Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική εκ των έσω για την Α. Μέρκελ
  • [02] Άνοιγμα προς το ΚΚΕ κάνει ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] "Οι μέτοχοι, οι επενδυτές και οι καταθέτες θα διασώζουν τις τράπεζες"
  • [04] Η πρώτη ψηφοφορία στο Ιράκ, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών
  • [05] Σε συστράτευση κάλεσε όλους τους Έλληνες ο Π. Καμμένος
  • [06] Αυτοπυρπολήθηκε στη λεωφόρο Πεντέλης 35χρονος άνδρας
  • [07] Προβλήματα στις πτήσεις το πρωί, λόγω ομίχλης
  • [08] Συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής
  • [09] Πτώση αεροσκάφους στη θάλασσα, στο Μπαλί
  • [10] Η Βρετανία ισχυρίζεται ότι στη Συρία χρησιμοποιούνται χημικά όπλα
  • [11] Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του Μουμπάρακ

  • [01] Κριτική εκ των έσω για την Α. Μέρκελ

    Με αφορμή την επίσημη ίδρυση, αύριο, του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (Alternative fuer Deutschland, AfD) που υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Συνδέσμου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τη μεσαία τάξη Γιόζεφ Σλάρμαν καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματός του για την αποξένωση των ψηφοφόρων του, οι οποίοι φαίνεται να στηρίζουν σήμερα τον νέο σχηματισμό.

    «Η AfD απευθύνεται σε πολλούς από τους παραδοσιακούς υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), οι οποίοι απομακρύνθηκαν λόγω του πνεύματος εκσυγχρονισμού του κόμματος», υποστηρίζει ο κ. Σλάρμαν σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» και καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος, η οποία, όπως λέει, «έπρεπε να είχε αντιδράσει ήδη από καιρό». Προειδοποιεί μάλιστα για τον κίνδυνο το νέο κόμμα να στερήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου «καθοριστικές ψήφους».

    Για το ενδεχόμενο η AfD να οδηγήσει τελικά στην εξουσία τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους κάνει λόγο και ο Στέφαν Βέρχαν, εγγονός του Κόνραντ Αντενάουερ, ο οποίος το 2012 είχε αποχωρήσει από το CDU σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διάσωσης και επανήλθε πρόσφατα.

    [02] Άνοιγμα προς το ΚΚΕ κάνει ο Αλ. Τσίπρας

    Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί ένα σχέδιο απεμπλοκής από τα Μνημόνια και την κρίση, δεν μπορεί να είναι άλλη από μια κυβέρνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με αλαζονεία και ηγεμονική λογική». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , έκανε το πρώτο, μετά από μεγάλο διάστημα, άνοιγμα προς το ΚΚΕ τη στιγμή μάλιστα που στον Περισσό βρίσκεται σε εξέλιξη το 19ο συνέδριο καλώντας σε ενότητα.

    Διευρύνοντας το πεδίο των συμμαχιών ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται «σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, και σε όλους τους δημοκράτες που είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια».

    [03] "Οι μέτοχοι, οι επενδυτές και οι καταθέτες θα διασώζουν τις τράπεζες"

    Οι μέτοχοι, κατόπιν οι επενδυτές και έπειτα οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα διασώζουν από το 2015 τις τράπεζες, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να χρησιμεύει μόνο ως ύστατη λύση, επισημαίνει ο επίτροπος για την εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στην «Sueddeutsche Zeitung».

    «Πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της τράπεζας, έπειτα οι επενδυτές, άρα και οι ομολογιούχοι. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα χρησιμοποιούνται οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

    Στην συνέχεια, τα κεφάλαια θα προέρχονται από τα μελλοντικά εθνικά ταμεία εξυγίανσης των τραπεζών, στα οποία θα συνεισφέρουν όλες οι τράπεζες», τονίζει ο κ. Μπαρνιέ και διευκρινίζει ότι ο ΕΜΣ θα χρησιμοποιείται μόνο όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα.

    Όπως επισημαίνεται από την εφημερίδα, ο επίτροπος παρουσίασε την πρότασή του χθες, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των 27 υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο και ζήτησε την έγκρισή της το συντομότερο δυνατό και την εφαρμογή της ήδη από το 2015, αντί του 2018, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. «Η σπουδή είναι αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα των επενδυτών», η οποία προκλήθηκε με την περίπτωση της Κύπρου, σημειώνει.

    [04] Η πρώτη ψηφοφορία στο Ιράκ, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών

    Οι 650.000 ιρακινοί στρατιώτες και αστυνομικοί ψηφίζουν σήμερα, μια εβδομάδα πριν από τον υπόλοιπο πληθυσμό, για τους νέους εκπροσώπους τους σε 12 από τις 18 επαρχιακές περιφερειακές συνελεύσεις, ενώ τα βίαια επεισόδια δεν σταματούν στη χώρα.

    Αντιμέτωπη με την έλλειψη σταθερότητας, η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε την αναβολή των εκλογών στις δύο σουνιτικές επαρχίες Νινίβ (βόρεια) και Ανμπάρ (δυτικά).

    Εκλογές δεν διεξάγονται ούτε στις τρείς επαρχίες της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν καθώς και στη βόρεια επαρχία Κιρκούκ. Συνεπώς η εκλογική διαδικασία αφορά τις 12 από τις 18 επαρχίες της χώρας.

    Στο ιρακινό ομοσπονδιακό σύστημα, οι συνελεύσεις των επαρχιών έχουν καθοριστικό ρόλο, καθώς αυτές ορίζουν τον κυβερνήτη, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τα σχέδια ανοικοδόμησης, να διαχειριστεί τα οικονομικά και τη διοίκηση της επαρχίας.

    Τουλάχιστον 8.000 υποψήφιοι διεκδικούν 378 έδρες. Οι υπόλοιποι εκλογείς, σχεδόν 15,5 εκατομμύρια, θα ψηφίσουν το προσεχές Σάββατο.

    Είναι η πρώτη ψηφοφορία που οργανώνεται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων το Δεκέμβριο του 2011, και σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ένα τεστ για την κυβέρνηση του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.

    [05] Σε συστράτευση κάλεσε όλους τους Έλληνες ο Π. Καμμένος

    Στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ανοίγοντας τις εργασίες του, ενόψει του Συνεδρίου των Αν.Ελλήνων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου.

    Ο Π. Καμμένος εξήρε τον κινηματικό χαρακτήρα της νεολαίας του κόμματος και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τονίζοντας ότι προέκυψαν μέσα απο τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος και τους διαδικτυακούς τόπους.

    Είπε ότι το κόμμα του δέχθηκε επιθέσεις με όλα τα μέσα, συκοφαντήθηκε και επλήγη απο αποστασίες όπως είπε, αλλά «αποδειχθήκαμε πιο δυνατοί απο αυτούς» όπως είπε.

    Ο κ.Καμμένος εξήρε επίσης τον ρόλο του διαδικτύου στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του κόμματός του, και είπε ότι ήταν μια άμυνα απέναντι στις επιθέσεις που δέχονταν απο "τα κατεστημένα ΜΜΕ". Ζήτησε από τη νεολαία να αμφισβητήσει "ακόμη και εμάς τους ίδιους" και είπε ότι "τα όνειρά μας δεν τα παραδίδουμε σε κανέναν".

    Υποστήριξε ότι το κόμμα του φέρνει την ελπίδα η οποία "σημαίνει ανατροπή αλλά και σχεδιασμός για το μέλλον του τόπου".

    Οι ιδέες είπε, είναι σαν τα καρφιά, όσο πιο πολύ τις χτυπάς τόσο πιό βαθιά καρφώνονται και επιτέθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση, ενώ είπε ότι το κόμμα του δέχθηκε οικονομικό πόλεμο, και πρόσθεσε πως «και χωρίς λεφτά εμείς μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Τα όνειρα δεν ανταλλάσονται με επιταγές».

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε επίσης σε τραπεζίτες υποστηρίζοντας ότι «ταϊζουν μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου».

    Ο κ.Καμμένος είπε πως για το κόμμα του «η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή», πως «έχει καταργηθεί το Σύνταγμα» το οποίο όπως υποστήριξε «δεν λειτουργεί», ενώ τόνισε ότι «τώρα δεν υπάρχει νομιμότητα και πως η παραγραφή αδικημάτων αρχίζει μετά την εφαρμογή της νομιμότητας».

    [06] Αυτοπυρπολήθηκε στη λεωφόρο Πεντέλης 35χρονος άνδρας

    Άνδρας, ηλικίας περίπου 35 ετών, αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου πριν λίγο, στη συμβολή της λεωφόρου Πεντέλης με την οδό Αναπαύσεως στα Βριλήσσια.

    Ο άνδρας περιλούσθηκε με εύφλεκτο υλικό και έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

    Με ασθενοφόρο διεκομίσθη σε κοντινό νοσοκομείο ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία.

    [07] Προβλήματα στις πτήσεις το πρωί, λόγω ομίχλης

    Μια αλλαγή στο πρόγραμμα των αφίξεων των πτήσεων προκάλεσε η ομίχλη που σκέπαζε από το πρωί την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα το αεροπλάνο της πτήσης 102 της Aegean από Αθήνα για Θεσσαλονίκη που είχε ώρα άφιξης στις 8.40πμ, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί λόγω της ομίχλης στην ώρα του αλλά στις 10.40πμ.

    Πλέον όλες οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    [08] Συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής

    Κλειστή είναι, αυτήν την ώρα, η οδός Ερμού στη συμβολή της με την οδό Αθηνάς, καθώς εκατό περίπου διαδηλωτές μέλη «διαφόρων συλλογικοτήτων» (επιτροπή συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ») πραγματοποιούν συγκέντρωση κατά της επένδυσης και των συλλήψεων στα Μεταλλεία Χρυσού της Χαλκιδικής.

    [09] Πτώση αεροσκάφους στη θάλασσα, στο Μπαλί

    Αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 130 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου του Μπαλί πριν καταπέσει στη θάλασσα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχους του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών.

    "Όλοι οι επιβαίνοντες" στο Boeing 737 των ινδονησιακών αερογραμμών χαμηλού κόστους Lion Air είναι ζωντανοί, δήλωσε ο Χέρι Μπάκτι, γενικός διευθυντής του τομέα αερομεταφορών του υπουργείου. Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν "τουλάχιστον 130 άνθρωποι", βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου του Ντενπασάρ, στο νησί Μπαλί, πριν καταπέσει στη θάλασσα, που είναι δίπλα στο αεροδρόμιο.

    [10] Η Βρετανία ισχυρίζεται ότι στη Συρία χρησιμοποιούνται χημικά όπλα

    Επιστήμονες του βρετανικού στρατού βρήκαν για πρώτη φορά αποδείξεις ύστερα από ιατροδικαστική έρευνα ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times στην πρώτη της σελίδα.

    "Δείγμα από το έδαφος που ελήφθη από περιοχή κοντά στη Δαμασκό και μεταφέρθηκε μυστικά στη Βρετανία αποτελεί απόδειξη ότι χρησιμοποιήθηκε "ένας ορισμένος τύπος χημικού όπλου", ανακοίνωσαν πηγές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας τις οποίες επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.

    Οι χώρες της Δύσης έχουν "αδιάσειστες αποδείξεις" πως χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον μια φορά στη συριακή σύγκρουση, είχαν δηλώσει εξάλλου την Πέμπτη διπλωμάτες στον ΟΗΕ.

    Η βρετανική μονάδα δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ή από αντάρτες που τον πολεμούν, ούτε αν η χρήση τους ήταν συστηματική, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    [11] Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του Μουμπάρακ

    Ο πρόεδρος του δικαστηρίου στη νέα δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ μετέφερε σήμερα την εκδίκαση της υπόθεσης σε άλλο δικαστήριο, οδηγώντας σε αναβολή επ' αόριστον της δίκης, μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

    Ο δικαστής Μουσταφά Χασάν Αμπντάλα ανακοίνωσε την απόφασή του, με την έναρξη της νέα δίκης στο ποινικό δικαστήριο, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της σχολής της αστυνομίας στην περιφέρεια του Καΐρου, όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα ο Μουμπάρακ.

    Ο δικαστής είπε ότι αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στο εφετείο του Καΐρου, το οποίο και θα αποφασίσει ποιό δικαστήριο θα εκδικάσει την υπόθεση.

    Ο δικαστής είπε πως αισθάνθηκε "άσχημα" κατά την αναψηλάφηση της υπόθεσης.

    Ο Μουμπάρακ αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια στη δολοφονία διαδηλωτών κατά τις επιχειρήσεις καταστολής στην εξέγερση το 2011 που ανέτρεψε το καθεστώς του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 April 2013 - 10:30:23 UTC