Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [02] Επιφυλακτικοί οι πρυτάνεις όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά»
  • [03] Αντιπαράθεση εισαγγελέων με τον Αντ. Ρουπακιώτη
  • [04] Την κατάθεση του μνημονίου στην Βουλή ζητά ο Γ. Ομήρου
  • [05] Περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα, στη Χαλκιδική

  • [01] Τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Οι απολύσεις από το Δημόσιο και οι ενστάσεις της τρόικας για την επικείμενη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, παραμένουν τα δύο μεγάλα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας και οι δύο πλευρές έχουν αποδοθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» για την εξεύρεση της «μέσης οδού».

    Στον αντίποδα, η κυβέρνηση εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξη ότι η τρόικα μπορεί να πεισθεί από την πρόταση για τον «νέο φόρο» στα ακίνητα (που θα αντικαταστήσει εφέτος το ειδικό τέλος), γεγονός που θα απομακρύνει την πιθανότητα λήψης πρόσθετων μέτρων για το 2013.

    Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό, ότι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως η τρόικα επανήλθε με πιο σκληρές προτάσεις για απολύσεις, ενώ η ελληνική πλευρά προσπαθεί για κάποιον συμβιβασμό, καθώς υπάρχουν και πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα.

    [02] Επιφυλακτικοί οι πρυτάνεις όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά»

    Το σχέδιο «Αθηνά» ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης στη σημερινή δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου πρυτάνεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρυτάνεις εξέφρασαν επιφυλάξεις όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου.

    Συγκεκριμένα, πολλοί πρυτάνεις κεντρικών Ιδρυμάτων, που δέχονται με τις ανακατατάξεις νέα τμήματα, μίλησαν για την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης καθώς θα δεχθούν περισσότερους φοιτητές, μέλη Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ), διοικητικούς υπαλλήλους, κτίρια και λοιπές υποδομές. Όλα αυτά -τόνισαν- δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς επιπλέον πιστώσεις.

    [03] Αντιπαράθεση εισαγγελέων με τον Αντ. Ρουπακιώτη

    Αντιπαράθεση μεταξύ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκλήθηκε λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του τελευταίου περί ακτιβιστικών συμπεριφορών στο δικαστικό σώμα.

    Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος «εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη δήλωση στην οποία προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου του για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών του σωφρονιστικού συστήματος, σύμφωνα με την οποία -αναφερόμενος σε «θεσμική επιλογή αθρόων προφυλακίσεων που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση»- «οι δικαστές και οι εισαγγελείς πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους σε κάθε εποχή με την ίδια αυστηρότητα και επιείκεια, το δε υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει ότι δεν αποδέχεται ακτιβιστικές συμπεριφορές στο δικαστικό σώμα» ».

    [04] Την κατάθεση του μνημονίου στην Βουλή ζητά ο Γ. Ομήρου

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, χαρακτήρισε «αδιανόητο το γεγονός» ότι δεν έχει κατατεθεί για κύρωση στην Βουλή η συμφωνία, που έχει συνομολογήσει η Κυβέρνηση με την τρόικα.

    Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως το μνημόνιο θα κατατεθεί στα κοινοβούλια έξι χωρών της Ευρωζώνης για κύρωση, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Φιλανδίας της Σλοβακίας και του Βελγίου. Ως εκ τούτου, συνέχισε, «θα ήταν αδιανόητο να μην κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    [05] Περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα, στη Χαλκιδική

    Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στους μονοπωλιακούς ομίλους και στην μεταλλουργία χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια περιοδείας της στη Χαλκιδική.

    Η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε στην Ιερισσό με επιτροπές αγώνα κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού και επισήμανε πως η εν λόγω επένδυση θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα καταστρέψει άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η αλιεία και η μελισσοκομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 April 2013 - 18:30:21 UTC