Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Καμίνης: Δύο χώροι λατρείας μουσουλμάνων ανά δημοτικό διαμέρισμα
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η Κύπρος δεν είναι μόνη
  • [03] Κατά προτεραιότητα η είσπραξη οφειλών από επιχειρήσεις που κάνουν αίτηση πτώχευσης
  • [04] Μπερσάνι - Μόντι: Χρειάζονται κοινά αποδεκτές λύσεις
  • [05] Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 34-33 στο ημίχρονο
  • [06] Ολυμπιακός-Κίμκι 45-38 στο ημίχρονο

  • [01] Γ. Καμίνης: Δύο χώροι λατρείας μουσουλμάνων ανά δημοτικό διαμέρισμα

    Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ανοίγει τον δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένας έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

    Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την υποστήριξή του στην απόφαση να προχωρήσει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα «για αυτονόητους λόγους ισοπολιτείας και υπεράσπισης του δικαιώματος στη θρησκευτική λατρεία» αλλά και «για πρακτικούς λόγους ώστε να μπει τάξη στην άτακτη δημιουργία τέτοιων άτυπων χώρων».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η Κύπρος δεν είναι μόνη

    Tην πολυεπίπεδη αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυπριακό ελληνισμό, όχι μόνο ως προς τη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την κρίση, αλλά και σε στρατηγικό επίπεδο για την διασφάλιση «της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου», εκφράζει η Γραμματεία του κόμματος με σημερινή ανακοίνωσή της, υπό τον τίτλο, «η Κύπρος δεν είναι μόνη».

    Το πολιτικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο είναι ότι το σκηνικό αυτό, σηματοδοτεί μιά πολιτική εκ μέρους της ΕΕ, άγριας λιτότητας, κατεδάφισης των ελάχιστων κοινωνικών δικαιωμάτων, απαλλοτρίωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε λαού.

    Ο λαός της Κύπρου, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ίδια η χώρα γίνεται το πειραματόζωο αυτής της στρατηγικής, ενώ είναι σαφές πως οι αποφάσεις του Eurogroup έχουν και τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά συγχρόνως θέλουν να λειτουργήσουν ως φόβητρο στην υιοθέτηση εναλλακτικών ριζοσπαστικών πολιτικών αντίθετων με αυτές που υλοποιούνται με μνημόνια ή όχι. Χρειάζεται να τονίσουμε πως πολλές φορές ο εκβιασμός δεν είναι μόνο φόβος για τον εκβιαζόμενο, αλλά και αυτοπαγίδευση του εκβιαστή.

    [03] Κατά προτεραιότητα η είσπραξη οφειλών από επιχειρήσεις που κάνουν αίτηση πτώχευσης

    Την εφαρμογή κατά προτεραιότητα των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο για τις επιχειρήσεις που υποβάλουν αίτηση πτώχευσης ζητά από τις εφορίες και τον ελεγκτικό μηχανισμό ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

    Όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο που απέστειλε στις εφορίες, όταν η Δ.Ο.Υ. λαμβάνει γνώση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 θα εντοπίζει τον Α.Φ.Μ. της επιχείρησης και τυχόν συνυπόχρεων προσώπων και θα εξετάζει τις βεβαιωμένες οφειλές με βάση τα στοιχεία του συστήματος taxis.

    Στη συνέχεια, θα εξετάζεται άμεσα η δυνατότητα λήψης μέτρων διασφάλισης των απαιτήσεων του Δημοσίου κατά του αιτούντος ή συνυπόχρεων προσώπων, εφόσον αυτό δεν αντιβαίνει σε σχετική χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή ή δικαστική απόφαση λήψης προληπτικών μέτρων.

    [04] Μπερσάνι - Μόντι: Χρειάζονται κοινά αποδεκτές λύσεις

    Κοινά αποδεκτές λύσεις ευρείας υποστήριξης τόσο σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης όσο και στις προεδρικές εκλογές αναζήτησαν, σε συνάντησή τους, ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

    Με τη συνάντηση αυτή ενισχύθηκαν οι προβλέψεις περί συνεργασίας της κεντροαριστεράς με τον Μόντι στη φάση της εκλογής νέου προέδρου της Δημοκρατίας, τουλάχιστον. Από την τέταρτη ψηφοφορία και πέρα οι δύο αυτοί πολιτικοί χώροι διαθέτουν ικανή πλειοψηφία για να εκλέξουν τον διάδοχο του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

    [05] Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 34-33 στο ημίχρονο

    Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τη φάση των "16" της ευρωλίγκας.

    [06] Ολυμπιακός-Κίμκι 45-38 στο ημίχρονο

    Την Κίμκι 45-38αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός για τη φάση των "16" της ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 April 2013 - 20:30:27 UTC