Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κοντά σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης"
  • [02] Κοντά σε συμφωνία για τα "κόκκινα δάνεια"
  • [03] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [04] Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Τρίπολη λόγω σκουπιδιών
  • [05] Λύση για τη φορολογία
  • [06] Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 32-27 στο ημίχρονο

  • [01] "Κοντά σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης"

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους επικεφαλής της τρόικας στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης για το θέμα του Δημοσίου.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν μετά τη σύσκεψη ότι η κυβέρνηση και η τρόικα βρίσκονται κοντά σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης η οποία θα συνεχισθεί αύριο με νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών στις 3 μμ.

    Σημειώνεται ότι στη βραδινή σύσκεψη που διήρκησε περίπου 2 ώρες, το υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο κ. Σταϊκούρας καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναχώρησε για την Ιρλανδία, όπου θα συμμετάσχει στο αυριανό Eurogroup.

    [02] Κοντά σε συμφωνία για τα "κόκκινα δάνεια"

    Tα ενήμερα δάνεια, το ύψος του επιτοκίου της περιόδου χάριτος αλλά και της αξίας των ακινήτων που θα αφορά η νέα ρύθμιση για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αποτέλεσαν το αντικείμενο και της σημερινής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

    Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου «γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα προκειμένου να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν διότι μπορεί να μην αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, πλην όμως η εκκρεμότητα γύρω από το θέμα επηρεάζει όχι μόνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά συνολικά την οικονομία μας».

    [03] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμαμίας ποσοστιαίας μονάδας έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σε δημοσκόπηση της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ,ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς.

    Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 28,5% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5%, η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ισοβαθμούν με 6,5%, και το ΚΚΕ με 5,5.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς που λαμβάνει 41%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 26%. Τον «κανένα» επιλέγει το 31%.

    [04] Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Τρίπολη λόγω σκουπιδιών

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχτηκε σήμερα το απόγευμα ο δήμος Τρίπολης, για το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους για περισσότερους από δύο μήνες.

    Την απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης και την εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

    [05] Λύση για τη φορολογία

    Με τέσσερις απλές ρυθμίσεις στο άρθρο 43 του νόμου 4141, η ελληνική πολιτεία δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα του φορολογικού πιστοποιητικού των ομογενών. Έτσι, όσοι ομογενείς έχουν ή αποκτήσουν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να δηλώσουν κάτοικοι εξωτερικού και να υποβάλουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, είτε μία βεβαίωση ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους, είτε εκκαθαριστικό ή αντίγραφο της εκεί δήλωσής τους. «Mετά από συστηματικές προσπάθειες επιλύθηκε το θέμα και το νέο πλαίσιο παρέχει σημαντική ευελιξία» είπε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, με αποκλειστική δήλωσή του, στη web tv του ΑΠΕ- ΜΠΕ (http://www.amna.gr) o υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.

    Έτσι, πολύ πριν του αναμενομένου, παίρνει τέλος η αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ομογενών για το νέο καθεστώς φορολογίας τους στην Ελλάδα. Η κραυγή αγωνίας για τη διευθέτηση της διπλής φορολόγησης είχε εκφραστεί με πολύ ένταση από τους ομογενείς, σε όλες τις περιοδείες του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα. Τόσο στις χώρες της Ευρώπης όσο και στην Αμερική και κυρίως την Αυστραλία. Έτσι με τις ρυθμίσεις αυτές το ζήτημα επιλύθηκε μολονότι δέκα μέρες πριν, στις 29 Μαρτίου είχε δοθεί και σχετική παράταση προθεσμίας των δικαιολογητικών μέχρι τις 28 Ιουνίου.

    «Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής πολιτείας και της ομογένειας μπορούν να οικοδομηθούν μόνο πάνω στις βάσεις της αξιοπιστίας» είπε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος σε θέματα αποδήμου ελληνισμού Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις.

    Σ. Αραβοπούλου

    [06] Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 32-27 στο ημίχρονο

    Τη Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 20:30:21 UTC