Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από 4 «πηγές» οι 14.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο
  • [02] Στην τελική ευθεία για την ανακεφαλαιοποίηση
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε ανθρωποθυσίες
  • [04] Μόνο επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία την Τετάρτη
  • [05] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στις Σκουριές

  • [01] Από 4 «πηγές» οι 14.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο

    Από τέσσερις βασικές «πηγές» θα προέλθουν οι 14.000 «αναγκαστικές αποχωρήσεις» -οι 4.000 μέχρι το τέλος του 2013 και οι υπόλοιπες 10.000 στο τέλος του 2014- από τον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα επιτεύχθηκε αυτό που είχε διεκδικήσει ο Αντώνης Μανιτάκης από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων, δηλαδή να ισχύσει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση ο κανόνας «μία νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση».

    Η συμφωνία αυτή, στην οποία περιλαμβάνεται και η αποσύνδεση της κινητικότητας των υπαλλήλων από τις απολύσεις, επιτεύχθηκε τελικώς «μετά από μακρές, κοπιώδεις και σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, μία συμφωνία που διασφαλίζει τις ποιοτικές και διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση», όπως αναφέρουν επίσημες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Όσον αφορά τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, αυτές θα προκύψουν από τέσσερις «πηγές», που είναι:

    - Από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν διότι δεν είναι βιώσιμοι και δεν εξυπηρετούν ανάγκες επιτακτικές. Η κατάργησή τους θα αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση σκοπιμότητας της ύπαρξής τους. Οι υπάλληλοί ιδιωτικού δικαίου που υπηρετούν εκεί θα έχουν όλη την κοινωνική προστασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία και θα τους παρασχεθεί πρόσθετη προστασία ως αντιστάθμισμα της αποχώρησής τους.

    - Από οργανισμούς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν, έπειτα από αξιολόγηση των δομών τους. Οι υπάλληλοι που αντιστοιχούν σε πλεονάζουσες θέσεις θα αξιολογηθούν, αφού αποτιμηθούν τα προσόντα τους και είτε θα μετακινηθούν είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με αντιπαροχή κινήτρων.

    - Από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους που θα κριθούν απολυτέοι από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.

    Ένα μέρος θα προέλθει ακόμη από υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, μετά από αξιολόγηση δομών, διαπίστωση θέσεων που πλεονάζουν, αποτίμηση προσόντων και εφόσον επιλέξουν να αποχωρήσουν αντί να μετακινηθούν, με κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης (εξαγορά πλασματικών χρόνων).

    [02] Στην τελική ευθεία για την ανακεφαλαιοποίηση

    Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους εισέρχονται οι τέσσερεις μεγάλες συστημικές τράπεζες στην χώρα μας, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.

    Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των τεσσάρων αυτών τραπεζών καλούνται να εγκρίνουν της αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης τους.

    Την σχετική απόφαση θα λάβει πρώτη η Alpha Bank, καθώς την Τρίτη 16 Απριλίου το πρωί, πραγματοποιείται η γενική της συνέλευση για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της διοίκησης της Alpha Bank, η τράπεζα θα επιτύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, γεγονός που θα τις επιτρέψει να παραμείνει υπό ιδιωτικό έλεγχο. Παράλληλα με την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης η Alpha Bank, δίνει έμφαση και στην διαδικασία πλήρους λειτουργικής ενοποίησης με την Εμπορική Τράπεζα, που θα οδηγήσει σε σημαντικές συνέργιες κόστους και ισχυροποίηση της στην εγχώρια αγορά. Η σχετική διαδικασία σύμφωνα με πληροφορίες εξελίσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε ανθρωποθυσίες

    «Οι δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, κατ' εντολήν της τρόικας, μας οδηγούν έναν αιώνα πίσω» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται να συναινέσει σε ανθρωποθυσίες».

    Το θέμα αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, μάς οδηγεί σε άλλες, παλιότερες, σκοτεινές για τη χώρα εποχές. Πρόκειται, σημείωσε, για 15.000 ανθρωποθυσίες που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια άλλων, που έχουν συμβεί στον ιδιωτικό τομέα.

    [04] Μόνο επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία την Τετάρτη

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη , 17 Απριλίου, τα δημόσια Νοσοκομεία μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για κήρυξη 24ωρης απεργίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

    Παράλληλα οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

    [05] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στις Σκουριές

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες από την Ιερισσό Χαλκιδικής, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές.

    Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τους προσάπτονται, άλλα δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι ομόφωνα τους έκριναν προφυλακιστέους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 April 2013 - 14:30:21 UTC