Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη αρχηγών για την ανεργία και την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης, ζητεί το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Φιέστα στο Καραΐσκάκη, υποβιβάστηκαν ΑΕΚ και Κέρκυρα
  • [03] Ν. Βαλαβάνη: Οι θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται συλλογικές διαδικασίες για ν' αλλάξουν
  • [04] "Ο ορυκτός πλούτος βασικός πυλώνας του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας"
  • [05] Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Ιερισσό

  • [01] Σύσκεψη αρχηγών για την ανεργία και την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης, ζητεί το ΠΑΣΟΚ

    Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στην ανάσχεση και αντιμετώπιση της ανεργίας και ζητεί από την κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή, στο οποίο, ζητεί, επίσης, να περιληφθούν και οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

    Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ ζητεί, επιπλέον, να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη μιλήσει για το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το προηγούμενο 48ωρο.

    Το πόσο σημαντικό θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το σχετικό νομοσχέδιο διαπιστώνεται και από το ότι το θεωρεί ως «αφετηρία για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την Κύπρο κλπ, που το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε αναγκαία, ει δυνατόν, πριν το Πάσχα, όπως και θα γίνει». Στηδιαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία,ως θετικές.

    Η Ιπποκράτους, επίσης, θεωρεί λάθος να εστιαστεί η δημόσια συζήτηση στην απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών. Όχι τόσο διότι αυτό έγινε ερήμην του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν οι πηγές του Κινήματος, αλλά διότι μια τέτοια συζήτηση «θα ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να συμπεριλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα».

    Και προσθέτουν ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να «βολεύει» στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό».

    [02] Φιέστα στο Καραΐσκάκη, υποβιβάστηκαν ΑΕΚ και Κέρκυρα

    Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Σούπερ Λίγκα, με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και της Κέρκυρας.

    Στο Περιστέρι γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την ΑΕΚ, που ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια της ιστορίας της. H Κέρκυρα, που είχε ήδη υποβιβαστεί στη Β' Εθνικη, ηττήθηκε με 2-1 από τον Πανθρακικό.

    Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η αρχική βαθμολογία των πλέι-οφ, όπου ήταν ήδη γνωστό ότι θα συμμετάσχουν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα. Η βαθμολογία αυτή θα είναι: ΠΑΟΚ 4 Αστέρας Τρίπολης 2 Ατρόμητος 0 ΠΑΣ Γιάννινα 0

    Οι αγώνες των πλέι-οφ είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 15 Μαϊου και να ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου.

    Αναλυτικότερα, στις αναμετρήσεις για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Ξάνθη-Άρης 0-0 Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 2-1 Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-1 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 Παναθηναϊκός-Βέροια 3-2 Πανθρακικός-Κέρκυρα 2-1 Πλατανιάς-Λεβαδειακός 2-0

    [03] Ν. Βαλαβάνη: Οι θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται συλλογικές διαδικασίες για ν' αλλάξουν

    Στο δημοσιογραφικό ερώτημα «αναστολή ή κατάργηση του μνημονίου», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρέπεμψε στην απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, και διευκρίνισε ότι ήταν μια «παραδρομή λόγου».

    Οι θέσεις εξάλλου, πρόσθεσε, σε συλλογικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζουν ακόμη και με αποστροφές στις ομιλίες των προέδρων.

    «Χρειάζονται συλλογικότερες διαδικασίες για να αλλάξει μια θέση και η θέση μας παραμένει αυτή που είχε διατυπωθεί ήδη προεκλογικά από την περίοδο της Αθηναϊδας», κατέληξε.

    [04] "Ο ορυκτός πλούτος βασικός πυλώνας του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας"

    «Ο ορυκτός πλούτος αποτελεί έναν πολύ βασικό πυλώνα στήριξης του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, στον οποίο πρέπει με υπευθυνότητα, επιμονή, σεβασμό στο περιβάλλον και συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη των τοπικών κοινωνιών να επενδύσουμε.

    Ο δρόμος είναι ανοιχτός εναπόκειται σε όλους εμάς να το κάνουμε πράξη», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης των ερευνών, λέγοντας ότι «βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο».

    Και πρόσθεσε ότι βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων «μπορούμε να αναμένουμε θετικά αποτελέσματα στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης» και ότι «το φθινόπωρο θα έχουμε πλήρη εικόνα για τα αποθέματα στις δύο αυτές περιοχές».

    [05] Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Ιερισσό

    Κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τη βουλευτή Επικρατείας Θεανώ Φωτίου, επισκέφθηκε, το μεσημέρι, την Ιερισσό και συναντήθηκε με κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους.

    Το κλιμάκιο μετέβη αρχικά στα «φυλάκια» ,που έχουν εγκαταστήσει οι κάτοικοι της Ιερισσού στις εισόδους του χωριού.

    Εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε ταμπέλα που έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση και φέρει την εξής επιγραφή: «Καλώς ήλθατε στο Γαλατικό χωριό. Τέρμα πια οι αυταπάτες. Ή με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες».

    Στη συνέχεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στην πλειονότητά τους προέρχονταν από περιοχές της Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ανοιχτή συνάντηση, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού, με εκπροσώπους του Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού, στους οποίους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν.

    Στο μεταξύ, επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλαν κάτοικοι της Χαλκιδικής, στην οποία καταγγέλλουν το «κλίμα αδικαιολόγητης κρατικής τρομοκρατίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας» ,που βιώνουν, τον τελευταίο καιρό, και κάνουν λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων, δικονομικών και συνταγματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη σύλληψης των δύο συντοπιτών τους και τη διαδικασία της ανάκρισης που ακολουθήθηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 April 2013 - 18:30:21 UTC