Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια"
  • [02] Σαρωτικοί έλεγχοι ΣΔΟΕ
  • [03] Πιλοτική λειτουργία τελωνείων σε 24ωρη βάση
  • [04] Αποχωρεί από την αλβανική κυβέρνηση το κόμμα του Ιλίρ Μέτα
  • [05] Αφρικανική σκόνη έχει καλύψει το Ηράκλειο Κρήτης

  • [01] "Δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια"

    Δεν πρόκειται να πούμε "ναι" σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ.Τσίπρας άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό, πρόσθεσε ότι στην Κύπρο υπήρχε μόνο η αποφασιστικότητα του λαού να μη δεχθεί αυτήν την εξέλιξη και ανέφερε ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση αποφασισμένη, ούτε υπήρχαν οι κατάλληλες συμμαχίες.

    Εξαπέλυσε επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους στην Ελλάδα τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι». Είναι πια σαφές, είπε, ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια φούσκα και το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν.

    Ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στο οποίο θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική και θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγικής τους και έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του νότου.

    [02] Σαρωτικοί έλεγχοι ΣΔΟΕ

    Έρευνες για αιρετά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης διεξάγει η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αθηνών οι οποίες βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επίσης διερευνά υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από Τράπεζες.

    Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει εισαγγελικών παραγγελιών, για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες:

    1) Λίστα Ελλήνων καταθετών, στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης (Λίστα Λαγκάρντ).

    2) Ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή.

    3) Καταθέσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο.

    4) Αποστολές άνω των 100.000 ευρώ εμβασμάτων στο εξωτερικό, με λήψη στοιχείων από Τράπεζες, προκειμένου να προσδιορισθεί η βάσει ελέγχου Περιουσία και να συγκριθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

    Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον έλεγχο πόθεν έσχες σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες off shore, με άνοιγμα λογαριασμών στα πιστωτικά ιδρύματα και μεταβίβαση ακινήτων από off shore εταιρείες σε φυσικά πρόσωπα.

    [03] Πιλοτική λειτουργία τελωνείων σε 24ωρη βάση

    Έμφαση στα σήματα ποιότητας για τα ελληνικά εξαγόμενα προϊόντα και στοχευμένες δράσεις κατά προϊόν και κατά χώρα, είναι η στρατηγική που αναπτύσσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανέφερε ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης από το βήμα του δεύτερου Ελληνορωσικού Εξαγωγικού Συμποσίου που διεξάγεται στην Αθήνα.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι με το πλέγμα δράσεων που προωθείται, ήδη εμφανίζονται θετικά αποτελέσματα και ανέφερε ως παράδειγμα την εξαγωγική πορεία του ακτινίδιου, ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι να συνδεθεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας με τον τριτογενή, προκειμένου τα ελληνικά αγροτικά εξαγωγικά προϊόντα να έχουν τη μέγιστη τιμή αντιστοιχίας με την ποιότητά τους.

    Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Αλκ. Καλαμπόκης σημείωσε ότι η αύξηση των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας βοηθάει τις εξαγωγές μας, πρότεινε προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προωθηθεί μια σειρά εκπομπών μαγειρικής με ελληνικά προϊόντα στα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας και αναφέρθηκε στις δράσεις του ΟΠΕ. Τέλος, είπε ότι πιλοτικά, κατά το προσεχές διάστημα, πέραν των μεθοριακών που ήδη λειτουργούν σε 24ωρη βάση, θα αρχίσουν να λειτουργούν στην ίδια βάση και ορισμένα τελωνεία ακόμη για την εξυπηρέτηση των εξαγωγέων, στο πλαίσιο των δράσεων που προωθεί η κυβέρνηση για την ενδυνάμωση των εξαγωγών.

    [04] Αποχωρεί από την αλβανική κυβέρνηση το κόμμα του Ιλίρ Μέτα

    Στην απόφαση του Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης του Ιλίρ Μέτα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα τονίζοντας ότι ο χρόνος που επελέγη - 80 ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα - δεν είναι ο πλέον κατάλληλος.

    Σημείωσε, ωστόσο, ότι η αποχώρηση αυτή δεν αμφισβητεί τη νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος ενώ απηύθυνε, παράλληλα, δημόσια πρόσκληση στο Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Κόμμα για Δημοκρατία, Ένταξη και Ενότητα των τσάμηδων, να μετάσχουν σε προεκλογική συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο κ. Μπερίσα είπε ακόμη ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και πως θα κυβερνήσει ο ίδιος έως τις εκλογές της 23ης Ιουνίου 2013.

    [05] Αφρικανική σκόνη έχει καλύψει το Ηράκλειο Κρήτης

    Ενα κίτρινο πέπλο νέφους που έχει δημιουργηθεί από την αφρικανική σκόνη έχει καλύψει το Ηράκλειο και τις γύρω περιοχές, δημιουργώντας μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα στην πόλη. Το όλο σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει η λασποβροχή που πέφτει κατά διαστήματα.

    Το φαινόμενο αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη την ημέρα καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν τη μεταφορά της σκόνης από την Αφρική στην περιοχή της Κρήτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 April 2013 - 10:30:26 UTC