Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι δύο ύποπτοι της επίθεσης στη Βοστόνη φαίνεται ότι έδρασαν μόνοι, ανακοίνωσε η αστυνομία
  • [02] Αποκαταστάθηκε η βλάβη
  • [03] Ελέγχους στη Νέα Μανωλάδα ξεκίνησε η Οικονομική Αστυνομία
  • [04] Συνελήφθησαν 27 οδηγοί ταξί στην Αττική για παρεμβάσεις στα ταξίμετρα
  • [05] Β. Σόιμπλε: Η λύση στην Κύπρο μοντέλο για τις χρεοκοπημένες τράπεζες
  • [06] Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ

  • [01] Οι δύο ύποπτοι της επίθεσης στη Βοστόνη φαίνεται ότι έδρασαν μόνοι, ανακοίνωσε η αστυνομία

    Οι πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για τις βομβιστικές επιθέσεις στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνη δείχνουν ότι οι δύο ύποπτοι έδρασαν μόνοι τους, δήλωσε απόψε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν της Μασαχουσέτης.

    Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε την Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ενώ ο 19χρονος αδελφός του, Τζοχάρ, συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Μπεθ Ίσραελ, στο ίδιο όπου είχαν μεταφερθεί και τα θύματα από τις εκρήξεις της περασμένης Δευτέρας.

    Οι δύο αδελφοί είχαν στην κατοχή τους έξι βόμβες, ένα πιστόλι και ένα τουφέκι κατά τη διάρκεια της καταδίωξής τους, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, οπότε σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

    "Βρήκαμε μια χύτρα ταχύτητας" η οποία εξερράγη κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, αποκάλυψε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν, Έντουαρντ Ντεβό, διευκρινίζοντας ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητο των αδελφών Τσαρνάεφ δύο αυτοσχέδιες χειροβομβίδες και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που οι φυγάδες δεν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν.

    Ο Ντεβό είπε ότι ο 26χρονος Ταμερλάν σκοτώθηκε επί τόπου, όμως ο θάνατός του ανακοινώθηκε μόνο αφού τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, στο ίδιο όπου νοσηλεύεται από σήμερα τα ξημερώματα και ο 19χρονος Τζοχάρ μετά τη σύλληψή του.

    Η υπουργός Δικαιοσύνης της Μασαχουσέτης Κάρμεν Ορτίζ είπε ότι ο νεαρός μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, εάν το αποφασίσει ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

    Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, οι πράκτορες του FBI, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τον 19χρονο ενδέχεται να ζητήσουν "εξαίρεση για λόγους δημόσιας ασφάλειας". Αυτό σημαίνει ότι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ δεν θα μπορεί επικαλεστεί τα λεγόμενα "δικαιώματα Μιράντα", δηλαδή να αρνηθεί να μιλήσει στους αστυνομικούς και να γίνει η ανάκριση παρουσία του συνηγόρου του.

    [02] Αποκαταστάθηκε η βλάβη

    Επανασυνδέθηκε, το Σάββατο, στο ενεργειακό δίκτυο της Βουλγαρίας, ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό «Κοζλοντούι», η λειτουργία του οποίου είχε περιοριστεί στο κατώτερο δυνατό επίπεδο ύστερα από βλάβη στο σύστημα ψύξης της τουρμπίνας της μονάδας, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

    Σαν συνέπεια της αχρήστευσης μονωτικού στοιχείου σε φλάντζα του ψυκτικού συστήματος της τουρμπογεννήτριας του Πέμπτου αντιδραστήρα άρχισε διαρροή υδρογόνου. Οι διαχειριστές υπηρεσίας αντέδρασαν αμέσως, μειώνοντας την ισχύ της μονάδας στο επίπεδο του 2 %. Ταυτόχρονα αντικαταστάθηκε με άζωτο το εύφλεκτο υδρογόνο στο ψυκτικό σύστημα ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς έως την απομάκρυνση της βλάβης.

    Αυτό υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου του «Κοζλοντούι» το οποίο επισημαίνει, ότι η βλάβη συνέβη εκτός της ενεργούς ζώνης της λειτουργίας του ίδιου του αντιδραστήρα και δεν έχει καμία σχέση με την πυρηνική ασφάλεια. Από τότε μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί καμία μεταβολή στα φυσιολογικά επίπεδα της ραδιενέργειας ούτε στο σταθμό, ούτε στην γύρω περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία έδωσαν ευρεία δημοσιότητα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

    [03] Ελέγχους στη Νέα Μανωλάδα ξεκίνησε η Οικονομική Αστυνομία

    Ελέγχους σε εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων, από φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, ξεκίνησε η Οικονομική Αστυνομία, με τη συνδρομή των τοπικών αστυνομικών και κλιμακίων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, μετά το αιματηρό περιστατικό σε βάρος αλλοδαπών εργατών.

    Όπως ανακοινώθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο διήμερο, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 17 έλεγχοι και συγκεκριμένα σε οκτώ εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας, σε δυο αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε επτά περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων.

    Απο τους ελέγχους διαπιστώθηκαν μια παράβαση σε αγροτικό συνεταιρισμό, σχετικά με μη καταχώρηση εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ και δύο παρόμοιες παραβάσεις σε εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, ενώ συνελήφθη και ο υπεύθυνος της μιας εταιρείας.

    Απο την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

    [04] Συνελήφθησαν 27 οδηγοί ταξί στην Αττική για παρεμβάσεις στα ταξίμετρα

    Είκοσι επτά οδηγοί ταξί συνελήφθησαν χθές τη νύχτα, κατά τη διάρκεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής, για παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων.

    Ειδικότερα, οι ανωτέρω οδηγοί είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στην ταμειακή μηχανή των ταξί, τοποθετώντας ειδικό καλώδιο με το οποίο προκαλούσαν παρεμβολή, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις.

    Επιπλέον, ένας από τους συλληφθέντες επέδειξε πλαστή ειδική άδεια οδήγησης ταξί και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ ένας άλλος είχε τοποθετήσει ειδική ηλεκτρονική πλακέτα (τύπου φορτιστή κινητού) με την οποία αύξανε πλασματικά την αξία της διαδρομής.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

    [05] Β. Σόιμπλε: Η λύση στην Κύπρο μοντέλο για τις χρεοκοπημένες τράπεζες

    «Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

    «Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα» δηλώνει και προσθέτει ότι σε διαφορετική περίπτωση εγείρεται θέμα ηθικής, όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.

    [06] Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ

    Ολυμπιακός «έσπασε» για δεύτερη διαδοχική μέρα την έδρα του Παμβοχαϊκού, επικράτησε 3-0 σετ της ομάδας του Βραχατίου και με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ για 26η φορά στην ιστορία του.

    Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, ολοκλήρωσαν με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν, καθώς πέτυχαν το τρεμπλ, μιας είχαν ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 April 2013 - 18:30:25 UTC