Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαμένα τρία αρχεία των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] Νεκρός ο συλληφθείς ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο
  • [03] Νέος γύρος συνομιλιών Σερβίας-Κοσόβου
  • [04] Βρετανίδα τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο στη Χαλκιδική
  • [05] Ύφεση 7,8% έως 14,4% "βλέπει" το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την οικονομία της νήσου
  • [06] Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί τους G20 να καταπολεμήσουν το "τραπεζικό απόρρητο"
  • [07] Συνελήφθη ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης
  • [08] Τον Ρομάνο Πρόντι πρότεινε ο Μπερσάνι για πρόεδρο της Ιταλίας
  • [09] Σύλληψη υπόπτου για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο
  • [10] Ανοικτό το "Openfund" σε αιτήματα χρηματοδότησης καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων
  • [11] Διετής αποκλεισμός στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Σον Κρόφορντ
  • [12] Πρόστιμο και ποινές αποκλεισμού σε 6 Αυστραλούς κολυμβητές

  • [01] Χαμένα τρία αρχεία των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Την δεύτερη πραγματογνωμοσύνη που έκαναν στον φορητό υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη έστειλαν στη Βουλή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη πραγματογνωμοσύνη που έγινε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή προκύπτει ότι υπάρχουν ίχνη από 23 usb, εκ των οποίων τα τρία είναι από τη λίστα Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει η ύπαρξη και τρίτου usb το οποίο «μπαίνει» για πρώτη φορά στον υπολογιστή του κ. Διώτη στις 15/7/2011 ενώ η τελευταία σύνδεση του γίνεται στις 16/1/2012.

    Επίσης, στην αναζήτηση που έγινε στο σκληρό δίσκο βρέθηκαν συνολικά 2.059 αρχεία αλλά δεν υπάρχουν τα τρία αρχεία των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με μέλη της Προανακριτικής στην ίδια πραγματογνωμοσύνη, αναφέρεται ότι το «στικάκι» που έδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στον Ευάγγελο Βενιζέλο «μπήκε» στον υπολογιστή του κ. Διώτη στις 8/7/2011 στις 14:01:41 μμ και αποσυνδέθηκε από τον υπολογιστή του το ίδιο βράδυ στις 11:01:44.

    [02] Νεκρός ο συλληφθείς ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο

    Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς ύποπτοςπέθανεστο νοσοκομείο.

    Η αστυνομία της Μασαχουσέτης θα πραγματοποιήσει έρευνα από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τον δεύτερο ύποπτο στο Γουότερτάουν, στην περιοχή της Βοστόνης, και καλεί τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της "ρευστότητας της κατάστασης".

    [03] Νέος γύρος συνομιλιών Σερβίας-Κοσόβου

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, αναχώρησε για τις Βρυξέλλες αργά την Πέμπτη, για έναν ακόμη γύρο συνομιλιών με τον ομόλογό του, του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι μετέδωσε η κρατική τηλεόραση RTS. Οι συνομιλίες- που διεκόπησαν την Τετάρτη- διεξάγονται υπό την αιγίδα της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Κάθριν Άστον η οποία πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την συνάντηση της Παρασκευής. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων γύρων των συνομιλιών στα 13 από τα 15 σημεία των προτάσεων της Άστον, ωστόσο υπολείπονται από την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας. Το μεγάλο αγκάθι των συνομιλιών είναι το επίπεδο αυτονομίας της σερβικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο. Η συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο, είναι ζωτικής σημασίας για τις φιλοδοξίες της Σερβίας να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ντάτσιτς αναμένεται να συναντηθεί και με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν καθώς η συμμαχία διατηρεί στρατιωτική ειρηνευτική παρουσία στο Κοσσυφοπέδιο από τον Ιούνιο του 1999.

    [04] Βρετανίδα τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο στη Χαλκιδική

    Βρετανίδα τραυματίστηκε θανάσιμα στη Χαλκιδική όταν κινούμενη πεζή στην επαρχιακή οδό Κασσάνδρειας, κοντά στη Φούρκα, παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονος.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 60χρονη αλλοδαπή, που διέμενε μόνιμα στη Χαλκιδική, προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο, αλλά υπό συνθήκες που ερευνώνται, παρασύρθηκε από το διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

    Ο 43χρονος οδηγός συνελήφθη, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

    [05] Ύφεση 7,8% έως 14,4% "βλέπει" το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την οικονομία της νήσου

    Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι οι προβλέψεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την απασχόληση και το ΑΕΠ της Κύπρου. Οι προβλέψεις δείχνουν ραγδαία αύξηση της ανεργίας και συρρίκνωση του ΑΕΠ.

    Σχετικά με την απασχόληση, η ανάλυση εκτιμά ότι με βάση το εργατικό δυναμικό, όπως καταγράφεται στο 4ο τρίμηνο του 2012, το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει στο ύψος ρεκόρ του 24,6%. Υποστηρίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 (4ο τρίμηνο) η απασχόληση αναμένεται να συρρικνωθεί στα 336.153 άτομα αυξάνοντας τον αριθμό των ανέργων κατά 52.893 άτομα και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 109.591 άτομα.

    Επεξηγηματικά το Κέντρο Οικονομικών Μελετών του Ιδρύματος Έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που ετοίμασε την ανάλυση, σημειώνει ότι επειδή αναμένεται σημαντικό ποσοστό ανέργων, που αφορά κοινoτικό εργατικό δυναμικό το οποίο προέρχεται από τρίτες χώρες, να επαναπατριστεί, υπολογίζεται παράλληλη συρρίκνωση του συνολικού αριθμού ατόμων του ενεργού πληθυσμού κατά περίπου 5%. Στη βάση του σεναρίου αυτού το ενεργό εργατικό δυναμικό αναμένεται να συρρικνωθεί στις 423.455 άτομα, με το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Ξεκαθαρίζεται, ωστόσο, ότι αυτό εξαρτάται από την προτίμηση των εργοδοτών στον τερματισμό της απασχόλησης εγχώριου ή μη εργατικού δυναμικού και την παροχή ανεργιακών ωφελημάτων που πιθανόν να συγκρατήσουν ή όχι τον επαναπατρισμό του εν λόγω μη εγχώριου εργατικού δυναμικού. Η οικονομική ανάλυση επισημαίνει ότι οι εκτιμήσεις σχετικά με την απασχόληση προκύπτουν μετά από ανάλυση των επί μέρους στατιστικών στοιχείων.

    [06] Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί τους G20 να καταπολεμήσουν το "τραπεζικό απόρρητο"

    H Διεθνής Διαφάνεια κάλεσε σήμερα τους υπουργούς Οικονομικών της Ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη (G20) που συνεδριάζουν στην Ουάσινγκτον να καταπολεμήσουν το "τραπεζικό απόρρητο" υποστηρίζοντας ένα σύστημα αυτόματης ανταλλαγής τραπεζικών δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

    "Η G20 οφείλει να συνεχίσει να υποστηρίζει τις ρυθμίσεις υπέρ της αυτόματης ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, επισήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση σε επιστολή που απέστειλε στους 20 υπουργούς των πλουσιότερων χωρών που συνεδριάζουν από χθες στην αμερικανική πρωτεύουσα.

    Επί του παρόντος πολλές χώρες έχουν δεχτεί ένα σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών "κατ΄απαίτηση" και υπό όρους για τη λήψη επακριβών πληροφοριών (όνομα καταθέτη, τράπεζας) που εμποδίζουν τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έπεισε πρόσφατα αρκετές από τις χώρες μέλη της, εκτός των οποίων το Λουξεμβούργο, να υιοθετήσουν έναν τέτοιου είδους μηχανισμό.

    [07] Συνελήφθη ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης

    Ενας ύποπτος για τις επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης έχει συλληφθεί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή προσκείμενη στην έρευνα, και ένα δεύτερο άτομο διαφεύγει έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης, σύμφωνα με την Boston Globe.

    Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του.

    Χαώδεις σκηνές καταδίωξης εκτυλίχθηκαν στην περιοχή του Κέμπριτζ και του Γουότερτάουν κατά τη διάρκεια της νύκτας, μετά τον φόνο αστυνομικού στην πανεπιστημιούπολη του MIT και την κλοπή αυτοκινήτου που ακολούθησε.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    Οι αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν η αστυνομική επιχείρηση έχει σχέση με τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

    Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο υπόπτους στο Γουότερτάουν είναι περίπου 20 ετών.

    [08] Τον Ρομάνο Πρόντι πρότεινε ο Μπερσάνι για πρόεδρο της Ιταλίας

    Ο ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι πρότεινε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας την ομόφωνη στήριξη των μελών του Δημοκρατικού Κόμματός του.

    Ο Πρόντι, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας της Αριστεράς, αλλά έχει απορριφθεί ως υποψήφιος από τον ηγέτη της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναν από τους παλαιότερους πολιτικούς εχθρούς του.

    [09] Σύλληψη υπόπτου για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο

    Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Γουότερτάουν, ενώ άλλα μεταδίδουν ότι ένα άτομο συνελήφθη και ότι συνεχίζεται η καταδίωξη δεύτερου υπόπτου.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά της αστυνομίας κατά την καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στο Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετέχει και το FBI.

    Διαβάστε επίσης: Άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικό μέσα σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

    [10] Ανοικτό το "Openfund" σε αιτήματα χρηματοδότησης καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων

    Άνοιξε νέος κύκλος υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων με το Openfund, ένα σύγχρονο επενδυτικό όχημα (Venture Capital) για νέους επιχειρηματίες στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας, που απευθύνει πρόσκληση υποβολής συμμετοχής σε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες για προϊόντα λογισμικού που στοχεύουν στις διεθνείς αγορές.

    Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το Openfund, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου λειτουργίας του, έχει ηγηθεί κύκλων χρηματοδότησης που ανέρχονται σε 760.000 ευρώ σε τρεις νέες επιχειρήσεις στον χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης και να το υποβάλλουν στον σχετικό σύνδεσμο έως τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου.

    [11] Διετής αποκλεισμός στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Σον Κρόφορντ

    Με διετή αποκλεισμό, ο οποίος ενδέχεται να σημάνει το τέλος της καριέρας του, τιμώρησε ο Αμερικανός Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (USADA) τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 200 μέτρα, Σον Κρόφορντ, για παράβαση του κανονισμού «whereabouts».

    Ο USADA ανακοίνωσε ότι ο 35χρονος σπρίντερ δεν παρείχε λεπτομέρειες για το που θα βρισκόταν, προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο σε τρεις περιπτώσεις εντός 18 μηνών. Μετά την εξέλιξη αυτή, ακυρώνεται κάθε αποτέλεσμα που πέτυχε ο Κρόφορντ από τις 17 Νοεμβρίου 2012, την ημερομηνία της τρίτης παράβασης του κανονισμού «whereabouts». Ο αθλητής από την Καλιφόρνια κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα και τη σκυταλοδρομία 4Χ100, ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

    «Ο Κρόφορντ δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του κανονισμού "whereabouts" και, ως αποτέλεσμα, συμπλήρωσε τρεις "αποτυχίες" εντός περιόδου 18 μηνών» τονίζει η σχετική ανακοίνωση του USADA, η οποία προσθέτει ότι ο αποκλεισμός του Αμερικανού τέθηκε σε ισχύ από την Τετάρτη.

    [12] Πρόστιμο και ποινές αποκλεισμού σε 6 Αυστραλούς κολυμβητές

    Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. ελεύθερο, Τζέιμς Μάγκνουσεν, και οι συναθλητές του στην ομάδα 4Χ100 μικτή ομαδική της Αυστραλίας τιμωρήθηκαν με πρόστιμο και ποινές αποκλεισμού με αναστολή, επειδή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κολυμβητική ομοσπονδία της χώρας, έκαναν χρήση απαγορευμένου ηρεμιστικού πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Μάγκνουσεν, Ματ Τάργκετ, Ίμον Σάλιβαν, Τζέιμς Ρόμπερτς, Κάμερον ΜακΕβόι και Τομάσο Ντ'Όρσόνια παραδέχθηκαν τον Φεβρουάριο ότι είχαν κάνει χρήση του ηρεμιστικού και πως ενεπλάκησαν σε «παιδαριώδεις» και «ανόητες» φάρσες στο προπονητικό καμπ που πραγματοποίησαν στο Μάντσεστερ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Stilnox» δεν έχει ενταχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ στις απαγορευμένες ουσίες, αλλά τη χρήση του έχει απαγορεύσει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας, λόγω των παραισθησιογόνων επιδράσεών του και μετά τη δήλωση του πρώην «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Γκραντ Χάκετ, ότι είχε εθιστεί σε αυτό.

    Επιτροπή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας διεξήγαγε έρευνα. H έκθεση για την έρευνα θα διαβιβαστεί προς εξέταση στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 April 2013 - 8:30:27 UTC