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μέλη είναι οι πρώην δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παναγιώτης Καλλής και Γιαννάκης Κωνσταντινίδης.

    Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ο διορισμός και η ανάληψη των καθηκόντων των μελών της Επιτροπής δεν αποτελεί παρά το ελάχιστο που οφείλει το κράτος προς τους πολίτες του. Η σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας και του λαού μας, επισήμανε, είναι χωρίς αμφιβολία το αποτέλεσμα μιας συνέργειας παραγόντων που οφείλονται σε εξωγενείς, αλλά και εσωγενείς παράγοντες.

    Μια σειρά πράξεων ή παραλείψεων προσώπων εντεταλμένων στη διαχείριση της οικονομίας ή του τραπεζικού συστήματος, επισήμανε, οδήγησαν στα πρόθυρα χρεοκοπίας τη χώρα, αλλά και στη διάλυση μιας των μεγαλυτέρων Τραπεζών και στην απώλεια δισεκατομμυρίων από την απομείωση των καταθέσεων στην άλλη.

    [07] Στη ΓΑΔΑ ο πρώην προέδρος της ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος

    Οι κλήσεις των παραγόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ, από τις εισαγγελικές αρχές, συνεχίσθηκαν σήμερα με τον Νίκο Θανόπουλο.

    Ο πρώην πρόεδρος της «Ενωσης» (σ.σ από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009), κλήθηκε για οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο και παρουσιάσθηκε στο κτίριο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να θέσει στην διάθεση των αρχών τα στοιχεία που κατέχει για τα πεπραγμένα στα διοικητικά της ΠΑΕ, για το διάστημα που ηγείτο της ομάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 April 2013 - 10:30:22 UTC