Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου για ανασχηματισμό
  • [02] Ελβετία: Δημοψήφισμα για την απαγόρευση πώλησης χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα
  • [03] Δεν εξελέγη πρόεδρος στην Ιταλία μετά και την 4η ψηφοφορία
  • [04] ΗΠΑ: Θερμά λόγια Ομπάμα για την Ελλάδα
  • [05] Συντάντηση Α. Σαμαρά με πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας
  • [06] Ζημιές - μαμούθ στις κυπριακές τράπεζες διαπιστώνει η Pimco

  • [01] Διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου για ανασχηματισμό

    Κατηγορηματικά διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο πρωθυπουργός προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

    Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται για μια ρύθμιση με στόχο να καλυφθεί ένα νομικό κενό που υπήρχε και για να υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο στα υπουργεία μετά και τις τελευταίες επαφές με την τρόικα.

    Τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για ανασχηματισμό είχαν πυροδοτηθεί και πάλι μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ απόφασης με την οποία προβλέπεται να συσταθούν άμεσα έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών. Σύμφωνα με την απόφαση δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα εξής έξι υπουργεία: Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημοσίας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης. "

    [02] Ελβετία: Δημοψήφισμα για την απαγόρευση πώλησης χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα

    Δημοψήφισμα θα γίνει στην Ελβετία για την απαγόρευση της πώλησης χρυσού από τα διαθέσιμα της κεντρικής τράπεζάς της (Swiss National Bank, SNB) και την υποχρέωση της τελευταίας να διατηρεί τουλάχιστον το 20% του ενεργητικού της σε χρυσό, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Χθες, η καγκελαρία της Ελβετίας επιβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία «Σώστε τον ελβετικό χρυσό μας» - επικεφαλής της οποίας είναι μέλη του υπερσυντηρητικού Λαϊκού Κόμματος - συγκέντρωσε 106.052 νόμιμες υπογραφές για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, υπερβαίνοντας τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των 100.000 υπογραφών. Σύμφωνα με τους όρους της πρωτοβουλίας «Σώστε τον ελβετικό χρυσό μας», η SNB θα έπρεπε να επαναπατρίσει τα αποθέματά της σε χρυσό που φυλάσσονται στο εξωτερικό και να τα διατηρεί στην Ελβετία.

    Οι υποστηρικτές της καμπάνιας για τον ελβετικό χρυσό απορρίπτουν κατηγορηματικά την ιδέα πώλησής του, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις του που έγιναν από το 2001 έως το 2006 σε χαμηλές τιμές, καθώς και πιο πρόσφατα, έχουν κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελβετία.

    [03] Δεν εξελέγη πρόεδρος στην Ιταλία μετά και την 4η ψηφοφορία

    Οι Ιταλοί εκλέκτορες απέτυχαν και πάλι σήμερα, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εκλέξουν τον πρόεδρο της Ιταλίας στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας κατά τον οποίο ήταν ακόμη απαραίτητη μια πλειοψηφία δύο τρίτων, σύμφωνα με μια μερική καταμέτρηση των ψήφων.

    Στα μισά της καταμέτρησης, πάνω από το ένα τρίτο των κοινοβουλευτικών και των περιφερειακών αντιπροσώπων είχαν ήδη ψηφίσει λευκό ή άλλους υποψηφίους από τον κύριο.

    Τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια ήταν περισσότερα από 420, καθιστώντας αδύνατο για οποιονδήποτε από τους υποψηφίους να πετύχει την πλειοψηφία των δύο τρίτων (672) των 1.007 εκλεκτόρων. Από τον τέταρτο γύρο και μετά, η ψηφοφορία διεξάγεται με απόλυτη πλειοψηφία (504 ψήφοι) και ο νέος επίσημος υποψήφιος της αριστεράς, ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] ΗΠΑ: Θερμά λόγια Ομπάμα για την Ελλάδα

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η Ελληνική Ανεξαρτησία.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε με ζεστά λόγια για την Ελλάδα και την ελληνική κληρονομιά, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τη χώρα μας για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.

    Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός ηγέτης επισήμανε το γεγονός ότι «κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου», προσθέτοντας ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού».

    Π. Παναγιώτου

    [05] Συντάντηση Α. Σαμαρά με πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας

    Το έργο των ανθρώπων της Πολεμικής Αεροπορίας εξήρε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή του με τους πιλότους και τα στελέχη της 331ης Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα που μας πληγώνει, αλλά και εσείς που μας κάνετε υπερήφανους», είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος τους υποδέχθηκε προκειμένου να τους συγχαρεί για τη διάκρισή τους σε διεθνή άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Ο κ. Σαμαράς έδωσε τα συγχαρητήριά του επισημαίνοντας πως «η διάκριση δεν θα ήταν δυνατή, αν δεν ήσασταν όλοι σαν μια γροθιά».

    [06] Ζημιές - μαμούθ στις κυπριακές τράπεζες διαπιστώνει η Pimco

    Οκτώ χαρακτηριστικά του κυπριακού τραπεζικού συστήματος οδήγησαν στις ζημιές-μαμούθ στα δανειστικά χαρτοφυλάκια των εμπορικών τραπεζών, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του αμερικανικού οίκου Pimco, στον οποίο ανέθεσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου να κάνει διαγνωστικό έλεγχο.

    Προσχέδιο της έκθεσης, με ημερομηνία "Μάρτιος 2013", περιγράφει με λεπτομέρεια τις ιδιαιτερότητες του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και τις παραμέτρους, που εξηγούν τις τεράστιες κεφαλαιακές απώλειες οι οποίες οδήγησαν τελικά τις δύο μεγάλες τράπεζες σε διαδικασία εξυγίανσης.

    «Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και οι πιστωτικές πρακτικές των οργανισμών που συμμετείχαν στο "due diligence" (διαγνωστικό έλεγχο) χαρακτηρίζεται από αριθμό ιδιοσυγκρασιακών χαρακτηριστικών που διαφοροποιούν την Κύπρο από άλλα διεθνή τραπεζικά συστήματα», αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία καταγράφονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών μέχρι τον Ιούνιο του 2015, και καλύπτονται η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή, η Ελληνική, η Eurobank, η Alpha και αντιπροσωπευτικό δείγμα των συνεργατικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 April 2013 - 12:30:22 UTC