Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αργά ή γρήγορα θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας"
  • [02] Τον Μάρτιο του 2014 τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
  • [03] Συνεχίζονται οι επαφές και οι ζυμώσεις
  • [04] Φ. Γεννηματά: Λαϊκιστής και δημαγωγός ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές
  • [06] Απεργία πείνας χιλιάδων μεταναστών στα κέντρα κράτησης
  • [07] Συνεδριάζουν τα ΔΣ Εθνικής και Eurobank
  • [08] Ο Παράσχος στον Ατρόμητο

  • [01] "Αργά ή γρήγορα θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας"

    Τη βεβαιότητά του ότι αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «εκτός κι αν καταλύσουν την ίδια τη δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα», εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΣΕ.

    Κάνοντας λόγο για κατάσταση πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση και με αφορμή τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα προς την τρόικα «μη μας ζορίζετε άλλο, γιατί θα δείτε απέναντί σας τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους εργαζόμενους να αναλογιστούν «τι έχασε η χώρα 8 μήνες τώρα, πόσες υποχωρήσεις έχουμε υποστεί, ακριβώς διότι μπροστά σε αυτούς τους αδίστακτους είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και ο Στουρνάρας».

    [02] Τον Μάρτιο του 2014 τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

    Πώς οργανώνεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, κτιριακά και μουσειολογικά; Το εργοτάξιο των 20 χιλιάδων τ.μ.- που αν όλα πάνε καλά θα αποπερατωθεί τον Οκτώβριο του 2013 και θα εγκαινιαστεί τον Μάρτιο του 2014-, αναπτύσσεται σε οκτώ επίπεδα, έχει δύο εισόδους, από τη λεωφόρο Συγγρού και τη Καλλιρόης και στον τελευταίο όροφο, θα βρίσκεται το εστιατόριο με πανοραμική θέα της Αθήνας.

    Η κορύφωση του κτιρίου, είναι το δώμα, ένας πολυδύναμος χώρος 1000 τ.μ., που ετοιμάζεται για υπαίθρια γλυπτοθήκη με τις νέες παραγωγές του ΕΜΣΤ, από μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών αλλά και υπαίθριες προβολές.

    Όσο για την έκθεση των μόνιμων συλλογών του ΕΜΣΤ, που αριθμούν περισσότερα από 1000 έργα και διαρκώς αυξάνονται με δωρεές, η επιλογή και η τοποθέτηση τους στους χώρους του Μουσείου είναι, για τη διευθύντρια του Μουσείου Αννα Καφέτση, «το πιο δημιουργικό κομμάτι».

    Το εργοτάξιο, που εξελίσσεται πια με γρήγορους ρυθμούς, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ Άννα Καφέτση και τον επικεφαλής αρχιτέκτονα Βαγγέλη Στυλιανίδη.

    [03] Συνεχίζονται οι επαφές και οι ζυμώσεις

    Συνεχίζονται οι επαφές και οι ζυμώσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού νέας κυβέρνησης και επιλογής κοινά αποδεκτού υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, οι υποψηφιότητες που φέρονται να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες σε ό,τι αφορά την διαδοχή του προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο σε αυτή την φάση είναι εκείνη του κεντρώου πρώην προέδρου της γερουσίας, Φράνκο Μαρίνι και του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Τζουλιάνο Αμάτο.

    Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, προς αναβολή όδευε η συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον κεντροαριστερό ηγέτη Πιερλουίτζι Μπερσάνι που είχε προγραμματισθεί αρχικά για την ερχόμενη Τετάρτη.

    [04] Φ. Γεννηματά: Λαϊκιστής και δημαγωγός ο Αλ. Τσίπρας

    «Βιασύνη, λαϊκισμό και δημαγωγία», καταλογίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του.

    «Ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε από τη βιασύνη που επέδειξε κατά τις εξελίξεις στο Κυπριακό», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά και σημειώνει:

    «Bιάζεται και είναι βέβαιον ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία στο κόμμα του "τρέχουν" με ιλιγγιώδη ταχύτητα».

    [05] Μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές

    Κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικά και αυτοσχέδια μαχαίριαβρέθηκαν κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων, που διενεργήθηκαν το τελευταίο πενθήμερο στις φυλακές Τρικάλων και Γρεβενών.

    Για τα ευρήματα διενεργείται προανάκριση και σχηματίζονται σχετικές ποινικές δικογραφίες από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

    [06] Απεργία πείνας χιλιάδων μεταναστών στα κέντρα κράτησης

    Σε απεργία πείνας είναι από προχθές, Σάββατο, περίπου δύο χιλιάδες μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη παραμονή τους στα κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα.

    Σε δηλώσεις στήριξης του αγώνα για άμεση απελευθέρωση των μεταναστών, προχώρησανο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Ρεζά Γκολαμί, και ο Χαρούτ Χουσεϊν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαγκλαντές.

    [07] Συνεδριάζουν τα ΔΣ Εθνικής και Eurobank

    Τη σύγκληση των διοικητικών τους συμβουλίων, για αύριο Τρίτη, προκειμένου να αποφασίσουν χωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών τους, μετά τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ανακοίνωσαν σήμερα η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, οι οποίες μέχρι χθες το απόγευμα βρίσκονταν στην τελική φάση της μεταξύ τους συγχώνευσης. Μία διαδικασία η οποία ανεστάλη και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν, πλέον, από τον κοινό μέτοχο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, όσο και της Eurobank, όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις των τραπεζών, εάν δεν επιτευχθεί το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου.

    [08] Ο Παράσχος στον Ατρόμητο

    Δεν έχασε χρόνο ο Ατρόμητος και μετά την χθεσινή απομάκρυνση του Νίκου Αναστόπουλου (μετά και την σαββατιάτικη εντός έδρας ήττα από τον Αρη με 1-0, που παρεμπιπτόντως ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη των «κιτρινόμαυρων» στη φετινή περίοδο) από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Περιστερίου σήμερα ανακοίνωσε ως αντικαστάτη του, τον Γιώργο Παράσχο, που είχε μείνει ελεύθερος από τον Λεβαδειακό στις 22 Μαρτίου της φετινής χρονιάς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 April 2013 - 14:30:22 UTC