Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρπόλησαν το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού
  • [02] Ενδείξεις για εντοπισμό σωματιδίων σκοτεινής ύλης, σε ένα υπόγειο εργαστήριο στη Μινεσότα
  • [03] Μικρό το ποσοστό του κόμματος που αντιτίθεται στο ευρώ, στη Γερμανία
  • [04] Έργα και ημέρες της φωτογραφίας
  • [05] Σήμερα η ενδιάμεση έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ
  • [06] Συγκλονισμένοι οι Έλληνες της Βοστόνης
  • [07] Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στη Βοστόνη
  • [08] "Η αυτοδίκαιη αργία των υπαλλήλων δεν αφορά το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων"
  • [09] Συνελήφθη ο κρατούμενος που δραπέτευσε από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο
  • [10] Για αποτυχία καταγγέλλει ο Ν. Αναστασιάδης τον διοικητή της ΚΤ
  • [11] Αναστολή διαπραγμάτευσης έως τις 31 Μαΐου για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή
  • [12] Αποτροπιασμό εξέφρασε η Μέρκελ για την επίθεση στη Βοστόνη
  • [13] Νέα γενική αμνηστία στη Συρία κήρυξε ο Μπασάρ αλ - Άσαντ
  • [14] Ο αγωγός South Stream στο επίκεντρο συνάντησης στη Σόφια
  • [15] Στη Γαλλία τα περισσότερα κρούσματα του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας
  • [16] Κανείς αμερικανός πρώην πρόεδρος δεν θα παραστεί στην κηδεία της Θάτσερ
  • [17] "Στο σφυρί" πέντε έργα Βολανάκη, Χατζηκυριάκου - Γκίκα και Γύζη
  • [18] Η Μπενφίκα στον τελικό κυπέλλου της Πορτογαλίας
  • [19] Υπό παραίτηση το ΔΣ της ΑΕΚ

  • [01] Πυρπόλησαν το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού

    Φωτιά ξέσπασε στις 6 το πρωί στο κτίριο όπου μέχρι πριν από λίγες μέρες λειτουργούσε το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού. Η φωτιά, που προκλήθηκε από άγνωστους λόγους, σβήστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιερισσού, που έσπευσαν στο σημείο με δύο υδροφόρα οχήματα.

    Η λειτουργία του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος είχε ανασταλεί με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. λόγω των σοβαρών φθορών που προκλήθηκαν σ' αυτό την περασμένη Τετάρτη από κατοίκους της Ιερισσού, μετά την επεισοδιακή σύλληψη των δύο συντοπιτών τους για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές.

    Όπως επισημάνθηκε, μάλιστα, σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι ζημιές αφορούσαν τόσο το εσωτερικό του τμήματος όσο και τον εξοπλισμό του, ενώ «το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου που ανέλαβε την αστυνόμευση της περιοχής της Ιερισσού».

    [02] Ενδείξεις για εντοπισμό σωματιδίων σκοτεινής ύλης, σε ένα υπόγειο εργαστήριο στη Μινεσότα

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν τις πρώτες ενδείξεις για την ανίχνευση σωματιδίων της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης, από ένα υπόγειο εργαστήριο, εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια, σε ένα πρώην ορυχείο στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

    Αν και εκτιμάται ότι αποτελεί περίπου το 27% του σύμπαντος, κανείς δεν έχει καταφέρει ως τώρα να δει τη σκοτεινή ύλη. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της γίνονται τόσο από το διάστημα (από το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο πάνω στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό), όσο και από τη Γη (CERN), αλλά κυρίως στα έγκατά της, ώστε να αποφεύγονται οι παρεμβολές από την κοσμική ακτινοβολία που πέφτει στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

    Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι υπόγειοι ανιχνευτές τους εντόπισαν τρία «σήματα», που πιθανώς προέρχονται από τη σκοτεινή ύλη, καθώς προσκρούει πάνω σε σωματίδια της κανονικής ύλης.

    Όμως διευκρίνισαν ότι είναι νωρίς να μιλήσουν για ανακάλυψη, καθώς χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να επιβεβαιώσουν ότι όντως πρόκειται για τη σκοτεινή ύλη.

    Η ύλη-φάντασμα, που μεταξύ άλλων συγκρατεί τους γαλαξίες, αντιδρά μόνο ασθενώς με την ορατή ύλη, γι? αυτό τα υποθετικά σωματίδιά της έχουν αποκληθεί «ασθενώς αλληλεπιδρώντα σωματίδια» (WIMP). Το πείραμα CDMS προσπαθεί να «πιάσει» αυτά τα φευγαλέα σωματίδια τις σπάνιες στιγμές που, όπως οι επιστήμονες πιστεύουν, προσκρούουν, βαθιά μέσα στο υπέδαφος, πάνω σε ατομικούς πυρήνες κανονικής ύλης (γερμανίου και πυριτίου), οι οποίοι έχουν ψυχθεί σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, πολύ κοντά στο απόλυτο μηδέν.

    [03] Μικρό το ποσοστό του κόμματος που αντιτίθεται στο ευρώ, στη Γερμανία

    Ποσοστό 3% συγκεντρώνει το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), το οποίο τάσσεται υπέρ της συντεταγμένης διάλυσης της Ευρωζώνης και της επιστροφής της Γερμανίας στο μάρκο, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες(CDU) εξασφαλίζουν 39%, οι Σοσιαλδημοκράτες(SPD) 26%, οι Πράσινοι 15%, η Αριστερά 6% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες(FDP) ποσοστό 5%.

    [04] Έργα και ημέρες της φωτογραφίας

    Στις ημέρες μας η φωτογραφία αποτελεί μια τακτική καθημερινή συνήθεια. Ο οποιοσδήποτε μπορεί με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με ένα κινητό ή με μια ταμπλέτα να απεικονίσει όποτε θέλει το οτιδήποτε, χωρίς να επηρεαστεί κατά το παραμικρό από τις συνθήκες που περιβάλλουν το αντικείμενό του. Οι δυσκολίες με το τεράστιο βάρος και την παραλυτική ακινησία των πρώτων φωτογραφικών μηχανών, τα εμπόδια τα οποία προέκυπταν συνεχώς με το φως, όπως και το εξαιρετικά άβολο στήσιμο των προσώπων απέναντι στον φακό (χρειαζόταν μεγάλη προετοιμασία μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη πόζα), ανήκουν εδώ και πολύ καιρό στην ιστορία της φωτογραφίας: μια ιστορία που κοντεύει να συμπληρώσει δύο αιώνες ζωής.

    Το βιβλίο του Γρηγόρη Πασχαλίδη «Τα νοήματα της φωτογραφίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις University Studio Press, αποκαλύπτει με ζωηρά χρώματα τη δαιδαλώδη γραμμή την οποία χάραξε η φωτογραφία από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι και την εποχή της ψηφιακής εικόνας. Ο μελετητής παρακολουθεί όχι μόνο τον ρόλο τον οποίο έπαιξαν στη χάραξη μιας τέτοιας γραμμής οι μεγάλες τεχνολογικές ανακαλύψεις, αλλά και τα ερωτήματα που ήγειραν κατά περιόδους φιλόσοφοι και κοινωνικοί επιστήμονες γύρω από τη λειτουργία της φωτογραφίας και την ικανότητά της να διαλέγεται με ποικίλες καλλιτεχνικές μορφές ή να επηρεάζει έντονα την κοινωνική ιδεολογία και την καθημερινή ζωή.

    [05] Σήμερα η ενδιάμεση έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα, Τρίτη, την ενδιάμεση έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης αυτής συμπίπτει με την επίσκεψη στα Σκόπια της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

    Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από τον περασμένο Δεκέμβριο εξουσιοδότησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτήσει μία ενδιάμεση έκθεση προόδου τόσο για την ΠΓΔΜ, όσο και για τη Σερβία και το Κόσοβο.

    Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου αναφέρεται ότι το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα αξιολογήσει, το προσεχές διάστημα, με βάση την ενδιάμεση έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του ενταξιακού διαλόγου υψηλού επιπέδου μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ, τα βήματα της ΠΓΔΜ για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και για την επίτευξη συμβιβαστικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα αξιολογήσει την ενδιάμεση αυτή έκθεση της Επιτροπής και εάν η αξιολόγηση είναι θετική, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καλέσει την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για το πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΠΓΔΜ έλαβε καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ το 2005, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε πρώτη φορά σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ στην έκθεσή της το 2009. Η ίδια σύσταση επαναλήφθηκε και στις εκθέσεις του 2010,του 2011 και του 2012.

    Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν είχε υιοθετήσει τις προηγούμενες συστάσεις της Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, κυρίως λόγω της έλλειψης προόδου στο ζήτημα της ονομασίας.

    Του ανταποκριτή μας Ν. Φραγκόπουλου

    [06] Συγκλονισμένοι οι Έλληνες της Βοστόνης

    Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι Έλληνες που ζουν στη Βοστόνη, μετά τις χθεσινοβραδινές εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του ιστορικού Μαραθωνίου της Βοστόνης. Σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές αρχές στη Μασαχουσέτη, βρίσκονται η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστόνη για να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν Έλληνες τραυματίες.

    "Αμέσως μετά τις εκρήξεις, οι Έλληνες φοιτητές στη Βοστόνη αρχίσαμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας για να βεβαιωθούμε ότι όλοι είναι καλά" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δευτεροετής φοιτήτρια στο Boston College, Κατερίνα Κατσούρη.

    "Δεν έχουμε καμία πληροφορία για Έλληνα τραυματία" ανέφερε η Ελληνίδα φοιτήτρια, που σπουδάζει πολιτικές επιστήμες, επισημαίνοντας ότι "στην αρχή, όταν ακούσαμε για δεκάδες τραυματίες, φοβηθήκαμε πολύ γιατί υπήρχε μεγάλο ενδεχόμενο να ήταν και συμφοιτητές μας που παρακολουθούσαν τον Μαραθώνιο".

    Η κ. Κατσούρη ανέφερε, επίσης, ότι "ανάμεσα στον φοιτητόκοσμο της πόλης επικρατεί ανησυχία για την επόμενη μέρα και ενδέχεται αυτή η ανησυχία να κορυφώνεται όσο οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, όπως και τα αίτια της τρομοκρατικής επίθεσης".

    "Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με την τρομοκρατική επίθεση" δήλωσε ο μητροπολίτης Βοστόνης Μεθόδιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι "οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Στεκόμαστε μαζί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας".

    [07] Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στη Βοστόνη

    Tην "απόλυτη καταδίκη και τον αποτροπιασμό" της ελληνικής κυβέρνησης για τη "βάρβαρη επίθεση" στον Μαραθώνιο της Βοστόνης εξέφρασε, με δήλωσή του, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    "Είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας. Ενάντια στον συμβολισμό του Μαραθωνίου και τις αξίες που πρεσβεύει. Αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό σας", τόνισε.

    [08] "Η αυτοδίκαιη αργία των υπαλλήλων δεν αφορά το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων"

    «Η αυτοδίκαιη αργία δεν αφορά το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων που εκκρεμούν, και κυρίως δεν αφορά απλές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα, για τις οποίες αρμόδια να αποφασίσουν είναι τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα» διευκρινίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Όπως εξηγεί στο έγγραφο ο κ. Μανιτάκης, «η ρύθμιση για την αυτοδίκαιη αργία επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο υπαλλήλους που είτε έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα στο αρμόδιο δικαστήριο για κακουργήματα και σοβαρά πλημμελήματα, είτε έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο (προφανώς, μετά διερεύνηση και αξιολόγηση καταγγελίας) για σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα».

    [09] Συνελήφθη ο κρατούμενος που δραπέτευσε από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο

    Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο 32χρονος κρατούμενους που δραπέτευσε χθες το απόγευμα από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.Όπως ανακοινώθηκε, στις 2.50 τα ξημερώματα εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης. Φέρεται δε να βρισκόταν κατά τη σύλληψή του μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης περιοχής.

    Ο 32χρονος Έλληνας, με καταγωγή από τη Γεωργία, είχε μεταχθεί χθες το μεσημέρι από το αστυνομικό τμήμα Ευόσμου, όπου κρατείτο από την περασμένη Παρασκευή, στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Ωστόσο, κατάφερε να ξεφύγει από τους δύο φρουρούς του και σύμφωνα με μαρτυρίες να δραπετεύσει με ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Αμέσως, οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μάλιστα, στις έρευνες συμμετείχαν και οι δύο φρουροί του.

    Σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών για διακεκριμένες κλοπές.

    [10] Για αποτυχία καταγγέλλει ο Ν. Αναστασιάδης τον διοικητή της ΚΤ

    Για λανθασμένους χειρισμούς του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Πανίκου Δημητριάδη, σε διάφορα ζητήματα κάνει λόγο ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στην επιστολή του προς τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    Στην επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε η τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ.Αναστασιάδης, αφήνει και έμμεση αιχμή για τους χειρισμούς της ΕΚΤ στο θέμα της άντλησης ρευστότητας από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό μηχανισμό, «ELA» για τη Λαϊκή Τράπεζα. Αναφέρει συγκεκριμένα, ότι ο Πανίκος Δημητριάδης έκανε χρήση του «ELA» χωρίς έλεγχο, επισημαίνοντας ότι υπήρξε παραβίαση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Στην εξασέλιδη επιστολή, ο κ. Αναστασιάδης επαναλαμβάνει τα περί παύσης του Πανίκου Δημητριάδη αναδεικνύοντας λάθη που έκανε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

    Ο κ. Ντράγκι έστειλε επιστολή στον Κύπριο πρόεδρο τονίζοντας ότι η όποια απόφαση για παύση του κ. Δημητριάδη θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [11] Αναστολή διαπραγμάτευσης έως τις 31 Μαΐου για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή

    Τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής ανακοίνωσαν οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για τη συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης και σχετικού αιτήματός της, το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε όπως συνεχίσει την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών "ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ" και "CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD" μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 (συμπεριλαμβανομένης), σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 46 του ν.3606/2007 όπως ισχύει.

    [12] Αποτροπιασμό εξέφρασε η Μέρκελ για την επίθεση στη Βοστόνη

    Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στην Βοστόνη και την συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων «αυτής της τρομακτικής πράξης» και τους τραυματίες, εκφράζει η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία.

    «Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημειώνει η κυρία Μέρκελ και εκφράζει την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα».

    [13] Νέα γενική αμνηστία στη Συρία κήρυξε ο Μπασάρ αλ - Άσαντ

    Ο αρχηγός του συριακού κράτους Μπασάρ αλ-Άσαντ ανακοίνωσε μια νέα αμνηστία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί πριν από σήμερα Τρίτη, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

    "Ο πρόεδρος Άσαντ εξέδωσε το διάταγμα 23, με το οποίο χορηγείται γενική αμνηστία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί πριν από τις 16 Απριλίου 2013 και έτσι η θανατική ποινή θα μετατραπεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα και οι Σύροι που εντάχθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις δεν θα εκτίσουν παρά το ένα τέταρτο της ποινής τους", διευκρίνισε το πρακτορείο.

    Το διάταγμα περί αμνηστίας δεν θα ισχύσει όμως σε περιπτώσεις καταδικασμένων για λαθρεμπόριο, για χρήση ναρκωτικών, καθώς και στις περιπτώσεις "των ανυπότακτων που διέφυγαν της στράτευσης", προστίθεται στο κείμενο. Το επίσημο συριακό τηλεοπτικό κανάλι "Αλ-Ιχμπαρίγια ανακοίνωσε εξάλλου στον ιστότοπό του στο Facebook πως θα μεταδώσει αύριο Τετάρτη μια συνέντευξη του Άσαντ.

    [14] Ο αγωγός South Stream στο επίκεντρο συνάντησης στη Σόφια

    Η υλοποίηση του έργου του αγωγού South Stream βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ με τον πρέσβη της Ρωσίας στη Σόφια, Γιούρι Ισάκοφ. Ο κ. Ράικοφ υπογράμμισε την σημασία του έργου του South Stream για τη Βουλγαρία και την ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι εξουσιοδότησε τον (υπηρεσιακό) υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Aσέν Βασίλεφ να ανταλλάσσει πληροφορίες με τη ρωσική πλευρά σε σχέση με ορισμένες λεπτομέρειες του έργου.

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες της Βουλγαρίας σε σχέση με το έργο του αγωγού. Από την πλευρά του, ο κ. Ισάκοφ τόνισε την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς για συνομιλίες που αφορούν σε λεπτομέρειες υλοποίησης του έργου.

    Το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τη ρωσική πλευρά, ενώ η βουλγαρική εταιρεία Bulgarian Energy Holding (ΒΕΗ) θα αποπληρώσει την επένδυση μέσω των τελών διαμετακόμισης.

    [15] Στη Γαλλία τα περισσότερα κρούσματα του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας

    Στη Γαλλία εντοπίζονται τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ κρούσματα του διατροφικού σκανδάλου που αφορά την παρουσία αλογίσιου κρέατος σε προϊόντα βοδινού κρέατος, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων DNA, καθώς ένα στα οχτώ δείγματα που ελέγχθηκαν βρέθηκε θετικό.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των αναλύσεων εντός της ημέρας, ωστόσο σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, έκθεση προόδου της Επιτροπής από τις 9 Απριλίου δείχνει ότι στις 353 αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, τα 47 δείγματα βρέθηκαν θετικά.

    Το διατροφικό αυτό σκάνδαλο στην Ευρώπη έπληξε την εμπιστοσύνη σε ορισμένους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων της ηπείρου, όπως και τις πωλήσεις των επεξεργασμένων ετοίμων γευμάτων και αύξησε τη ζήτηση βιολογικών προϊόντων.

    [16] Κανείς αμερικανός πρώην πρόεδρος δεν θα παραστεί στην κηδεία της Θάτσερ

    Στην αμερικανική αντιπροσωπεία που θα παραστεί στη κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν θα βρίσκονται πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, αν και έχουν προσκληθεί όλοι όσοι βρίσκονται εν ζωή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα είναι δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών, ο Τζορτζ Σουλτς, επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το 1982 ως το 1989 και ο Τζέιμς Μπέικερ που τον διαδέχτηκε και παρέμεινε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως το 1993. Στην κηδεία της Θάτσερ, αύριο Τετάρτη, θα παραστούν ο αμερικανός πρώην πρεσβευτής στο Λονδίνο Λούις Σούσμαν και η σημερινή επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ Μπάρμπαρα Στίβενσον.

    Στην κηδεία δεν θα παραστεί επίσης η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Νάνσι Ρίγκαν, με τον σύζυγο της οποίας Ρόναλντ η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε στενή σχέση.

    [17] "Στο σφυρί" πέντε έργα Βολανάκη, Χατζηκυριάκου - Γκίκα και Γύζη

    Πέντε έργα των σπουδαίων Eλλήνων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Βολανάκη, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα και Νικόλαου Γύζη θα περιλαμβάνονται στη δημοπρασία ευρωπαϊκών έργων του 19ου αιώνα, που θα πραγματοποιήσει στις 23 Μαΐου 2013 ο Οίκος Sotheby's στο Λονδίνο.

    Όσον αφορά στην ελληνική συμμετοχή στη δημοπρασία, το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα «Νυχτερινή Ύδρα» έχει την υψηλότερη αρχική εκτίμηση μεταξύ 35.200 και 59.000 ευρώ. Με την ίδια εκτίμηση συμμετέχει στην δημοπρασία το έργο «Νύχτα Έξω από Εκκλησία», επίσης του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

    [18] Η Μπενφίκα στον τελικό κυπέλλου της Πορτογαλίας

    Στον τελικό του κυπέλλου Πορτογαλίας προκρίθηκε η Μπενφίκα, παρά την ισοπαλία 1-1 με την Πάκος Φερέιρα στη Λισαβόνα.

    Ουσιαστικά οι "Αετοί" είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς των ημιτελικών, όταν είχαν επικρατήσει 2-0 εκτός έδρας. Χθες, απλώς "σφράγισαν το εισιτήριο" με σκόρερ τον Καρντόσο στο 54΄, ενώ για την Πάκος ισοφάρισε ο Σίσερο στο 80΄. Αντίπαλός της στον τελικό θα είναι πιθανότατα η Γκιμαράες που φιλοξενεί την Τετάρτη τη Μπελενένσες, την οποία έχει νικήσει 2-0 εκτός έδρας.

    [19] Υπό παραίτηση το ΔΣ της ΑΕΚ

    Υπό παραίτηση τελούν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.

    Μετά από την καταδικαστική ήττα από τον Πανθρακικό και όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ, συγκαλείται Γενική Συνέλευση για τις 14 Μαϊου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

    Η ανακοίνωση: «Απόφαση του ΔΣ για σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης στις 14/5 και ώρα 10:00 με θέμα εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Τα μέλη του τωρινού τελούν υπό παραίτηση και παραμένουν για διεκπαιρεωτικής φύσης ζητήματα μέχρι τότε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 April 2013 - 8:30:32 UTC