Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα τροχονόμο στην Κηφισιά
  • [02] Επικρίνει ο Μάρτιν Σούλτς τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο
  • [03] Καλά στην υγεία τους οι 10 ξένοι όμηροι των ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν
  • [04] Παρατείνεται για τέσσερις επιπλέον μήνες η έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»
  • [05] Νέα συνθετικά βιοκαύσιμα από μεταλλαγμένα κολοβακτηρίδια
  • [06] Διαψεύδει τον Αλαφούζο ο Καραγκούνης
  • [07] Ο Γκέτσε υπέγραψε στην Μπάγερν Μονάχου, σύμφωνα με την «Bild»

  • [01] Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα τροχονόμο στην Κηφισιά

    Γυναίκα τροχονόμος βρήκε τραγικό θάνατο στις 8.10 το πρωί, όταν την παρέσυρε ΙΧ αυτοκίνητο την ώρα που ρύθμιζε την κυκλοφορία στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας 214 και Αγίου Δημητρίου, στην Κηφισιά.

    Το αυτοκίνητο οδηγούσε μια γυναίκα, η οποία συνελήφθη και κρατείται στο τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς, το οποίο διενεργεί προανάκριση για το δυστύχημα.

    [02] Επικρίνει ο Μάρτιν Σούλτς τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο

    Εντονα επέκρινε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Eurogroup για την Κύπρο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τη διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων της ΕΕ.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ίσα δικαιώματα και υπέδειξε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την Κύπρο, δεν έπρεπε να ήταν διαφορετικά από τα μέτρα που αποφασίστηκαν για άλλες χώρες.

    «Η Κύπρος δεν αντιμετωπίστηκε όπως άλλες χώρες. Δεν είναι ποτέ αργά. Πιστεύω ότι επί του παρόντος έχουμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πακέτο ύψους 11 δισ. Αλλά αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα, εάν δεν επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο κ. Σούλτς και προσέθεσε ότι επιβάλλεται να υπάρξει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν δουλειές και οικονομική δραστηριότητα.

    [03] Καλά στην υγεία τους οι 10 ξένοι όμηροι των ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν

    Οι δέκα ξένοι που απήχθησαν από τους ταλιμπάν, μετά την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου τους στο ανατολικό Αφγανιστάν είναι καλά και έχουν μεταφερθεί σε κρησφύγετο των ανταρτών, ανακοίνωσε εκρόσωπός τους.

    "Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος. Δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, είναι καλά. Βρίσκονται στο Αφγανιστάν", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

    Η διοίκηση των ταλιμπάν θα αποφασίσει για την τύχη των ξένων ομήρων --οκτώ Τούρκων, ενός Ρώσου και ενός Κιργίσιου--που αιχμαλωτίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, διευκρίνισε ο Μουτζαχίντ.

    Ελικόπτερο Mi-8 που είχε απογειωθεί από την πόλη Χοστ στα σύνορα με το Πακιστάν πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών στην επαρχια Λογκάρ, προπύργιο των ταλιμπάν.

    Η Isaf ανακοίνωσε πως το ελικόπτερο δεν ανήκει στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

    [04] Παρατείνεται για τέσσερις επιπλέον μήνες η έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

    Παρατείνεται για τέσσερις επιπλέον μήνες, ως την 31η Αυγούστου, λόγω της μεγάλης της επιτυχίας, η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός», που υπήρξε η αφορμή και το κέντρο ενός ζωηρού διεθνούς επιστημονικού διαλόγου.

    Στο διάστημα λειτουργίας της, η επισκεψιμότητα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, ενώ τα σχόλια τόσο στα βιβλία επισκεπτών του Μουσείου όσο και στον ελληνικό και διεθνή Τύπο υπήρξαν διθυραμβικά. Έργο μιας πολυπληθούς διεπιστημονικής ομάδας, η έκθεση παρουσιάζει στο κοινό τα ευρήματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το οποίο εντοπίστηκε το 1900 από σφουγγαράδες από τη Σύμη.

    Η έρευνά του εγκαινίασε την ενάλια αρχαιολογία στην Ελλάδα και προσέφερε μια νέα, ανεκτίμητη προσέγγιση στην αρχαία ελληνική τεχνολογία. Από τότε ως σήμερα συναρπάζει η μυθιστορηματική του ανέλκυση καθώς και η πολύπλοκη δομή και λειτουργία του περίφημου «Μηχανισμού των Αντικυθήρων», του πρώτου αναλογικού ημερολογιακού υπολογιστή της ανθρωπότητας, που συμπεριλαμβανόταν στο φορτίο του.

    [05] Νέα συνθετικά βιοκαύσιμα από μεταλλαγμένα κολοβακτηρίδια

    Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένα βακτήρια - «διυλιστήρια», που μπορούν να παράγουν βιοκαύσιμα ντίζελ. Αν τα επόμενα χρόνια καταστεί εφικτό αυτή η διαδικασία να γίνει πιο ενεργειακά αποδοτική και να εφαρμοστεί σε μαζική κλίμακα (κάτι όχι βέβαιο), τότε το εν λόγω συνθετικό καύσιμο θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στα συμβατικά ορυκτά καύσιμα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή συνθετικής βιολογίας Τζον Λαβ του πανεπιστημίου του Έξετερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, τροποποίησαν γενετικά κολοβακτηρίδια (E.coli), που συνήθως ζουν στο ανθρώπινο έντερο, έτσι ώστε να μετατρέπουν τα σάκχαρα σε ένα παράγωγο πετρελαίου που είναι σχεδόν ταυτόσημο με το συμβατικό ντίζελ.

    Όπως είπε ο Τζον Λαβ, «οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι καταναλωτές και οι βενζινοπώλες ούτε που θα καταλάβαιναν τη διαφορά... (σ.σ. το νέο καύσιμο) θα γινόταν απλώς ένα ακόμα τμήμα στην αλυσίδα παραγωγής καυσίμων».

    [06] Διαψεύδει τον Αλαφούζο ο Καραγκούνης

    Ψεύτη βγάζει το Γιάννη Αλαφούζο ο Γιώργος Καραγκούνης! Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του προέδρου του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ στα «καρφιά» που δέχτηκε από κάποιους μετόχους για την επικείμενη πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα στο προπονητικό τιμ, λέγοντας ότι «τον πρότεινε ο Καραγκούνης», ο διεθνής μέσος της Φούλαμ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τον «ισχυρό άνδρα» των «πρασίνων».

    «Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Αλαφούζο να έχει κάνει τοποθέτηση στην ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την εμπλοκή μου στην πρόσληψη νέων στελεχών θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο της ομάδας για τα εξης:

    Σέβομαι οποιονδήποτε έχει θεσμικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, γι' αυτό δεν έχω τοποθετηθεί μέχρι σήμερα για όσα ανακριβή και υποτιμητικά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και με αφορούν. Επίσης είμαι διαρκώς συγκαταβατικός σε κάθε νέα πρόταση της ΠΑΕ για οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν απέναντί μου.

    Δεν θα ανεχτώ όμως, από ανθρώπους που με οδήγησαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν στην αποχώρηση μου από τον Παναθηναϊκό, να μου αποδίδουν σήμερα έναν ρόλο "μυστικού συμβούλου" η "μάνατζερ" που προτείνει στελέχη και τεχνικούς διευθυντές. Όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου απέφυγα συστηματικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οποιαδήποτε εμπλοκή σε παρόμοια ζητήματα και ακριβώς το ίδιο πράττω και τώρα. Αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος και συνεχίζω την καριέρα μου που με τόσες θυσίες έχω χτίσει. Παραμένω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ποδοσφαιριστής...!»

    [07] Ο Γκέτσε υπέγραψε στην Μπάγερν Μονάχου, σύμφωνα με την «Bild»

    Αλλάζει ομάδα ο Μάριο Γκέτσε, σύμφωνα με την «Bild», καθώς δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο μέσος της Ντόρτμουντ συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα, η ίδια πηγή τονίζει ότι έχουν «πέσει» οι υπογραφές στη συνεργασία του 20χρονου διεθνούς με τους Βαυαρούς, η οποία έχει διάρκεια έως το 2016. Ο Γκέτσε, ο οποίος στέφθηκε το 2011 και το 2012 πρωταθλητής Γερμανίας με την Μπορούσια, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές στη Γερμανία και βρισκόταν στο «στόχαστρο» αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

    Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει τον Μάρτιο του 2012 με την Ντόρτμουντ έληγε το 2016, στο οποίο είχε μπει ρήτρα αποδέσμευσης 37 εκατομμυρίων ευρώ. Η Μπάγερν αποφάσισε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό στην Μπορούσια, με αποτέλεσμα να κάνει δικό της τον παίκτη, ο οποίος, σύμφωνα με την «Bild», θα έχει αυξημένες ετήσιες αποδοχές στο Μόναχο, καθώς, από τα πέντε εκατομμύρια της Ντορτμουντ, ανεβαίνει στα επτά στον βαυαρικό σύλλογο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 April 2013 - 8:30:22 UTC