Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρίλερ με την απελευθέρωση των Μητροπολιτών Χαλεπίου
  • [02] Η Μπάγερν συνέτριψε με 4-0 την Μπαρτσελόνα

  • [01] Θρίλερ με την απελευθέρωση των Μητροπολιτών Χαλεπίου

    Δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες στα Μέσα Ενημέρωσης περί απελευθέρωσης του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

    «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

    Νωρίτερα, ανακοίνωση της οργάνωσης "l' oeuvre d'Orient", που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος)

    "Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου" ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ένωσης αυτής αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.

    Την είδηση, ότι οι δύο Μητροπολίτες που είχαν απαχθεί κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, αφέθησαν ελεύθεροι, είχε επιβεβαιώσει και ένας εκπρόσωπος της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από τη Δαμασκό.

    [02] Η Μπάγερν συνέτριψε με 4-0 την Μπαρτσελόνα

    Η Μπάγερν Μονάχου αποκαθήλωσε την Μπαρτσελόνα και συντρίβοντάς τη με 4-0 στο Μόναχο εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Η "Μπάρτσα" θα χρειαστεί ένα θαύμα πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο εναντίον της Μίλαν, στη ρεβάνς των ημιτελικών την επόμενη Τετάρτη στο "Καμπ Νου".

    Ισως είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, που σε ολόκληρο το 90λεπτο η στατιστική γράφει μόνο τρεις τελικές προσπάθειες για τους Καταλανούς. Κι αυτές με εκτελεστές τους δύο σέντερ μπακ, τον Πικέ στο 9΄ και τον Μπαρτρά στο 69΄ και το 76΄!

    Εξαφανισμένοι οι Ισπανοί χαφ, καθώς ένας συμπατριώτης τους, ο εκπληκτικός Χάβι Μαρτίνεθ κυριαρχούσε στο κέντρο και ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να τροφοδοτηθεί ο Μέσι. Κάπως έτσι η "Μπάρτσα" διατηρούσε την κατοχή σε ποσοστό πάνω από 60%, αλλά αδυνατούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, η Μπάγερν επιβεβαίωσε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ ο Γιουπ Χάινκες διέλυσε κάθε επιθετικό σχέδιο των φιλοξενούμενων.

    Οι πρωταθλητές Γερμανίας άνοιξαν το σκορ στο 25΄ μετά από σέντρα του Ρόμπεν, πρώτη κεφαλιά του Ντάντε και δεύτερη του Τόμας Μίλερ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 49΄ από κόρνερ του Ριμπερί, ο Μίλερ με κεφαλιά πάσαρε στον Γκόμες, ο οποίος σε κενή εστία (αλλά πιθανώς από θέση οφσάιντ) δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0. Η Μπάγερν έχασε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παικτών της Μπαρτσελόνα τρεις φορές, αλλά μόνο στην πρώτη (Πικέ στο 13΄) ίσως να είχε δίκιο. Το 3-0 σημειώθηκε στο 73΄ με ατομική προσπάθεια του Ρόμπεν, αν και προηγήθηκε καθαρό φάουλ (φράγμα) του Μίλερ στον Αλμπα που δεν καταλογίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 82΄, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τόμας Μίλερ ο αδιαφιλονίκητος κορυφαίος παίκτης του ματς με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 April 2013 - 22:30:20 UTC