Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έμειναν στο 1-1 οι "αιώνιοι"
  • [02] Νέο σχέδιο κοινωνικού τουρισμού
  • [03] Αυλαία στο συνέδριο της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [04] 13 οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα

  • [01] Έμειναν στο 1-1 οι "αιώνιοι"

    Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο clasico του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» να προηγούνται με γκολ του Φιγκερόα στο 73΄ και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον Μήτρογλου στο 87΄.

    Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1

    Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη του στη Λειβαδιά επί του Λεβαδειακού με 1-0 για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τον Άρη.

    Άρης-Αστέρας Τρίπολης 5-1

    Δεύτερη σερί και ενδεχομένως «χρυσή» νίκη για τον Άρη. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε 5-1 του Αστέρα Τρίπολης (των πολλών σημαντικών απουσιών) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ξέφυγε από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των νικητών, οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούνται στην Ξάνθη από την Skoda, πέτυχαν οι Τριανταφυλλάκος (7`), Τάτος (29`, 79`, 85`-πεν.) και Αγγελούδης (46`). Το γκολ του Αστέρα σημείωσε ο Κάφα στο 58`.

    ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0

    Την παρουσία του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας εξασφάλισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου, με τέρμα του Ίλιτς στο 75`, επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο «Ζωσιμάδες», σε αγώνα για την 29η ημέρα και «κλείδωσε» θέση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ.

    ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-2

    Ο ΟΦΗ με γκολ του Σαρ στο 89΄ δυσαρέστησε τον Γιώργο Παράσχο στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρομήτου, που μέχρι εκείνο το σημείο έβλεπε το «διπλό» στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», που ουσιαστικά θα εξασφάλιζε στους Περιστεριώτες μία θέση στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, το μέλλον των Κρητικών στη Σούπερ Λίγκα θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη, απέναντι στον αδιάφορο Αστέρα. Ο Ουντόζι στο 9' και το 72' ήταν ο σκόρερ του Ατρομήτου, ενώ Παπάζογλου στο 84΄ και Σαρ στο 89΄ σημείωσαν τα τέρματα των γηπεδούχων.

    Πανιώνιος-Ξάνθη 3-3

    Ο Κουλοχέρης στο 88΄ γλίτωσε τον Πανιώνιο από την 6η εφετινή εντός έδρας ήττα, ισοφαρίζοντας σε 3-3, με τους «κυανέρυθρους» και την Ξάνθη να μοιράζονται γκολ και βαθμούς στη Νέα Σμύρνη. Οι Ακρίτες, που τελείωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιρστές (αποβολή με κόκκινη του Μαρίν στο 30΄), κρατούσαν το «διπλό» στα... χέρια τους μέχρι το 84΄, χάρη στα τέρματα των Μάνταλου (4΄, 52΄) και Μαρσελίνιο (84΄ πεν.), αλλά ο Πανιώνιος λυτρώθηκε από τους Αραβίδη (32΄), Κολοβό (49΄) και Κουλοχέρη (88΄).

    Διακοπή στο ΑΕΚ-Πανθρακικός, λόγω εισβολής οπαδών στο γήπεδο

    Διεκόπη η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ, λόγω εισβολής οπαδών μέσα στο γήπεδο. Στο 87ο λεπτό, ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μπογαϊδη. Τότε άρχισαν να εισβάλουν οργισμένοι οπαδοί της γηπεδούχου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι παίκτες του δύο ομάδων και οι διαιτητές να καταφύγουν στα αποδυτήρια.

    Βέροια-Πλατανιάς 5-0

    Βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια» πήρε η Βέροια με την εντός έδρας νίκη της, 5-0, επί του Πλατανιά. Ο Κάρλο Κόστλι άνοιξε το σκορ (27΄), ενώ ο Ηλίας Ιωάννου πέτυχε «χατ τρικ» (33', 49΄ & 74'), για να σκοράρει στο 89΄ ο Ολαϊτάν. Σε περιπέτειες μπήκε η ομάδα της Κρήτης που πλέον ισοβαθμεί με τη Βέροια με 33 βαθμούς.

    [02] Νέο σχέδιο κοινωνικού τουρισμού

    Επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού θα καταρτίσει ειδικά για φέτος ο ΟΑΕΔ μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    Το σχέδιο εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΕ), ενώ αναγνώρισε τη σημασία τής διατήρησης, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού, που υλοποιούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί.

    Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης, ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν μέσα στο 2013 κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα πλέον της μείωσης κατά 1,1 μονάδες που έγινε μέσα στο 2012, λόγω της κατάργησης των εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

    [03] Αυλαία στο συνέδριο της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Η Μανταλένα Παπαδοπούλου εξελέγη πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο συνέδριο που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγη ο Ανέστης Χατζηθεοδοσίου.

    Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος σε δήλωσή της τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Νεολαία του κόμματος θα συμβάλλει ώστε να ανατραπούν όσοι επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και βάλλουν κατά της κοινωνικής συνοχής.

    Ο νεοεκλεγείς γραμματέας έκανε λόγο για μεγάλη δυναμική που υπάρχει, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «καταδεικνύει ότι η ανατροπή θα έρθει από τους νέους που δεν θα συμβιβαστούν στο μέλλον που κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν για εμάς».

    [04] 13 οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα

    Δύο άνθρωποι στην κεντρική κινεζική επαρχία Χενάν μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών -τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή- ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 13 από τους 60 που συνολικά έχουν μολυνθεί, ύστερα από δύο ακόμη θανάτους που σημειώθηκαν στην Σανγκάη.

    Ένας από τους δύο ανθρώπους που μολύνθηκαν στη Χενάν --ένας 34χρονος από την πόλη Καϊφένγκ --νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας δεύτερος -ένας 65χρονος χωρικός από την Ζουκού- νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 April 2013 - 18:30:22 UTC