Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες

  • [01] Προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες

    Σχεδόν 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες από τις 6:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, (10:30 π.μ. έως τις 22:30 μ.μ GMT), σε μια κρίσιμη διαδικασία που πιθανώς θα ορίσει το μέλλον της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας, η οποία επί 14 συναπτά έτη ζει την «σοσιαλιστική επανάσταση» του εκλιπόντος Τσάβες.

    Σχεδόν 150.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι επιφορτισμένα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, στα χιλιάδες εκλογικά κέντρα της χώρας, τα σύνορα της οποίας έχουν κλείσει από την αρχή της εβδομάδας, μετά από διαταγή των αρχών οι οποίες κατήγγειλαν «σχέδια αποσταθεροποίησης» υποκινούμενα από το εξωτερικό.

    «Η ψήφος μου θα είναι με το Μαδούρο αλλά η καρδιά μου θα είναι με τον Τσάβες», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Αλεχάντρο Αλμέιδα, ένας 67χρονος συνταξιούχος εργάτης, συνοψίζοντας με λίγα λόγια το συναίσθημα της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων.

    Ο 50χρονος Νίκολα Μαδούρο πολιτικός κληρονόμος του Τσάβες και πρώην οδηγός λεωφορείου «πιστώνεται» με μια υπεροχή 10 έως 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, καθώς εμφανίζεται ως «ο μόνος εγγυητής» των κοινωνικών προγραμμάτων που θέσπισε ο Τσάβες και χρηματοδοτούνται από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας.

    Στα 14 χρόνια της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Επανάστασης, το ποσοστό του πληθυσμού που πλήττεται από τη φτώχεια έχει μειωθεί δραματικά, σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών. «Η εκστρατεία του Μαδούρο ήταν επικεντρωμένη στο γεγονός ότι είναι ο "γιος του κομμαντάντε" και ο θρίαμβός του θα είναι νίκη της μνήμης του Τσάβες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός επιστήμονας Ιγνάθιο Αβάλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι το εκλογικό χάσμα μειώνεται με την ισχυρή ηγεσία και το πολιτικό θάρρος του Καπρίλες.

    Ενωμένοι γύρω από αυτόν τον φιλόδοξο κυβερνήτη της πολιτείας Μιράντα, είναι όλοι οι οπαδοί της αντιπολίτευσης. Ο 40χρονος δικηγόρος, οπαδός της οικονομίας της αγοράς, έχει δεσμευθεί να «τελειώσει τα δώρα» που προσφέρονται στην Κούβα και άλλους συμμάχους του καθεστώτος, που λαμβάνουν περισσότερα από 100.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, μέσω της αποκαλούμενης «πετρο- διπλωματίας » γύρω από την οποία η Βενεζουέλα έχει δημιουργήσει την περιφερειακή επιρροή της.

    Ο Καπρίλες αντιμετώπισε τον Τσάβες στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, και έχασε με 11 μονάδες (55% έναντι 44%), επιτυγχάνοντας όμως το καλύτερο αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης εναντίον του «πρωταθλητή» της λατινοαμερικάνικης αριστεράς. Ο νικητής των εκλογών πάντως εκτός από βαριά κληρονομιά, θα κληρονομήσει μια εύθραυστη οικονομία με χρέος ίσο με το μισό του ΑΕΠ και πληθωρισμό που έχει υπερβεί το 20%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 April 2013 - 4:30:20 UTC